Пари от YouTube

Jango

Member
Не знам дали темата е за тук и дали ще разберете въпроса ми, но търся от няколко часа информация по въпроса ми и не мога да открия точни отговори.

Всеобщ факт е, че пари от YouTube не се изкарват в България. Причините не са малко, но с две думи - българските влогъри не печелят кой знае колко. Въпросът ми в такъв случай е - ако хората, които гледат клиповете ми са американци, немци и т.н., приходите пак ли ще са минимални?

Просто не съм сигурен дали има някакво значение въведените данни на канала, в които държавата, която сме посочили е България или единственото, което има значение е от кои страни са гледанията и какъв е content-а (на български или английски).
Да кажем регистрираме нов канал, в който ще има ревюта на коли, игри, новини или каквото и да е, но ще е на английски и ще таргетира предимно англичани (да кажем)... За да може този канал да печели горе-долу същите суми, които печелят известните ютубъри, трябва ли да въведем навсякъде, че живеем в Англия или няма никакво значение къде и какво пишем, стига гледанията да са чуждестранни?

Не съм сигурен дали правилно съм формулирал въпросите ми, но това е общо взето.
Благодаря предварително!
 
Запят та американци умножаваш минимум по 10. За България няма полза, един чистач на улици ще изкарва повече от теб. ДА топ 20 нашенци от тубата изкарват пари но те промотират различни неща или собствени.

Но тия дето чакат от AdSense умират от глад няма значение дали от видео канал или от сайт вече са много зле.

Има цели теми в форума колко се печели от AdSense и нещата са плачевни :D
 
Да, наясно съм, но друго имах впредвид. Нека го кажем така - има ли значение това от коя страна се качват видеата или има значение само от кои страни се гледат?
 
Ако сайта / видео съдържанието ти е с таргет към т.н златен 1 милиард и държавите, които го населяват, може да печелиш пари без значение от къде си, но България е периферия на развия свят и тук цената на клик е символична. Сиреч таргетни западна Европа, САЩ, Канада, Австралия или Н.З, друго всичко е загуба на време, ако желаеш пари от адсенс. Лично аз се убедих как за една Австрия цената на клик е 10 пъти по-висока от тази за България, става дума за реклами от Гошо в моят блог преди време, имал съм от повечето развити държави, но малко и то от българи живеещи там. За това, ако искаш пари от Гошко канал на английски, немски или френски.

Поздрави!
 
Хубаво е да се създава съдържание, което да подтиква към действие (споделяне, харесване, коментиране). Обикновено това са забавните клипове или такива с полезна информация, добре е и редовно качване на клипове и хубаво им качество. В последствие може да се правят спонсорирани видеа, продуктово позициониране, партньорски връзки, за да не се разчита само на AdSense.
 

Горе