Пет стъпки на предприемачеството

Митака

New Member
Пет стъпки на предприемачеството

Можете да намерите още мои статии в блога за онлайн бизнес, блогване и SEO - Пари от интернет. Статията е писана специално за Predpriemach.com, всички права запазени.

Няма нищо по-хубаво от това да работиш за себе си. Успелите интернет маркетьори осъществяват своите мечти - големи месечни приходи, луксозни домове и хубави коли. Но за да стигнат до това състояние, те са преминали през много фази. Правили са грешки, хващали са възможността и са успявали.

До истинското предприемачество може да се стигне с пет стъпки. Ето какви са те:

1) Инвестиция. В интернет бизнеса са нужни инвестиции - дори дребни. Един хубав домейн и качествени хостинг услуги са основите на вашия сайт. Ако те липсват, или вие не ги осигурите - по-добре оставете онлайн бизнеса. При по-висок бюджет, закупуването на платени линкове във висококачествени уеб директории е почти наложително.
2) Знания. Трябва да знаете какво продавате. Дали това ще стане чрез четене на книга, или материали в интернет, дори видеоуроци - всичко зависи от вас. Но за да стигнете до върха и печелите големи пари от интернет, ви трябват знания за нишата, в която продавате.
3) Време. По филмите често казват "Рим не бил построен за ден." :) Същото важи и за вашия онлайн бизнес. Трябва да отделите достатъчно време и умения, за да селектирате дизайн, напишете съдържанието на сайта (salescopy), качите сайта на хостинг и насочите домейн към него.
4) Оттаденост. Това донякъде е свързано с времето - отделяйте поне четири часа на седмица да добавяте сайта ви в директории, да разменяте линкове и добавяте по някоя нова статия на темата на продукта, който продавате. Трафикът, който най-много се превръща в продажби, е този от търсачките. Затова и оптимизацията за търсачки е толкова важна част от предприемачеството в интернет.
5) Търпение. Нямате никаква гаранция, че първата ви продажба ще се случи веднага. Може да стане след седмици, може би месеци. Но стане ли, ще последват още, и още, и още... Ще имате стабилни приходи от вашия добре изграден онлайн бизнес.

Желая ви успех.
 
Мерси за готината статиика :) Само за платените линкове не съм съгласен. Проверено е :) Може да избутате сайт в топ 10 на гугъл и без да плащате за линкове включително и за доста компетитив киурди :)
 
Започнах да регистрирам сайта си в Бг търсачките и доста предлагат платени VIP линкове, напр. старт.бг, дир.бг и т.н.
Има ли полза от тях?
 
Ами вип линковете са за да излезеш отгоре за дадени ключови думи. Ако продаваш нещо на сайта си може да пробваш дали този линк за 20 - 40 лв ще ти докара посетители които да купят неща които да ти изкарат повече пари отколкото струва на месец :)

П.С. Като се замисля то може да се пробва и с сайт с адсенс но това май се води арбитраж. Така че не съм 100% сигурен че е разрешено. Ако представител на адсенс влизаше тук можеше да получим отговор :(
 
Принципно е забранено купуването на линкове а това се води такова май :)
 
Aз мислех че е забранено купуването на каквито и да било линкове заради арбитража :)
Явно съм грешал
 
незнам за адсенса но за афилиеит програмите това си е супер начин за реклама стига да налазиш подходящ сайт и да не прекалено скъпо за да можеш да си избиеш парите :)
 
ZzZaPyr каза:
Aз мислех че е забранено купуването на каквито и да било линкове заради арбитража :)
Явно съм грешал

Купуването на линк практически си е реклама, а има ужасно много сайтове които се издържат само от реклама. Както каза coolice забранено е купуването на линкове за манипулиране на търсачките. Заради това и Text-Link-Ads са банати от индекса на google
 
ZzZaPyr каза:
Aз мислех че е забранено купуването на каквито и да било линкове заради арбитража :)
Явно съм грешал
Арбитраж не се препоръчва единствено, когато купуваш рекламни текстове/банери с Google AdWords и после монетизираш същия сайт с Google AdSense. Но официално забранение не присъства в правилата, въпреки че режат арбитражори от време на време.
 
В по- глобален план

Погледнато в по- глобален план за големия успех са необходими 4 неща:

- здраве
- трудолюбие
- ум
- кураж

Та най- краткият виц не бил този: "Един евреин станал миньор."
Най- краткият виц бил този: "Един българин станал бизнесмен."

Защо, защо не им върви бизнесът на българите? Защото българите са най- болният народ в света. Това първо.

Второ: те не са от най- умните, не са и много трудолюбиви.
Все се питам и все не мога да разбера- българите страхливи ли са, или са наплашени?...

А иначе статията е великолепна!
 

Горе