Питч за фирмено векторно лого

itws

New Member
Рейтинг - 100%
3   0   0
Здравейте,

Бих желал да обявя питч за фирмено векторно лого. Като начало бих желал да помоля дизайнерите, които са професионално ориентирани в тази сфера (векторна анимация, изработка на лога) да се свържат с нас и да ни изпратят портфолио с разработки в гореспоменатата сфера.

С одобрените по портфолио кандидати ще се свържем за да изпратим бриф, цена при одобрение и референции.

От одобрените и брифирани дизайнери, които са заявили желание за участие ще се очаква да изпратят 2 (две) предложения за лого. Ще бъде избран един от участниците и с него ще се извършат довършителните дейности по избраното лого.

Компанията гарантира, че отделните предложения няма да бъдат споделяни с останалите участници и че няма да използва материали, които не са получили одобрение. Неодобрените участници ще запазят пълни права над произведенията си и фирмата няма да предявява претенции за тях.

В случай, че от участник бъде изпратено лого, което не е авторско (т.е. закупено от чуждестранен уебсайт или т.нар. сток лого) то той ще бъде дисквалифициран.

За въпроси и подаване на желание за участие, моля обръщайте се към профила ни. Работим изключително коректно и държим на същото отношение.

Благодарим и пожелаваме успех на участниците!
 
Последно редактирано:
От: Питч за фирмено векторно лого

Въпрос с цел пояснение:

С розмарин ли се напушихте следобеда или с есенни минзухари?
 
От: Питч за фирмено векторно лого

Не виждам смисъл във Вашия коментар noke. Ако желаете да отправите конструктивна критика сте добре дошли! Имаме нужда от креативна помощ и затова сме публикували офертата. Това, какво употребявате е изцяло Ваше решение, ние сме тук по работа. Ако питчът не представлява интерес за вас или условията не ви допадат и не желаете да участвате - това е също ваше решение. Дискусиите с нас ще са изцяло по отношение на заданието - нямаме излишно време за губене, пушене и т.н.

Текстът и условията в брифът са едни и същи за всички и ще бъдат предоставени на кандидати, одобрени на база портфолио. Това е стандартна практика за подобен тип услуги и както казахме конфиденциалността е гарантирана. Търсим качество и predpriemach е просто една опция - наблюденията ми показват, че има кадърни хора. Вече съм работил с преводачи от форума и те могат да потвърдят че съм коректен. Както казах, нямаме време за губене - ако не ви се струвам рентабилен или питч като практика е нещо несериозно за вас - просто не участвайте.

Приятен ден.
 
От: Питч за фирмено векторно лого

Коментарът ми си е точно на място и служи за подсказка на форумджиите, ако случайно някой се обърка първоначално и да реши, че това е реална оферта и си заслужава времето му.

Макар че не виждам как може да се случи това - по-нагла обява не бях виждал тук от доста време.

За да съм все пак конструктивен - ето напътствия за да подобрите посланието си:

  1. Представете се. Новорегистриран, който дори не си прави труда да каже "Аз съм този и този и съм ехееее от толко години в бранша...", да пуска контест е неадекватно...
  2. Легитимирайте се. Докажете, че наистина сте тези, за които твърдите. Иначе утре ще се регна като Steve Jobs и ще пусна състезание "Хелоууу дюдс! Решихме да ребранднем Епъл на Kruchma.com и затуй искаме да ни изпратите идеите си пък ний ше видим.. Наградата за одобреното е фифти таузънд доллаз!!! Fuck yeah!".
  3. Бюджет. Не видях никъде.
  4. Брифинг. Липсва. Поне накратко.

Елементарни неща.
 
Последно редактирано:
От: Питч за фирмено векторно лого

1. За това сте прав - актуализирах профила си, макар че одобрен кандидат така или иначе ще получи в брифа фирмените ни данни. Не си правя труда да казвам кой съм и откъде съм, защото има фирмено лого в профила и ако се разтърсиш доста лесно ще ни откриеш.
2. Легитимацията е ясна - ще пишем на одобрените кандидати от фирмения ни имейл, в брифът ще има фирмени данни.
3 и 4. Бюджет и детайлен бриф, както и референции ще предоставим на одобрени по портфолио кандидати.

Капиш?
 
От: Питч за фирмено векторно лого

Извинявам се за намесата малко офф-топик, но искам само да отбележа, че с itws се работи много бързо, акуратно и лесно. Определено фирмата предоставя много детайли за себе си и професионализмът се усеща от дори една обикновена кореспонденция. Това е, което искам аз да добавя, иначе успех на всички с питча.
 
От: Питч за фирмено векторно лого

Като изключим сравнително грамотно написания текст, друг признак на професионализъм не се наблюдава.

Естествено, че погледнах сайтчето преди да си напиша диагнозата. Стана ми любопитно защо фирма, опитваща се да звучи "професионално", ще премълчава данните си. В резултат реших, че като член на форумното къмюнити съм просто длъжен да "плесна" лекичко темичката, за да намаля шанса колеги и съфорумци да си изгубят времето. Както и евентуално да увелича шанса и да стимулирам автора на темата да си оправи обявата и дори реално да даде награда (дори само и само да ми направи напук).

... Като оставим настрана факта, че имам особена слабост към форумни скамери и бизнесмени от "български тип".
 
От: Питч за фирмено векторно лого

Мисля че достатъчно добре описах какво търсим и не виждам нищо неясно в условията на предложението ни. Това е начинът на работа, на който сме се спряли с клиента ни. Също така не виждам нищо непрофесионално в подхода за предварително отсяване на кандидатите и цялостната процедура, която е описана в началото на темата. Оттам нататък всеки преценява дали това представлява интерес за него.

Задачата с логото е важна за нашия клиент, респективно и за нас. Вече сме изпратили бриф на повечето от фирмите и колеги дизайнери, с които сме работили, но от тях имаме вече предоставено портфолио и изградени работни процедури. За хора, с които не сме работили лично предпочитаме да има поне първоначален скрийнинг.

Оценката "сайтче" ще оставя без коментар - който познава нашата фирма знае, че работим професионално, коректно и добре. Сайтът е с визия от 2007г., но не мисля, че е критерий, по който може да се категоризира дадена фирма. По-голяма част от портфолиото ни не е публично достъпно тъй като такива са условията за конфиденциалност с нашите партньори.

Колкото до скамъри и бизнесмени от "български тип" - откровено съм удивен от позицията която заемаш? На нашия уебсайт има телефон за контакти, има фирмен адрес и т.н. Освен това съм работил с преводачи във форума във връзка с личен проект. Макар че не намирам за нужно "да се доказвам" пред теб, защото не те познавам, уважавам мнението ти и ако е нужно ще отделя време за да помоля колегите от форума, с които съм работил да оставят коментар, за да се знае, че предложението е сериозно или поне, че съм бил коректен с всички с които съм имал честта да работя тук.

Уважавам фрийленсърите като свободомислещи и борещи се хора. За мен е важно да се отнасям с хората така, както искам да се отнасят към мен.

В малкото свободно време, което имам между семейните задължения и работата във фирмата съм посветил на социални дейности, които са безвъзмездни - т.е. не печеля от тях:
http://www.gradinka.org
http://www.otrova.org

По прозрачен като личност от това няма как да стана. Като фирма - също. Желая ти приятен ден и с това приключвам полемиката по темата - нека всеки да си прави изводите. Имай в предвид, обаче, че изказване на мнение за мен като човек и за фирмата като юридическо лице е едно (свобода на словото), а обвинение на фирма или физ. лице в измама без доказателства налице е клевета. Остани със здраве.
 
От: Питч за фирмено векторно лого

При положение, че искате вниманието, времето и труда на професионалисти, позицията вие да "отсявате" и да правите "скрийнинг" без предварително да посочите какво предлагате + някакво credibility, си е малко за смях, не мислиш ли?

Ако се долаваше някаква елементарна бизнес култура в "офертата", тонът ми щеше да е съвсем друг.

А това тук си е форум и имам правото да си изкоментирам която тема или мнение ми кеф докато собственикът не реши нещо друго. Далече съм от идеята да обвинявам в каквото и да било, понеже каузата не ме касае особено. Личността и евентуално фирмата зад обявата също не ме интересуват. Не и при положение, че не са споменати още в първите 2-3 изречения. Виж, подобни теми имат потенциала да ми направят смешно или да ме издразнят - все поводи да напиша какво мисля.
 
От: Питч за фирмено векторно лого

Това дали даден човек е професионалист се преценява от нас, на база портфолио. След това човекът се брифира, разбира цената и т.н. Това е обичайна практика. При положение че средната възраст на присъстващите във форума е около 20г. без отсяване по портфолио няма да как да стане.

Оттам нататък, след като професионалистът се запознае с цената и сроковете за изработка мисля че ще е достатъчно интелигентен да се свърже с нас, да прецени всички детайли и да реши дали си струва времето да участва в питча.

Колкото до практиката - от досегашните питчове, които сме поставяли считаме, че подобен тип бизнес взаимоотношения е изключително успешен и е добра практика за запознаване с истински професионалисти в различни браншове.

Що се отнася до бизнес култура, моля ви да ми покажете вашите оферти, които сте отправили за работа във форума, защото в противен случай няма как да преценя нивото ви. Също така бих се радвал ако се запозная по-отблизо с вашата дейност и портфолио, разбира се ако това не ви притеснява.
 
От: Питч за фирмено векторно лого

Не се разбираме. При положение, че вие търсите нещо, дайте удобно поднесено инфо и възможност на потенциално заинтересованите страни първи да преценят дали ви сте достатъчно професионалисти за тяхното внимание.

Относно моите данни - намерете си ги. Също както аз отворих Гугъл за да открия кой (може би) стои зад обявата.

Досега коментирах понятието "професионализъм" само по отношение на бизнес посланието. Ако искате да намесим и разни други критерии като професионални умения и качества на предлаганата услуга, няма проблем...
 
От: Питч за фирмено векторно лого

Защо ли очаквах подобен отговор...

Наистина, моите уважения, вие явно сте своеобразен тартор тук, а аз съм във форума изцяло с бизнес цели, нов потребител... накратко "съмнителна" работа. Вярвам, че всички които прочетат статията ще оценят вложеното от вас време.

В никакъв случай нямам нито сили, нито желание да застрелям шерифа, дори да ви проучвам - по скоро адмирирам усилията ви. Достатъчно време, докато работих в хостинг компания ловях скамъри, фродъри и кардъри. Виждам, че вас подобна дейност ви кара да се чувствате важен в това общество - оценявам го! Задължително в подобен форум трябва да има и блюстители на реда.

Мисля, че е редно с това да приключим и да оставим хората да си решават. Ако сте приели лично каузата и самият вие правите качествени лога - пратете ми портфолио и ще ви пратя брифа (ако, разбира се ви одобрим). Що се отнася до професионализъм - вие бъдете такъв и не съдете хората. Сигурен съм, че сте изключителен специалист - имате толкова свободно време да пишете! А дали бихте ударили едно рамо и за социалните проекти, които развиваме? Там играем за благото на много по-голям брой българи и го правим безкористно. Ще ви хареса!
 
  • Like
Реакции: vbTK
От: Питч за фирмено векторно лого

Да споделя, че опитът ми с itws e положителен и не би трябвало да имате притеснения относно работата. Не знам защо някои решават, че трябва всяка обява да мине през критиката им...
 
Срам, не срам, ще трябва да попитам. Какво е това питч? Аз знам за пич, ама то май е друго.
 
Noke, не си прав. Това е стандартна практика. Ако бяха поискали да им изпратиш автобиография, мотивационно писмо, портфолио, копие от удостоверение за актуално състояние, доказателства за икономическото и финансовото състояние, както и за техническите възможности и квалификация, заверено копие на Баланса и Отчета за приходите и разходите за последните две приключени финансови години, справка за годишния оборот и оборота от продажби на услуги, сходни с предмета на поръчката, описание на мерките за опазване на околната среда, които участникът ще приложи при изпълнение на поръчката и един куп декларации за конфиденциалност и каквото още се сетиш* - бих те подкрепил.
В случая, обаче, става въпрос за 2 мин. работа на "професионалиста" - да изпрати един линк със свое портфолио. Не е нужно на такъв етап въпросния професионалист да преценява, дали обявата си заслужава или не - просто пуска едно портфолио и когато получи допълнителна информация си прави преценка.

Ще ти дам още един пример - влез в jobs.bg и погледни колко от обявите за висши мениджъри и друг вид висококвалифициран персонал са PRIVATE. Не можеш да разбереш коя е компанията преди да си подадеш документите.
Пак казвам - това е стандартна практика!

Евала на itws за сдържаните и положителни отговори въпреки провокациите!


* изброените документи са малка част от 2-та класьора документи, които трябва да се подготвят за кандидатстване по ЗОП и то за дребни суми от сорта на 10 000 лв.
 
Последно редактирано:
От: Питч за фирмено векторно лого

Благодаря tuger.

Vaskoa: pitch по дефиниция е процес, при който някой продава нещо посредством аргумент или демонстрация. Най-често големите компании провеждат питч процедури за избор на нова рекламна агенция - поставят задание, агенцията разработва решение и го предлага. От всички подадени оферти компанията избира една и започва работа с агенцията. Подобна практика се прилага и в други сфери, включително дигитални дизайнери, музиканти и прочие дейности свързани със сферата на услугите.

Ние прилагаме подобна процедура изключително рядко - случвало се е няколко пъти в рамките на 3г., тъй като отнема време за организация и за осъществяване на комуникация с участници и клиент. Позитивите са, че с някои от хората явили се на питч за конкретно задание работим и до днес, някои не бяха одобрени за заданията, но се оказаха добри за други задания.

Под питч имаме в предвид конкурс, който поставя задание с определени критерии. В случая това е изработка на лого. След като бъдат брифирани - т.е. получат цена и време за изработка, както и описание на заданието, кандидатите решават дали да участват и ако участват излизат с предложение - в случая два варианта за лого. Това са по-скоро концептуални разработки, за да се види доколко е възможно на кандидатът да изпълни качествено заданието. Одобрява се един кандидат и на него се възлага финализирането на изработката. Това е описано подробно в брифа, който предоставяме на всички одобрени кандидати изпратили портфолиа (т.е. минали лога).

Тъй като разполагаме с една седмица, решихме освен на стандартните ни партньори за тази разработка, да обявим питч и във форума и да изпратим бриф и на други хора - изискването на клиента ни е такова и използваме момента да се запознаем с хората изпратили портфолио.

Надявам се, че съм отговорил на въпроса ти.
 
От: Питч за фирмено векторно лого

Дал съм си почивни дни средата на седмицата :) Я пиша 1-2 поста у седмицата, я не.
Ама как да устои човек на комбинацията от официален тон и полу-нелепа обява?

Иначе не съм бил заинтересован от обявата. Просто бях заинтересован да я охейтя понеже не ме кефеше как е написана. И все още не ме кефи. И не препоръчвам на никой да праща квото и да било. Човек трябва да има самоуважение ДГЕ...

ЕДИТ:
Ще ти дам още един пример - влез в jobs.bg и погледни колко от обявите за висши мениджъри и друг вид висококвалифициран персонал са PRIVATE. Не можеш да разбереш коя е компанията преди да си подадеш документите.
Пак казвам - това е стандартна практика!
Няма много общо - тук става дума за контест, наричан за по интересно "пич", в който пращаш данните си на неизвестна страна, срещу неизвестно възнаграждение. След това свършваш работата в 2 варианта и те решават дали да ти платят.

Ако за вас практики 1-2 нива по-надолу от тия в ДП са нормални, то си е ваш избор.
 
Последно редактирано:
Благодаря. Мисля, че ми се изясни. Нещо като "Утре ще ходя на един ивент с няколко френда от моя олд скуул. Имам фиилинг, че ще си изкараме мега яко, защото ние сме много фешън и куул пичове" :)
 
От: Re: Питч за фирмено векторно лого

Благодаря за препоръката. Сигурен съм, че всички съфорумници ще ви последват... само защото вас не ви кефи. Това е опит, предприемач е хубав форум и вярвам, че по-младите кадърни кадри и бъдещи специалисти са тук. Вярвам също, че след още няколко успешни задания в бъдеще ще промените мнението си за мен и ще сме приятели - аз съм представител на фирма - не ламтя за репутация във форуми и отвикнах с годините да троля и хейтя - с мир и разбирателство нещата вървят много по лесно.

Извинявам се noke ако съм ви накърнил с нескопосаната ни обява, човешко е да се греши. Имал съм клиенти, които не могат дори да говорят... но са клиенти, така че вярвам съфорумниците ще бъдат снисходителни към неграмотното предложение за работа. Припомних си хубавите времена, когато ползвах много форуми... ехх. За съжаление, темата е работна обява а не битка за доказване и аз приключвам участието си в нея, макар изкушението да пиша е голямо.

А, между другото Плевен е супер град, жена ми е оттам. ДГЕ е култов израз и е символ на изкуството да се общува, поздравявам ви.
---
Моля ако все пак пародийната трансформация на иначе тъй невинната и същевременно сериозна обява за работа не е отказала дигиталните дизайнери да си изпратят портфолиата - заповядайте. Лека вечер и поздрави на всички, извинете ме, че няма да взимам повече участие в този дебат. Г-н noke - последната дума заслужено е ваша.
 
От: Питч за фирмено векторно лого

Да vaskoa :) лапсус лингве един вид. Конкурс е правилната дума! Лека нощ.
 

Горе