Питане относно формиране на Affiliate Маркетинг

boianx

Member
Здравейте ,
Скоро ще се стартира онлайн магазин с около 500 продукта който ще са на склад.
Дамски тениски/блузки/якета/ , мъжки дънки/тениски/ризи/якета и още доста неща.Мислих относно започването на реклама в Facebook и искам още няколко места.Целта ми е да достигна до максимален брой хора.Опцията ми е дропшипинг което е малко по трудна ниша в България като развитие в момента по мое наблюдения.Да дойдем на темата... :)

Мислих за affiliate маркетинг продуктите ще са концентрирани към средния потребител от 5-10лв до 50лв примерно
1.Мислих за 10-15% комисионна
2.Как ще се получи да се пазят данните от кой сайт е влезнал човека.
3.Дават ми заявка аз я изпращам и като се плати в Еконт ли отчитам продажбата..?
4.За нагласянето на динамични банери към кой да се обърна.
5.Имам предвид на принципа на 2лева и тези profitshare обаче да е без посредници и собственика на сайта да си взема реалната сума...


Моля темата да се премести ако не е за тук
 
Здравей,

И аз направо по темата:

1. За подобни продукти мисля, че това е супер добра комисионна. Да, вярно, някои дават и по 20%+, но си е добре, ако питаш мен. Особено ако имаш някакви бързо вървящи стоки. :)

2. Това системата, която смяташ да ползваш го има. Задължително си го сравняваш и с аналитикса.

3. Зависи какви статуси ще има, но да, води се пиднинг до последно - получаването на парите, защото пък е тъпо да имаш апрулв и после диклайн и ходи обяснявай, че оня не е платил на афилиейта. :)

4. Към зилотчето, ако искаш да имаш анимирани банери. Ако това имаш предвид.

5. Това са афилиейт мрежи, ти реално си афилиейт програма. Те са там, за да правят връзка между теб и афовете, дори и да нямаш аф система. ;)
 
От: Питане относно формиране на Affiliate Маркетинг

Здрасти и мерси за включването :)
По темата.
1.Точно това ми е целта бързо оборотни стоки.Нали знаеш , че и 20% може на всичко тогава оказва влияние до крайния потребител. Стоката ако е 10лв вместо 12лв... Аз си мислих , че е по добре по евтино.Защото 12 артикула ако продадеш днес по 1-2лв комисионна си е 10-15лв минимум примерно.Като са по евтини стоки...
2.Значи трябва добре да се нагласи Афф системата под Opencart :)
3.Значи най-добре е при крайно освобождаване на сумата.
Това ми е най-големия проблем с мрежата за разпространение как да го направя за да е най-ефективно и Продавача-Афф-то-Клиента всички да са доволни...
4.За Зилотчето не мога да се ориентирам. Исках на принцип-а на http://goo.gl/uZuNrm или е най-добре да се включа към Adwords...
5.Въпроса е да е най-ефикасно и да не се губи края на нещата...... Незнам една рекламна кампания в Adwords колко трафик може да докара на нов сайт
 
Re: От: Питане относно формиране на Affiliate Маркетинг

Моля, моля.

Но, да ти кажа честно:

1. Важното е да не си от най-тънките. Да хубаво е, и е предимство, но как ще зарибиш афилиейтите да ти се записват с такива комисионни? Аз лично много гледам колко прави една продажба, защото при 100 излети посетите към сайта на програмата, ако имам 2 лева печалба - не е зле, но някъде има и където ще направиш и 5 лв. За това проучи добре, преди да слагаш нещо крайно..... ;)

2. Да. Трябва много добре да го нагласиш. Сигурно ще е нужно да се добавят и допълнителни модули, които да обогатят програмата от към функции, но само едно ще ти кажа - няма да се приближи до професионално направените вече афилиейт скриптове. Но ще ти върши работа. ;)

3. Това ми се вижда най-добре. А и в системата ще видиш, че има няколко статуса - Approved, Pending, Cancled, On Hold и такива подобни, че не се сещам другите. ;)

4. Зилотчето е дизайнер при нас. Мислех, че говорим вече за поръчка на банери. Може да се включиш и към други ад мрежи, зависи от бюджетите, които си заделил за промотирането на сайта.

5. Зависи - какво имаш като заложени думички, как я управляваш кампанията, колко стар акаунт имаш и всичко такова, което може да ти оптимизира бюджета, за да имаш повече за харчене.
 
От: Питане относно формиране на Affiliate Маркетинг

Да но идеята в началото ми е да съм сам....

А опенкарт изчислява ли си комисионната на дадения АФФ... Примерно и всеки месец на 1-во число се генерира таблицата в която има 30 АФФ-та и пише 1. 20 поръчки 50лв 2. 10 - 25лв.... иии т.н ..?
 

Горе