Още една нова социална мрежа

djanko2

New Member
Здравейте, имам идея ( колко смешно звучи вече :lol: ) за социална мрежа, но по тясно специализирана за определен кръг от хора. Интересно ми е как да събера първоначални потребители, за да видят, следващите потребители, че всъщност сайта не е чак толкова празен и все пак може да си намерят някое приятелче. Имам уменията за изработка на това, което аз искам ( все пак това го работя професионално ) , но нямам уменията да направя нещо за себе си и най-накрая да зарежа това, което работя :(. Както и да е. Ще ви дам пример от какво се страхувам. Имам сайт за запознанства и в него има около 11 100 потребителя. На ден се регистрирват средно около 12-15 човека. Така и не можах да го разрботя, защото още от началото трафикът беше слаб...влиза един човек, регва се вижда, че няма никой онлайн и излиза, влиза веднага след това друг и пак същата работа, гледа - а то няма никой и пак излиза, сещата се за какво говоря, имам уж 11 000 потребителя, но те така и не са се засекли, за да се сетят, че всъщност влизат хора вътре. Преди рекламирах в един от големите тракери, но нищо не стана, пребегнах до лек спам... стигнаха до около 150 регистрации на ден за около седмица, но като не върви не върви. Падна трафика и пак същата работа. Страх ме е и с това да не стане пак така. Да има примерно казвам 200 уникални, но потребителите да се разминават и да си казват "а тука няма никой " и айде пак аут от сайта. Някакви съвети ? Знам, че има много такива мрежи, но имам причина ( не е парите, те са на второ място) за която искам да я направя, така да се каже, искам да допринеса за нещо мое ( без готови системи, а й те нямат това, което аз искам ) и тнт. Надявам се ме разбрахте какво точно искам. Благодаря :)
 
От: Още една нова социална мрежа

Идеите, които може да сътвори моя мозък са следните:

- Наливаш няколко хиляди лева за реклама
- Наливаш няколко хиляди лева към хора, които са подкупени да бъдат активни в сайта ти за един месец примерно

С нетърпение очаквам да видя какво ще предложат другите :)
 
От: Още една нова социална мрежа

Да, но както казах, не всеки може да се регистрира. Т.е. ест. , че всеки може да се регне, но още от началото си има избор на профили и всъщност, ако не си такъв за какъвто е направен сайта...вътре няма да ти е интересно. А това с хилядите левове...е ЛЕКО изключено :D най-много половин 'хиляда' лева мога да сложа там. ( освен ако някой не ме спонсорира :p )
 
От: Още една нова социална мрежа

Хората, които ще и стават членове, са еди какви си, така ли? И ще е за тях?
И защо да не си киснат както досега във Facebook, без това са там, нищо, че са еди какви си и се борят за еди какво си. Без това и всички останали са там. А дори и сектантите си комуникрат с останалия свят.

Излишни пари и труд за работа ми се вижда...

и сайт за запознства да правиш, без билборди до НДК и до Софийския, няма да стане.. и пак може и да не стане..
 
От: Още една нова социална мрежа

Ами защо ще го правя, както казах, ще са тясно специализирани според един сектор. Демек избрано общество, а сайта няма да е само писане на съобщения, а доста полезни според мен тулчета за тях самите, за това с което те се занимават. Не е просто социална мрежа. Не знам дали просто така ми се иска да си мисля, или наистина ще е труд хвърлен на вятъра, както каза ти. Все ми се струва, че с правилен подходен може поне да си избия парите ( труда ми ). Не знам...
 
От: Още една нова социална мрежа

Трудна работа.
 
Последно редактирано:

Горе