Писъмце От Регистър.бг

westside

Active Member
Уважаеми дами и господа,

Както вече сте информирани от медиите от 25.10.2009г. до 30.10.2009г. в гр. Сеул, Южна Корея се проведе 36-та международна среща на ICANN, на която „Регистър.БГ“, като регистър на домейните в областта .BG, взе участие в дискусиите и обсъжданията на процеса по разширяване на областите от първо ниво.
На тази среща се взе решение да се предложи на Американското правителство на 16.11.2009г. да стартира процеса по разширяване на първичните области за интернет домейни от т.нар. група интернационализирани домейни от първо ниво с национален код по ускорена процедура (IDN ccTLD fast track). Това означава всяка държава, която има назначен код за първичен домейн и не ползва латинската азбука, да получи правото да създаде нов домейн от първо ниво, изписващ се на най-използваната азбука за съответната страна, като съдържа препоръчително два символа и
отговаря най-точно за представянето на държавата. За България, след предварителното проучване, проведено от ICANN, е предложено от страна на държавната администрация и от страна на „Регистър.БГ“, това да бъде низа от символи, образуван от съкращението на думата България - .БГ.
Освен това на срещата се дискутира процеса по свободното създаване на множество домейни от първо ниво, изписващи се на различни азбуки и отличаващи се от тези с национален код.
С настоящото писмо отправяме покана до Вас да участвате в процеса по обсъждане на въвеждането на интернационализиран домейн от първо ниво за нашата страна и да изкажете своето мнение относно делегирането на регистъра за управление и обслужване на този домейн.
Освен това Ви информираме, че „Регистър.БГ“ има пълна готовност, при подкрепа от страна на държавата и Вас – интернет потребителите, да стартира управлението и обслужването на такъв домейн веднага след делегацията от страна на ICANN и Американското правителство.
Процесът по въвеждане на интернационализирани домейни от първо ниво с национален код се състои от два етапа:
1.Обсъждане кое двусимволно съчетание (низ от символи) е най-подходящо за страната ни, което да бъде предложено пред ICANN от нашето правителство и избор на спонсорираща организация, която да го представи.
2.Избор на Регистър за новия домейн.

Ако желаете да участвате в процеса по създаване на българския интернационализиран домейн от първо ниво с национален код, моля изберете линка и попълнете анкетата.
https://www.register.bg/user/open_poll.pl?poll_id=2&key=393cdec887aa2a0834ca351e59903329&lang=bg
Предварително благодарим за Вашето участие.

С уважение,
Драгомир Славов
Управител на „Регистър.БГ“ – Регистър на домейна от първо ниво с национален код .BG
 
От: Писъмце От Регистър.бг

мхмммзз всички го получихме това писамце, голяма хвалба голямо чудо
да са живи и здрави, няма къде да идат, че да не им го дадат да го продават :)
 
От: Писъмце От Регистър.бг

мхмммзз всички го получихме това писамце, голяма хвалба голямо чудо
да са живи и здрави, няма къде да идат, че да не им го дадат да го продават :)


При повече от един кандидат никой няма да им даде нищо, а кандидатите са трима, за съжаление...
 
От: Писъмце От Регистър.бг

Чудя се до кога тази фирма плод на бившите комунисти (в същност такова понятие няма) от Цифрови Системи ще се ***** публично с всички, които имат нещо общо с българсия интернет...

При цялата им наглост да искат толкова пари за домейн в най-бедната европейска държава и абсурдните правила за регистрация и защита на името мисля че е крайно време ICAAN да ги отсвири.
 
От: Писъмце От Регистър.бг

Според мене е голяма простотия изобщо пускането на TLD-та на кирилица.
 
От: Писъмце От Регистър.бг

Че е простотия, простотия е. Те го правят най-вече за разни китайци, индийци и тем подобни, които държат половината заети домейни изобщо и вече се чудят как да си кръщават сайтовете. Ние реално изобщо нямаме нужда, но за да няма дискриминация всички срани ще си ползват азбуката...
 
От: Писъмце От Регистър.бг

аз все си мисля, че тия неща се правят за пари, а не заради индициите и китайците...

но знае ли се :)
може и заради това да е..

(колко ли фирми сега само в българия ще си вземат и фирменотоиме.бг прословутия домейн? няма да са две-три..)
 
От: Писъмце От Регистър.бг

Продължавам да съм твърдо против домейните и tld-то на кирилица. По-скоро да пуснат още някой универсален tld, отколкото кирилицата ... Толкова е ограничаващо
 

Горе