Плагиатство или не ?!?

myselfmonev

New Member
Всички текстове и изображения публикувани в този сайт са собственост на ********** и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права".
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на ********** е забранено.

********** не носи отговорност за съдържанието на темите и постовете публикувани от потребителите на сайта.


Заех се с осъществяването на една идея. Събирам обща информация от сайтове на различни езици (всичко обърнато в Български) в помощ на хора заминаващи, пребиваващи или гостуващи в определена държава. Един вид като наръчник за бърз достъп до определена информация от общ характер. Един интерес който ще е от полза на самият мен и възможно препродаване на заинтересувани хора във вид на обяви в интернет пространството. Въпросите ми са много и най-вече засягащи авторските права. Използването на точното съдържание от сайт с Български произход и включването му в обемният материал би ли бил огромен проблем ако се оповести точният източник ? По пътя на логиката ми е пределно ясно че си е чист копи пейст и Бай-Ганьовщината е на лице, но не съм срещал подобно нещо из интернет и съм сигурен че ще има заинтересовани. Какво да правя ? Да продължа ли до края или да обобщя информацията с мои думи?

ПС:
Нещата са измислени, написани и са в много сайтове. Просто не се е намерил човек който да сложи идея в заглавието на един пак, и да го разпространи.

Благодаря за вниманието.
 
От: Плагиатство или не ?!?

А също така и ако реша да преведа голяма база данни от подобен сайт в отделен пак. И реша да продам информацията под формата на Е-книга в ПДФ, възможно ли е да срещна проблеми?
 
От: Плагиатство или не ?!?

Въпросите ти са твърде общи, за да може да се даде отговор. Прочети Закона за авторското право и сродните му права и дай конкретни примери. В противен случай едва ли ще получиш информация, която ще е използваема за твоите цели.
 

Горе