Питане за Google Places

WinKam

Active Member
Здравейте,

добавих обект на Гугъл карти, като местен бизнес. Регистрацията трябваше да се верифицира с писмо по пощата, с пин код от Гугъл. След като въведох пин кода в Google MyBussiness, ми показа отбелязването на обекта на картата с визитка на обекта. От тогава са минали да кажем 2 седмици и сега, отивам на Гугъл карти, гледам обекта още не се е показал. Като влезна в профила си в Гугъл го виждам, а кото не съм регистриран не се вижда. Въпроса ми е колко време минава докато стане видим обекта който съм отбелязал?
 
Може малко, може месеци. Някой ще го вижда, друг не. Свиквай с мисълта.
 
Как търсиш обекта си? Първо виж това , въпреки че доколкото разбирам си го потвърдил успешно.

Иначе за да си сигурен, че обектът ти е видим като местен бизнес копирай пълното име на бизнеса и добави след него пълния адрес, на който е регистриран в Google My Business.

Примерно: http://bit.ly/2h1Grbi (виж полето за търсене). Дори да е нов потвърдения бизнес, пак така трябва да излиза вдясно в serp-а. Там има снимки, виж отвън както и директен линк към google maps където можеш да видиш маркиран бизнеса си.

Вече ако искаш по определени фрази бизнеса ти да се класира в резултатите, там е друг въпроса и става дума за local seo ;)
 
Благодаря за подробната информация.
При изписването на пълното име излиза.
Като ида само на Гугъл карти и си ровя като потребител. Не се показва още. То е хотел. И като ида на картата на населеното место ми показва наоколо други хотели с иконка легло. А моя обект още го няма. Има и други обекти наоколо, примерно ресторанти. Те са с иконка вилица и лъжица. Църква с иконка църква.
А тия видео-инструкции как правилно да добавим обект в Google MyBussines, аз уж от тях гледах, като го добавях и спазвах стъпките.
 
Накарай няколко твои познати да коментират, да качат снимка или да го шернат. При мен след тези действия всичко беше наред.
 
Появи се наскоро! Навсякъде! И в Андроид приложението. Значи общо взето до 1 мес. мина, докато се появи напълно. Сега вече ще знам, колко се чака. И някой друг като мен ако добавя за първи път да знае.
 
Да не се разпиляват нещата из отделни теми да попитам и аз нещо:

Как е най-удачно да се изписват имената на локациите? Например, съвсем травиално искаме да добавим хотела на семейство да речем Николови намиращ се в Горно Нанадолнище, който се посещава не само от български, но и от чуждестранни туристи.

1. Хотел "Николови" е напълно достатъчно.
2. Хотел "Николови" / Hotel "Nikolovi", тоест на български и на английски едновременно
3. Само на английски

И още нещо - така и не разбрах възможно ли е да добавя по някакъв начин "сезонно" работно време. В смисъл да речем, от октомври до май затворено, от 5 юни до 30 септември да се показва работното време. Или трябва ги редактирам всеки път при отваряне/затваряне?
 
И аз да се включа с едно въпросче. Имам локация в град Ахтопол. Тя е собственост на фирма в Свиленград. Пробвах 2-3 години да получа картичката за локация, обаче пощата в гр. Ахтопол явно не желае да ми я достави. Дали може да се верифицира на друг адрес (Свиленград). Малко е тъп въпроса и според мен :) , но не виждам решение на този проблем.
 
обаче пощата в гр. Ахтопол явно не желае да ми я достави
Ако пише твоето име на картичката, трябва само ти да можеш да я получиш.
Аз през картичка влачих две години верификацията - пощата е в селото, а ние сме село плюс 5 махали, и бяха върнали първата; после се разбрах с пощаджийката да ми звънне и получа втората.
Чрез SMS верифицирах за десетина минути място на картата.

ПП
А, ти искаш картичката да дойде на адрес в друго населено място?
 
Да, до друго населено. Защото от пощата ми заявиха, че обекта не е в регулация :). Пък то всъшност си е напълно законна с всички видове актове постройка. Както се казва ходи се разправяй.
 
Освен да се разбереш с пощите да ти го препратят.
Инак е традиция нашите служби да нямат нищо общо помежду си. Но ако е в регулация, би трябвало да има редовен адрес - можеш да го вземеш от общината и да го занесеш в пощата. Ако е нов, със сигурност не го знаят.
Моята махала десетилетия бе без регулация. А около 30 години трябваха за появяването на адреси, след като бе одобрен регулационният план. Добре, че влязохме в ЕС и на гугъл му потрябваха адреси!
Всичко бе по системата:
- Къде живее Миле?
- Миле живее до Пешо, след трафопоста наляво. Бялата къща, със синята врата на портата.

ПП
Щом е собственост на фирма, опитайте с официално писмо до пощата да поискате препращане на кореспонденцията.
 
Бих препоръчал да потвърждавате място чрез SMS. Става много бързо.
Ако не искате да е вашия, ползвайте чужд, стига да ви е под ръка. После винаги може да го смените.
За разлика от адресите, телефонни номера е прието, че често се сменят.
Но ако веднъж заявите пощенска картичка, после не може да се сменя за SMS. Поне моят опит е такъв.
 
Е заявявал съм 2-3 пъти картичка, СМС отпада явно (как не съм я видял тази опция). Това с препращането на кореспонденция е добра алтернатива мисля. Ще видя в тази насока да получа потвърждението. Благодаря.
 
И аз да се включа с едно въпросче. Имам локация в град Ахтопол. Тя е собственост на фирма в Свиленград. Пробвах 2-3 години да получа картичката за локация, обаче пощата в гр. Ахтопол явно не желае да ми я достави. Дали може да се верифицира на друг адрес (Свиленград). Малко е тъп въпроса и според мен :) , но не виждам решение на този проблем.

Май няма как да стане. Наскоро добавих къщата за гости на "дядото". Не открих начин да я пратя на друг адрес(моя) освен на посочената локация. Не казвам, че много се рових из настройките нито съм търсил решение из нета. Просто поогледах настройките, понеже не ми се обяснява какво е това нещо след като пристигне на адреса. Малко е дървен философ и има да ме разпитва, а исках да мина по-безболезнено :D
 

Горе