Печелене от уеб сайт

Fozzy

Well-Known Member
Здравейте! Досега съм правил много сайтове, от които никой не е "оцелявал" :( Наскоро пуснах един проект services-bg [dot] com . Писах за нефо в оффтопик страницата. Мисля, че засега се развива доста добре. За по макло от месец има над 30 регистрирани потребители, написали над 1000 мнения. Посещаемостта му е между 60-100 уникални дневно и между 1500-2000 импресии. Според мен се развива доста добре и затова се запитах как да изкарам пари от него. Сложих реклама на adsense, но за около 10 дена имам само 4 кликвания, които са ми донесли 20 цента. Според мен това е смешно като се има предвид, че рекламите се показват като второ мнение. Май е по-добре да ги махам, като че ли само развалят структурата на форума.
Чрез какво мога да си докарам повече доходи от този сайт?
 
Искаш да печелиш пари от безплатни услуги?

Избрал си неплатежоспособна група (тези, които биха ползвали безплатен хостинг; обикновено от 12 до 17 годишни с малък опит в уеб разработването), която едва ли би кликала често по рекламите ти. Всъщност, тази таргет група е известна с "рекламна слепота", тоест не обръщат никакво внимание на текстови реклами, както и да са интегрирани те.

Каква ти е стратегията за изкарване на пари?
Само с Google AdSense? Потърси рекламодатели. Развий форума до над 200 регистрирани посетителя и пиши на дадена хостинг компания за директна банер реклама във форумите срещу фиксирана сума/месец. Изисква се дългосрочен план, когато търсиш дълготрайни приходи.

Създай една landing страница - индекс, обясняващ какъв безплатен хостинг предлагаш и как да се получи той. Там интегрирай добре AdSense реклама и предложи оферта за директно рекламиране като "Спонсор".

Направи си по-професионален хедър на форума, защото сега изглежда като един непрофесионален проект. Наистина ли желаеш рекламодателите да го виждат като такъв?
 

Горе