Пари от интернет :)

keks

New Member
:lol: Искам съвет.. :) Искам да си докарвам някакъв доход от интернет,може да е страшно малък,но да е доход, да изпитам това чуство :pМога да инвестирам някой лев, но неразбирам нищо от правене на сайтове..Въпроса ми е, в какво да вложа,че да изкарам лев ? :p
 
От: Пари от интернет :)

За такива като теб за измислили инструменти за автоматично правене на пари:
adsense autopilot
make money online autopilot
autopilot website

Аз лично не съм си купувал подобни инструменти, защото си ги пиша сам, но рекламите звучат убедително.

Само внимавай да не те излъжат да търгуваш на Форекс с някой софтуер "автопилот", защото гаранцията за загуба на пари е над 90%. Също толкова е гаранцията за загуба на пари (или малко повече), ако търгуваш без софтуер ;)

Имай предвид, че сериозни резултати без учене много трудно ще постигнеш. Като начало ти препоръчвам да научиш HTML и да се запознаеш със системи за управление на съдържанието - Blogger, Wordpress и др.

Искам да си докарвам някакъв доход от интернет,може да е страшно малък,но да е доход, да изпитам това чуство

Какво значи "страшно малък" доход? Доколкото разбирам искаш да се занимаваш с това заради тръпката от възможна печалба - приемаш го за нещо като хазартна игра... В такъв случай си потенциална жертва на рекламиращите стоки и услуги свързани с търговията на Форекс - пази се от тях! Ако усетиш, че много ти се приисква да търгуваш на Форекс - веднага тичай при психиатър ;)

Далеч по-безопасен начин да "изпиташ чувството" е да си направиш един блог на Blogger - става много лесно. Пишеш нещо на английски (в краен случай - на български), регистрираш се в AdSense и слагаш реклами. Съществува вероятност (много малка, ако не оптимизираш) страницата ти да излезе на първо място в Google за много търсена дума и да изкараш много пари. Това, което ще изгубиш е времето, което отделяш, а печалбата ще бъде това, че покрай тази работа ще си прочел това-онова и евентуално ще си научил неща, които ще ти помогнат. Ако се опиташ да мамиш и да щракаш сам на рекламите си, ще научиш, че с измама не става - ще ти изтрият акаунта и няма да помиришеш пари.

Обърни внимание, че от Форекс печелят със сигурност посредниците и тези, които ги рекламират. Тези, които имат за цел да извличат печалба като търгуват, обикновено губят (много малка част от тях печелят).
Виж какво бях писал в тази тема:
http://www.predpriemach.com/showpost.php?p=67841&postcount=12
 
Последно редактирано:
От: Пари от интернет :)

Мерси за изчепателната информация :D:neutral:
Само та те попитам за тези неща
За такива като теб за измислили инструменти за автоматично правене на пари:
adsense autopilot
make money online autopilot
autopilot website
какво представляват и има ли надежда в тях? :mrgreen:
Наистина смятам да почна да си изработвам някое блог-че..
 
От: Пари от интернет :)

Това са системи за управление на съдържанието, които купуваш в комплект със съдържанието. Това съдържание се върти и смесва по възможно най-случайния начин за да изглежда като уникално (или почти уникално) за търсачките.

Идеята е, че не се налага сам да си пишеш текстовете и да ги въвеждаш в системата. Не се чудиш какъв плъгин да инсталираш на Wordpress (популярна система за блогове) за да ти върти "крадено" съдържание от RSS на други сайтове и т.н. Просто даваш парите, купуваш си хостинг и домейн и четеш документацията как да подкараш системата (без четене дори и "автоматично" не можеш да вадиш пари).

Не разчитай много на безплатен хостинг - особено, ако отделяш много време за правене на сайта.

Можеш да намериш такава система даже и безплатно (с леко ограничена функционалност). Бях гледал една реклама на такава система и ми хареса (рекламата) - ако и системата е хубава като рекламата... Обаче изгубих адреса и не мога да я намеря - в Интернет се намират огромен брой такива системи и да намериш това, което си видял някога е да търсиш игла в огромен брой купи сено.

В същност безплатните такива системи са безплатни само привидно - ти плащаш с линкове - системата слага връзки към сайтовете на собственика на системата. И аз си мислех да направя такава система, но като си помисля колко работа има по потребителския интерфейс и се отказвам...

За да се ползва системата (тази, която съм си написал за лично ползване) трябва да се редактират ей такива конфигурационни файлове (които са и едновременно части от скриптовете):

 
Последно редактирано:
От: Пари от интернет :)

Строго погледнато почти всички сайтове ги нарушават:

https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?hl=bg&answer=48182
Сайтовете, показващи реклами на Google, не трябва да включват:
* Измамно или манипулативно съдържание или конструкции за подобряване на ранга на вашия сайт в търсачки, например стойността на PageRank на сайта

Като "конструкция за подобряване на ранга" може да се разглежда слагането на връзки към съответния сайт - подписи във форуми, социални мрежи, размяна на линкове (по този начин се вдига PR).

На мен не ми е известен сайт, който няма нито един линк без "nofollow". Всеки линк без "nofollow" „подобрява ранга“.

Друга конструкция, която "подобрява ранга" е случайното въртене на RSS - напр. чрез инструмента "Списък с блогове" (Blog List) на Blogger:
add-blogger-blogger.gif


Нали се сещаш, че Blogger е собственост на Google - значи те правят инструменти за нарушаване на техните правила...

Издателите, рекламиращи в Интернет с цел да насочват трафик към сайтове, показващи реклами от Google, трябва да следват духа на Указанията на Google за качество на целевите страници. Ако например рекламирате сайтове, участващи в програмата AdSense, рекламата не бива да подвежда потребителите.

https://adwords.google.bg/support/bin/answer.py?answer=46675&hl=bg
Оригиналност:

* Показвайте неповторимо съдържание, което не може да се намери на други сайтове. Това указание важи най-вече за участници в партньорски програми, които използват следните видове страници:
o Прехвърлящи страници: Това са страници, които служат като посредник, чиято единствена цел е да свързват или насочват трафика към фирмата-майка.
o Дублирани страници: Това са страници, които копират дизайна на основния сайт. Вашият сайт не трябва да дублира (т.е., не бива да бъде с подобен или почти идентичен облик) сайта на фирмата-майка или сайта на друг рекламодател.
* Предоставяйте съществена информация. Ако рекламата Ви води до страница, която се състои основно от реклами или общи резултати от търсенето (например страница от указател или каталог), включете допълнително, оригинално съдържание.


Останалите неща няма да ги коментирам, защото там е очевидно.

Тук има още:
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=35769#quality

Тъй като никой не е виждал сайт, който отговаря на всички правила, от Google не следят твърде строго за всички от тях, защото иначе ще изгубят огромна част от печалбата си, свързана с AdWords/AdSense.
 
Последно редактирано:
От: От: Пари от интернет :)

Мерси за разяснението :D:D:D
Какво би ми препоръчал ти?
Да си закупя тези системи и да си направя стабилен блог на Blogger?
 
От: Пари от интернет :)

аз бих започнал с блог , но сигурно сега ще ме захлебат че нищо не разбирам и са си прави хората...
 
От: Пари от интернет :)

аз като начало бих изпил една бира и бих си помислил какво точно ще правя в интернет ...
да - кинти се правят в нета
не - не е много лесно или поне в началото :)
да - всяко начало е едно предизвикалтелство
да - никой не е започнал на готово и научен

така че както ти казах прецени си от какво се интересуваш а за да имаш и просперитет в дългосрочен план си помисли с какво би могъл да бъдеш полезен на останалите в мрежата като си отговориш на тези 2 въпроса и с малко напън успехите няма да закъснеят

поздрави с.
 
От: От: От: Пари от интернет :)

Да си закупя тези системи и да си направя стабилен блог на blogger?

Може да пробваш и двата варианта, но не е необходимо да плащаш - вж. за някой безплатен вариант като за начало.
 
От: Пари от интернет :)

:lol: Искам съвет.. :) Искам да си докарвам някакъв доход от интернет,може да е страшно малък,но да е доход, да изпитам това чуство :pМога да инвестирам някой лев, но неразбирам нищо от правене на сайтове..Въпроса ми е, в какво да вложа,че да изкарам лев ? :p

Aми прочети как да започнеш с прост блог , който може да ти докара доста пари в последствие ( blogger.com ) След това почвай да четеш що е то контент-артикълс , линк билдинг , СЕО , избери си преди това и подходяща ниша ... С какво мислиш да печелиш... Дали афф програма или адсенс или нещо др. и т.н питай не се тревожи ;) Всеки един от нас така е почнал
 
От: Пари от интернет :)

Аз те съветвам да направиш сайт за развлечения - хващаш най-масовият потребител и да сложиш Адсенс. Това за начало и ти ще разбереш за в бъдеще какво и защо. Не започвай с афилейт - изказвам лично мнение. Направи си сайтче в хит.бг или блог в блогер - и си свиркай - така докато задълбаеш и разбереш тънкостите на този странен т нар занаят.
 
От: Пари от интернет :)

И аз съм нов в занаята.....:) сега си правя сайтче на безплатен сървар който дава 1500 МБ дисково пространство и 100 ГБ дата трансфер (е може и да е известен за повечето). Ако някои иска да го опита ще дам линк но докато не направя 10 поста не ми дава!!!!! (разбирасе този линк ще е от Affiliate Programs , (така че и ще ударите едно финансово рамо при рег от него :) ).
ако адреса който Ви даде при рег не ви хареса особенно....пишете ми ще го направим по хубав :wink: .
А сега имам и питане : Дали е по-добре да направя целият сайт и го кача, и чак тогава да опитам гугъл адсенс??? А не предварително да кандидатсвам.
 
От: Пари от интернет :)

те трябва да ти прегледат сайта - като няма нищо качено какво ще гледат?
 
От: От: Пари от интернет :)

Дали е по-добре да направя целият сайт и го кача, и чак тогава да опитам гугъл адсенс??? А не предварително да кандидатсвам.

Най-добре направи един блог в Blogger.com - може и само от една-две страници. С него кандидатствай за AdSense. След като те одобрят, можеш да слагаш рекламите във всички сайтове, които отговарят на правилата без да питаш за всеки сайт поотделно.

Казват, че бързо одобряват когато сайта за одобряване е блог на blogger.com.
 
От: От: От: Пари от интернет :)

След като те одобрят, можеш да слагаш рекламите във всички сайтове, които отговарят на правилата без да питаш за всеки сайт поотделно.

Да те разбирам.....да направя блог в блог.ком с 1-2 до 3 страници на същата тематика и след като го одобрят от гугъл ( дотогава трябва да съм моделирал др. сайт) да постна др. и да сложа същите реклами ?
мерси за инфото :d
 
От: От: От: От: Пари от интернет :)

да направя блог в блог.ком с 1-2 до 3 страници на същата тематика

Няма значение дали е на същата тематика или не - важното е да е по правилата. След това можеш да правиш сайтове на каквато искаш тематика (пак според правилата) и да слагаш AdSense в тях.
 
От: Пари от интернет :)

Здравейт :) както знаете новичак съм, а и малко тапичак :) аз започнах със сайтове на WebPageMaker за сега имам 2 на глупави темички, сложил съм им един адсенс, и тъй като сайтовете са на по няма и 15 дена от 8 дена искарах 7 долара и малко.И аз искам само да вкуся от интернет паричките.Мисля да направя поне 20 сайта но с времето.Като новак те саветвам, да не почваш от големия пай, направи там едно сайтче в hit.bg и го обновявай един път седмично.
 

Горе