Питане за засичане по IP в Prestashop

cvetin

Member
Здравейте и за много години.
Имам питане относно модул или вариант в Prestashop 1.6 относно засичане на IP и сменяне автоматично цената на транспорта за дадена дестинация/разбирай държава/.
Идеята е ако магазинът е базиран в Берлин например цената за Германия да е твърда например 5 евро, а ако клиента е от Франция-цената да е например 10 евро.
Ако е от Италия напр. 15 евро и това да се съм го задал в сайта и то да се сменя в зависимост от IP на клиента от коя държава ще е.
Знам, че това може да стане с модул към куриерска фирма, но не искам да ползвам такъв. Искам да бъде твърда цена и независима от един куриер, но да засича държавата.
Опитах да търся в google, но вероятно немога да формулирам правилно въпроса си и не откривам подобно нещо, ако въобще съществува.
 
От: Питане за засичане по IP в Prestashop

И какво правиш ако клиент от Германия иска да направи подарък на приятелката си в Пекин?!? Нали за това е шипинг адреса, за да знаеш на къде да засилиш дрънкулката или парцалките и колко ще струва до там.
 
От: Питане за засичане по IP в Prestashop

Това където го искаш "автоматично" нема как да стане.

Направи си добра сегментация на страните по зони и всяка зона й определи цена за доставка според тегло или цена на поръчката. Това е най-културния начин. Ако си мислиш, че можеш да добавиш всяко едно ИП в някоя табличка жестоко се лъжеш.
 

Горе