Писмо от Google Adsense

От: Писмо от Google Adsense

Трябва да се чете внимателно преди да се цъка по бутоните...

Днес казват, че формулярът за закриване на акаунт работел (аз вчера не успях да се оправя с него).

Вече си сключил договора - трябва да се регистрираш по ЗДДС (в закона нищо не пише за това дали трябва да имаш приходи или не за да възникне задължението за регистрация - щом работиш с фирма от ЕС т.е. сключил си договор - значи трябва да се регваш).
 
От: Писмо от Google Adsense

До тогава се надявам да съм си взел парите и да съм закрил акаунта успешно. Не ми се занимава с бюрократични глупости.
 
От: Писмо от Google Adsense

Сайтовете, които са с AdSense просто ще ги зарежа (на тях друго няма да върви). И без това вече съм спрял да ги поддържам заради ниските приходи от тях и високия риск (ако ги оптимизирам повече може да ме баннат и да загубя приходите) - постоянно четем по форумите за това как на някой му изтрили акаунта. Приходите ми от тях са един-два-три лева на ден (без да правя нищо по тях - на автопилот) и няма да е проблем да се откажа от тях.
 
От: Писмо от Google Adsense

Като каза "Русия" се сетих нещо... Ами ако стана гражданин на Русия (двойно гражданство)? Как е данъчната тежест там? Някакви счетоводни магии дали могат да се правят?

Има и разни островни държави, които дават лесно гражданство...

Магии винаги могат да се правят при наличието на добри финансисти, счетоводители и юристи, но в общия случай дължиш данъци там, където осъществяваш дейност, като внимаваш да има спогодби между държавите за премахване на двойното данъчно облагане. Дори като поданик на Руската Федерация и на Обединеното Кралство дължа данъци и осигуровки най-вече в България. Поне докато бюрокрацията и полицейщината не се разрастнат дотолкова, че да загробят държавата съвсем и да ме накарат да се преместя в някое друго по-нормално място в ЕС с подобен климат. На работата в интернет поне това и е хубавото - не те връзва към офис като куче към колиба.

пп. А за "лесното гражданство" не го разбрах, ако слагаш към островчетата и Русия. Взима се доста трудно в сравнение със страни от ЕС примерно. Русия е на второ място в света по приток на имигранти (след САЩ и преди Германия). Имаше един период по времето на Елцин, когато наистина се взимаше лесно, но тогава всичко се взимаше лесно... личи си по олигарсите. После държавата се съвзе и започна да спира кранчето.
 

Горе