Пари от паркирани домейни

От: Пари от паркирани домейни

в посочените паркиращи фирми е малко трудно да се вкараш. доста добро сито имат
иначе аз ползвам parked.com и namedrive.com
парички се получават и без да нарушаваш правилата на фирмите... като промотирането на паркиран домейн. само трябва да избереш добре домейна
 
От: Пари от паркирани домейни

flasher - колко $$$$ правиш с parked.com ? ако си добър в паркинг сайтовете ..и ако ме уредиш с акаунт ..има доста добри пари там:)
 
От: Пари от паркирани домейни

Не знам дали правилно те разбрах.
СЕДО предлагат възможност да си паркираш домейна при тях а на паркираната страница те поставят връзки за съответни ключови думи. Подобно на адсенс при клик на някоя от връзките ти се заплаща, но сумите са много малки (1-5 цента, поне при мен). Има възможност да избереш и темплейт за паркираната страница.

при СЕДО бях паркирал едни "златни" имена на домейни и за половин година ми донесе 40 евроцента :twisted:

хостерът ми и той паркира всичко но нито стотинка не ми е дал :(
 
От: Пари от паркирани домейни

Да се изкажа и аз по темата, че тъкмо съм на такава вълна.
Досега съм работил само със Sedo. От там съм получил общо за две години малко над 5000лв. Като в това се включва 3400лв приходи от паркинг и около 1700лв. от продажби на домейни. Доколкото знам, ако имаш домейн за продаване най-добро е Sedo. Трафика си го докарвах от разни сайтове дето бяха по-скоро оптимизирани за търсачките отколкото с некъв контент. По бабешката, от време на време пренасочвах DNS-те към Sedo и после пак ги връщах към хостинга. Защо го правех ли?
1.Ами като ми потрябват пари на момента пусках Sedo. Sedo-то дава повече пари за един посетител, и ако трафика си стоеше все така бих ги оставил всички сайтове само на паркинг. Но пък рискувам да падна от гугъл и посещенията да изчезнат.
2.Другата причина е, че като тръгна да продавам домейн е хубаво преди това да напълня статистиката с трафик. Потенциалните купувачи по принцип могат да видят за всеки домейн предложен за продажба колко посетители е имал последните 31 дена. И така създавам условия за по-висока цена. Има начини, които не знам дали винаги работят, но може да продаваш посредствени домейни за по 100-150 евро само защото демонстрираш трафик, който веднага след покупката секва...


Тия дни се записах в NameDrive и изглежда, че трафика там доста по-добре се осребрява. Но нека получа първо парите, а после ще направя изводите.

Малко ми е трудно да разбера обаче условията на тези паркинг компании. Искат уж само type-in и трафик от търсачки. Обаче аз бая съм редиректвал с JS и .htaccess към паркирани домейни и не са ме банвали. Може би щото все пак първоизточника на трафика ми е от търсачки и качеството е добро?! Честно казано съм наплашен и вече гледам да съм все по-стриктен.
 
От: Пари от паркирани домейни

buscape - Колко домайна си паркирал в седо? опитвал ли си се да се регисистрираш в компаниите които постнах в предните ми подтове в тази тема?ако да..в кои си приет?
 
От: От: Пари от паркирани домейни

Наско,
в Sedo домейните са ми 20-на.

Чакам да ме одобрят от parked.com Ако в NameDrive нещата вървят добре едва ли ще тествам други компании. На друго място не съм кандидатствал.

От компаниите в твоя списък вчера разгледах:

www.skenzo.com
www.domainsponsor.com
www.ddc.com

Но не ми стори юзер френдли процеса на регистрация и затова ги оставих като резервен вариант за по нататък.
 
От: Пари от паркирани домейни

Да найстина ако някой се е занивал с това по обстойно да го обясни
Благодаря
 
От: Пари от паркирани домейни

google също има разроботена програма за паркирани домейни - adsense for domains. Аз съм го пробвала но за бг домейн ми пускаше реклами на английски и не бяха свързани с домейна. Sedo е по-добър от гоогъл по това отношение. Там ми дава реклами на български и са свързани с името на домейна. Малко off-topic, но google има и adsense for search. Това плаща много добре.
 
От: От: Пари от паркирани домейни

пълен та*ак са..не се знаимавай ако ще се занимаваш де

по сериозни са domainsponsor, trafficz skenzo и т..н


godaddy също плаща за паркирани домейни
 
От: Пари от паркирани домейни

Аз съм начинаещ. Някои може ли да ми каже какжо точно е паркинг домеин ???
 
От: Пари от паркирани домейни

Паркирани домейни са тези които на тях за момента няма действащ сайт, но все пак ако някой случайно се е излъгал да влезе за да не му изпише че такъв сайт не съществува се зарежда някаква съвсем проста страничка, която при всички случай съдържа само реклами и всеки притежател на такива паркирани домейни се надява въпросния потребител да кликне на рекламата за да изкара някой стотинка. Това се случва много рядко ако нямаш някой премиум домейн, но пък има хора които държат хиляди домейни и какпка по капка вир. Но понеже много малко се печели от това основно се практикува между другото докато тези домейни са пуснати за продажба и докато чакат да бъдат купени стоят паркирани.

Пример за такъв домейн е втория в подписа ми, който даже вече не е и мой но още не съм открил начин как да го махна от подписа си.
 
От: Пари от паркирани домейни

Пример за такъв домейн е втория в подписа ми, който даже вече не е и мой но още не съм открил начин как да го махна от подписа си.

Цъкаш на Личен Профил и търсиш Редактирай подписа.
Това е.
 
От: Пари от паркирани домейни

Паркирах 3 домейна в седо.
За 2 дни имам 20 стинки. Струва ми се много малко особенно за нещо такова:
http://www.sellclothesforcash.co.uk/info/Credit-Cards.html?ses=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&token=6DKT6W3xXJ8KEwjx8eCDiN6iAhUUa94KHeh5ZlgYACAAMOTaxAk4DVDk2sQJUP6srw9Qnt6BEVDwyaMbUMOJgiFQmcuR2QE
на английски и финансови реклами.

Сега няколко въпроса:

- горното малко ли е или много?
- мнението ви за седо - добре липлащат или има по-добри.

-възможен ли е следния вариант - нещо като твой личен паркинг по следната схема:
Купуваш си да речем 50 домейна, да речем typo-тип.
Всеки от тях го пренасочваш към твой действащ сайт, който изглежда нещо подобно на дизайна на седо.
На този сайт слагаш рекламите от Г адсенс за домейни /или чист адсенс.
Така от всеки от домейните ти трафика ще идва към сайта ти с рекламите.Кажете мнение плюсове и минуси на тая схема.
 
От: От: Пари от паркирани домейни

Горното е много. за 3 домейна 20 стинки си е направо крупна печалба. Хората правят пари от паркирани домейни, но паркират хиляди.
Щом си изкарал толкова това предполагам значи че има посещения все някакви, което пък значи че ако разработиш някакви малки сайтчета ще печелиш доста повече от адсенс.
Иначе собствена паркинг страничка трудно ще стане понеже нямаш право да слагаш адсенс (говорим за обикновения с рекламните карета) на места където липсва друго съдържание.
А паркираните домейни с гугъл са на друг принцип там неможеш да слагаш реклами на гугъл за паркирани домейни както се изразяваш. Там просто пренасочваш домейните си към сървърите на гугъл и те вече показват паркинг страничката и познай какво. Не се печели нищо.

Просто най-добрия вариант с 3 домейна е да ги разработиш дори и посредствено пак има по-голяма файда.
Аз преди няколко месеца реших така да вляза в "голямата игра с домейните" и нищо. Сега имам 20тина домейна и се чудя кво да ги правя. Само стоят паркирани в Седо и толкоз. Нищо вече не чакам от тях, макар и повечето да са само от една дума. Някой разработих другите съм ги позаебал.
 
От: Пари от паркирани домейни

Някой случайно да се занимава с паркирани домейни и /или да знае за афилиейти за тия паркирани домейни ?
:roll:

Би ли разяснил,какво представляват паркираните домейни?
 
От: Пари от паркирани домейни

Аз бих попитал същото, нищо не разбрах от цялата работа.
 

Горе