Пипнаха най- големия спамер!

apostol

New Member
ЗАЛОВИХА НАЙ- ГОЛЕМИЯ СПАМЕР




Преди време в САЩ заловиха мъжа, определян за един от най-активните спамери в света. Той се казва Робърт Солоуей и е само на 27 години. Обвинен е по 35 параграфа (!), част от които са e-mail измами, пране на пари и кражба на самоличност.

Солоуей, разбира се, отрича всички обвинения, независимо от доказано съмнителния произход на финансите му. Федералните власти заявиха, че след извършения арест Интернет потребителите са забелязали сериозен спад в количеството на спама в Мрежата.

В своето изявление по случая областния прокурор на Вашингтон Джефри Съливан споделя: „Спамът е една от чумите на Интернет. Заловеният Робърт Соулей е едни от най-активните разпространители на заразата. Не случайно в нашите разработки той фигурира като Царя на Спама. Соулей е отговорен за милиони от електронните писма с които е задръстена Мрежата. ”

За своите спам атаки Соулей е използвал хакнати компютри от цял свят. Следите си изпеченият престъпник най-често е прикривал, използвайки китайски сървъри, подправени уеб сайтове и чужда самоличност.

Компютърният злодей Солоуей използвал Мрежата, за да заразява компютри със зловреден код. Впоследствие разпространявал спам съобщенията от инфектираните компютри. Той действал по този начин от 2003 г. насам. Оттогава до сега срещу него са завеждани редица дела.

Но!... Спамерът продължил пъкленото си дело дори след 2005 година, когато Microsoft спечели гражданско дело срещу него и то за 7 млн. долара!
Престъпникът живее в пищен апартамент, кара Мерцедес кабрио и въпреки че съдът е закрил и четирите му банкови сметки, той е наел добре платена адвокатска защита.

Ето какво казва по този повод Тим Крентън - адвокатът на Microsoft: „Солоуей е един от най-търсените спамери в света и залавянето му представлява сериозно облекчение за нашите клиенти.
Може би сега ще ме разберат всички- винаги съм призовавал да не се използва спам за рекламни цели, защото в крайна сметка цялата тази гадост свършва зле. Много зле…”

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 

Горе