Павилион в парка

Donkov1991

New Member
Здравейте, имам идеята да съзадам малък бизнес с царевица/хот-дог/пуканки в парка на общинска земя.

Изчестох доста неща, като реших да ги опиша в конкретни стъпки, който да предприема и се надявам някой с повече опит да ме порпави където трябва и даде някой друг съвет :)

Ето ги и стъпките:

1во да кандиствам на търг за мястото, което съм харесал в общината
2ро да отворя фирма в периода, в който тече търга за място(в това число да намерея счетоводител и да закупя касо
в апарат).
3то след отваряне на фирма да намеря павилион (бил той нов или втора ръка) и съответно да го брандирам
4то Да подсигуря ток, вода,тоалетна- тук моля за съвети как да стане, като се има предвид, че до предполагаемото място има заведение, т.е мога ли да взимам ток от тях, а водата ???
4то
Да изкарам удостворение от ХЕИ и може би някоя друга агенция...?

Общо взето това са стъпките, който останових.
Бих бил благодарен, още веднъж, ако някой във форума с повече опит даде препоръки и съвети за стъпките, които съм написал по-горе.

Благодаря !

П.С. Хора, моля за конструктивен хейт (идеята не е иновативна, не мисля да живея само от нея, но все пак един страничен доход, би бил добре дошъл на всеки му).
 
Аз мога да те посъветвам да се ориентираш към подвижен павилион, т.е. тип бус дето са, но е я движение и можеш да го местиш. Ако не потръгне на това място ще пробваш друго. Сладолед съм виждал така да продават във Варна с едно бусче предназначено точно за това и оборудвано.
 
Виж сега, ако си харесал топ място и има търг - забрави да го спечелиш. Там се печелят по втория начин. Отделно би трябвало да има и свободни места в парка, но трябва да ходиш в общината да си питаш. Най-оферта ти е да говориш с някое заведение да си сложиш будката до тях, на тяхното място като им плащаш наем и отделно, ако взимаш ток и вода от тях също. Това не знам обаче, доколко ще е законно.
Иначе какво ти трябва - фирма, касов апарат и една камара документи от Агенцията по храните. Количката трябва да е оборудвана с хладилно помещение и т.н.
 

Горе