Продава се: Печеливш новинарски сайт

Статус
Not open for further replies.

Странникът

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
13   0   0
Продавам печеливш новинарски сайт www.dnes-24.com.

В момента нямам време да се занимавам със сайта и го поддържам от време на време със статии, за да е все още актуален и да не изгуби позиции в серпа. Трафикът е от търсачки и от Фейсбук – ако някой е харесал и споделял новините на сайта във Фейсбук, а това означава, че сайтът има отличен потенциал. Приходите са от директна реклама и новият собственик може да продължи да предлага рекламни материали, за да печели от тази дейност. Както написах, не го използам на макс с пълните му възможности за доходи.

Сайтът има тежест в серпа и когато една статия се напише както трябва, тя заема първи позиции по ключовите думи, за които е написана. Освен това той е одобрен в програмата на Адсенс за “Съответстващо съдържание”, което никак не е малко и говори само по себе си, че Гугъл оценява сайта с отличен. Логото е в комплект със сайта - правено е специално за него. Сайтът се продава без темата (не е с респонсив дизайн за мобилни устройства), ако някой го желае, ще трябва да заплати допълнително за външния вид (темата).

Домейнът е в godaddy.com, платен е за почти една година напред, всякакви евентуални такси при прехвърлянето на домейна се поемат от купувача. Задължително е новият собственик да остави съществуващото съдържание и да го надгражда, като с това само може да спечели.

Плащане: Пейпал, банков превод, Еконт, кеш.

Цена все още не определям, ще очаквам да отправяте оферти на ЛС.

Приходи на сайта за текущата 2016 г. - от началото на годината до този месец: над 560 лева. Приходите в сайта са от два източника: Адсенс и директна реклама в сайта. Това показва, че новият собственик може да продължи да печели както от рекламни мрежи, така и от директна реклама - платени статии и банери.

Всички знаем как се образуват цените, когато се продава сайт - обикновено на цената на приходите за 2 години. Това означава, че цената на сайта, базирана само на приходите е 2 800 лева. А в нея не включвам логото, домейна на сайта и хубавото му име, силата и тежестта му в серпа. Също така сайтът много лесно може да се брандира, да се направи собствена, разпознаваема марка. Всичко това трябва да се прибави към цената, което означава, че вече се получава реална стойност в рамките на 5 000 лева.

Все пак, цена за продажба няма да му определям и засега няма да го пускам на търг - очаквам вие да ми предложите оферта, като се ориентирате по тези показатели. Може да продам сайта и на цена около 2 800 лева, т.е. цена, базирана само на приходите на сайта, но ако ми предложите такава оферта, ще искам добра аргументация.

Няма да правя търговия, пазар, ще продам сайта на първия, който ми предложи добра цена.

Смятам, че цената на сайта е добра и разумна, като новият собственик с минимални усилия може за кратки срокове да си възвърне инвестициите и да печели от своята придобивка. Също така ако желае, само на новият собственик ще споделя идеи как може да развие сайта и да печели от него.

Обявата остава активна, сайта се продава, при промяна на условията или нова информация - ще бъдете уведомени. За повече подробности се свързвайте с мен на ЛС.
 
Последно редактирано:
Статус
Not open for further replies.

Горе