Печеленето на пари и мисленето ни.

mmia737

New Member
Здравейте, следя форума от доста време, но най-накрая реших да си направя регистрация и да споделя някои виждания. :) Надявам се, че ще ви е интересно.
Както повечето тук и аз се занимава с интернет предприемачество, за сега успешно. Това, което исках да споделя с вас е наблюденията ми относно успешния бизнес в интернет и извън него. В началото, когато започвах преди около 4-5 години всичко беше на шега, знаете че доскоро интернет не се считаше за място, където наистина можеш да вадиш физически пари, поне в мислите на масата в България. През тези 4-5 години имах много провали, смених нишата може би 3-4 пъти,всеки път пробвах с нещо ново, което успяваше за определен период от време след това изникваше нещо друго и така продължавах, години по-късно попаднах на клипче, където се казваше, че за да си успешен в бизнеса, трябва да си в бизнеса(накратко, ако продавате зелени топчета, но продажбите паднат и все пак не се откажете, ще намерите сините триъгълници, които ще бъдат доста по-печеливши от зелените топчета, след сините триъгълници ще намерите лилавите квадрати и т.н. просто стойте в бизнеса по пътя ще намирате все нови и нови възможности)
В един момент реших, че ще отделям по 2-3 часа на седмица, за да гледам клипчета или интервюта с много успели хора, за да разбера как мислят те. Бях убедена, че там е тайната. И познайте, обикновения човек мисли различно от милионерите, а те мислят различно от милиардерите. Тогава ми светна, че единствената разлика между мен(респективно вас) и Бил Гейтс например всъщност е мисленето. Ние хората сме програмирани да виждаме само крайния резултат и да си казваме "лесно му е на него/нея", но как тези хора са стигнали до там, никой не се интересува. Те са имали това "мислене", това превръщане на всеки провал и падение във възможност. Не желая да пропагандирам историята на Стив Джобс, защото наистина съм най-далечното нещо от "фен на Apple" :wink: , но там ако сте запознати пак се среща същия модел "проблем-възможност", примерите са безкрайни.
И така реших да пробвам, започнах да се заливам с литература, филми и всичко на тази тематика. Повечето хора от тези хора(този така елитен 1% от населението на земята) твърдят, че богатството е състояние на съзнанието, ума, а не физическото притежание на самото богатство. Звучи абсолютно шокиращо и това, което изкача на прима виста на повечето от нас е " е да с 10 милиарда в банковата сметка и аз мога да го кажа" :D

Реших да мисля, живея така сякаш имам 10 милиона в банковата ми сметка, след всичката информация, която вече имах, трябваше да я приложа.
Тук следва шокиращата част, нещата започнаха да се случват, много бързо. Смея да твърдя, че никога не съм имала повече продажби от настоящия момент, никога не съм имала повече доволни клиенти от настоящия момент. Възможностите ме заливат, звънят ми хора, които не съм чувала от месеци, за да ми кажат че ще започват нов бизнес и да ме попитат да искам да участвам. Живея буквално животът, които толкова много исках, но някак си все не знаех как да го постигна. Работя от дома си, работя когато пожелая, всеки месец пътувам предимно за удоволствие(хобито ми са екзотичните дестинации :rolleyes: ) Може да е случайност, може да е съвпадение, но лично аз считам че променяйки си отношение към света и той промени своето към мен. И все пак може да греша :)

Всичко, което споделих, го споделям понеже съм сигурна, че работи и е прекрасно да го споделиш. Ако дори 1% от хората, които прочетат тази тема се замислят и го пробват, това е успех :)

Надявам се да няма негативни коментари(в което се съмнявам понеже знам, че поначало хората в този форум са с отворено съзнание и търсят възможностите ).
За мен би било удоволствие да прочета и вашите виждания по въпроса, а защо не и вашия личен опит.
Желая ви лек и прекрасен ден :neutral:
 
От: Печеленето на пари и мисленето ни.

Четейки цялото това изложение, не схванах какво точно си направила, освен:
Реших да мисля, живея така сякаш имам 10 милиона в банковата ми сметка, след всичката информация, която вече имах, трябваше да я приложа.
Та разкажи ни поне, как живеят хората с 10 млн в сметката. Имаш няколко възможности:
- работиш като машина, за да запазиш и увеличиш парите
- отдала си се на разврат, рокендрол и наркотици
- отдала си се на прахосничество (типично българска история)
 
От: Печеленето на пари и мисленето ни.

Само с правилно мислене не става , трябва и късмет да налучкаш печелившото нещо за теб. Естествено при неуспех, не се предаваш и почваш пак. Би трябвало след поредица неуспехи да ти тръгне нещо и да станеш милионер :D
 
От: Печеленето на пари и мисленето ни.

@madseason ти си от хората, които са извън тези 1% и не можеш да схванеш текста.
В него не става въпрос дали имаш парите или не. А става въпрос за положителното мислене! Човешката душа е един магнит, а всичко заобикалящи неща около нас са енергия. Когато мислиш положително ти се случват положителни неща, защото самия ти се препрограмираш така. Много малко хора ще ме разберат.
Гледайте документалният филм: The secret (2006) и ще разберете този текст, който е написала дамата. ;)
 
От: Печеленето на пари и мисленето ни.

Всъщност филма " Тайната" е само едно добро начало в тази тематика, но действително всичко зависи от възприятието ви за богатство.
@madseason уважавам мнението ти и не налагам своето, но от поста ти се вижда какво е твоето отношение към парите и то не е добро :) И трите ти опции са негативни, а защо просто да не се наслаждаваш на живота си без усилие и да се чувстваш удовлетворен например? Само ти давам различна гледна точка по никакъв начин не осъждам мнението ти, защото всеки си има такова. :)

@uriel напълно съм съгласна с теб. Но всеки сам трябва да стигне до този извод или да не стигне до този извод.

Всичко, което съм написала е понеже е прекрасно да споделиш дори малка част от опита си и ако можеш помогнеш на някой е добре, нали така?
Сигурна съм че има много хора със същото виждане за нещата и би било стимулиращо за тях, а защо да не споделим опит взаимно? :)
 
От: Печеленето на пари и мисленето ни.

Положителното мислене няма нищо общо с печеленето на пари. И по принцип, парите не трябва да са цел, те са само средство за постигане на други неща. Хората, на които парите са им единствена цел обикновено остават бедни като църковни мишки цял живот. Подобни теми за печелене на пари за мен са напълно безсмислени. Пари се печелят като се развива успешна дейност. Има смисъл да се обсъждат различните дейности, които носят на изпълнителите си пари, но подобни принципни бръщолевения са пълна тъпотия. Напомнят ми на разговор между лелки, които постоянно обсъждат за какво ще изхарчат двата милиона от тотото, след като ги спечелят.
 
От: Печеленето на пари и мисленето ни.

Положителното мислене, според мен дава добро настроение и увереност в себе си. Решаващ успех, обаче, в печеленето на пари е търпението, знанията, упоритостта, малко късмет и много работа. А, и още нещо важно, познаването на собствените качества и добрата информация, и превръщането на хобито в работа и обратното, както и доброто здраве, не на последно място, са гаранция за успех в живота.
 
От: Печеленето на пари и мисленето ни.

аз съм на принципа, човек трябва да вярва в себе си, да не се отказва при провал, а да си взима поука и да продължава да се пробва, рано или късно ще успее...
 
От: Печеленето на пари и мисленето ни.

@madseason ти си от хората, които са извън тези 1% и не можеш да схванеш текста.
... Гледайте документалният филм: The secret (2006) и ще разберете този текст, който е написала дамата.
Този текст е за неудачници. Той не носи абсолютно никаква информация. Чиста алабалистика. Първият пост по никакъв начин не е анализ на живота на милионерите и не докосва дори бегло как се правят кинти.

Всъщност филма " Тайната" е само едно добро начало в тази тематика, но действително всичко зависи от възприятието ви за богатство.
@madseason уважавам мнението ти и не налагам своето, но от поста ти се вижда какво е твоето отношение към парите и то не е добро :)
Отношението ми към парите е като към пари. Необходими са ми, за да си прекарвам добре. Ако исках да стана мулти-милионер, тогава отношението ми към парите наистина щеше да е ненормално.

Предполагам, че никога не сте виждали и не сте говорили с истински милионери, които сами са направили кинтите. Мога да ви кажа само едно:
Работят като машини. Работят денонощно. Работят по време на път, докато почиват, докато вечерят. Много често личният им живот е тотална трагедия.
Гледайте си филмчетата и се прехласвайте как с "позитивно?" мислене се става милионер.

Ще задам пак въпроса на дамата: Как живеят хората с 10 млн в сметката?
Бих се радвал, да ми се даде що-годе задоволителен отговор, а не някакви психо-надъхващи глупости и филмчета за позитивно-мислещи неудачници.
 
От: Печеленето на пари и мисленето ни.

Споделям мнението на madseason.

Парите трябва да бъдат средство, а не самоцел, защото превърнат ли се в основна мисия на живота всичко ценно и хубаво, което го съпътства ще бъде пренебрегнато и тогава ще ви питам, къде ви е позитивното мислене в цялата история.
За да мислиш, като милионер трябва да можеш да си позволиш размаха и действията на милионерите, а това без средства не става. Сори, но теорията издиша.

Колкото до филмчета, като ''Тайната'' и изтърканото ''позитивно мислене'' - пълна глупост и го казвам не аз, а професор Ричард Уайзман - прочут психолог и анализатор, автор на много книги, даващи съвети как рационално да използваме мозъка си... без да слагаме розовите очила и да чакаме чудото. :)
 
От: Печеленето на пари и мисленето ни.

Мисленето найстина е голяма част от успеха, основния проблем е да започне да се мисли 'по-мащабно'. Ако някой мисли че 1000лв(че и 500лв) месечно са много пари, в момента в който почне да прави наполовина толкова от интернет спира да работи, губи всякаква мотивация и го хваща мързел, отнема години да се коригира това.

Заради този проблем съм фалирал 3-4 пъти в интернет-бизнес 'кариерата' ми - почвам да правя пари, хваща ме мързел, след няколко месеца/година фалирам (щото стоя и не правя нищо, докато средата се променя и конкурентите работят по цял ден) и отнема доста време да се върна на крак, след няколкомесечен мързел дори елементарни работи съм забравил, не помня къде съм си записал паролите за хостинга, как ставаха нещата, абе пълна каша е. После цикъла се повтаря, и сега имам същия проблем, просто с по-висок праг на дохода.

Повечето хора в интернет търсят дребни доходи и имат малки цели, ако човек и той е така ще се концентрира върху доста наситени и пълни с конкуренция методи (писане на статий за 7 лева, писане на малки нишови блогове и адсенс, т.н), който на всичкото от горе имат и нисък потенциял за печалба. А работенето върху големи цели/проекти отнема същото време(или даже по-малко - по-малка е конкуренцията) като дребнавите цели, разликата е мисленето. Ако не вярваш че можеш да постигнеш голямата цел, няма да вложиш никакво време в нея, така работи мозъка за съжаление.

Проблемите с който се сблъсква човек при малките проекти също са еднакви (или по-трудни), вижте темата за адсенс колко хора се тормозят как да си декларират данъка за 100-те лева дето гугъл са им изпратили :shock: Като земеш 20к ще ти е през х*я че трябва да си платиш данъци, ама като са 50 лева е гадно и отнема 10х повече време, щото вместо да си наемеш счети, седиш и четеш ЗДДФЛ в 3 през нощта, пък и пет лева са си един среден дюнер с бира :p
 
Последно редактирано:
От: Печеленето на пари и мисленето ни.

Няколко шеговити народни мъдрости относно мисленето и бизнеса:

1. Пари с работа не се изкарват, значи остава да се изкарват пари с мислене.
2. Накарай мързеливия на работа, за да те научи на акъл. /Така беше създадена модерната икономика./
3. От работа полза няма, освен за тези, които възлагат работата..
4. Умните хора създадоха роботите, глупавите – работата..
5. Глупавия работи за пари, умния кара парите да работят за него..
6. Не е луд този който яде зелника, а този, дето му го дава. От тук следва че трябва да се измисли как повече хора да дават зелника и да се елиминира конкуренцията, която яде зелника.
7. Пари при пари отиват – въпроса е как да измислиш парите да тръгнат отначало…
8. Дали ще мислиш как да изкараш сто или десет по сто, едно и също е, само че трябва да помислиш наистина, а не да симулираш…
9. Парите никога не стигат за глупака, умния човек отдавна е престанал да си брои парите…
10. Негативното мислене е проблем на негативно мислещите. Позитивното мислене е проблем за всички, освен за тези, които не мислят за позитивно мислене.
 

Горе