Платформа за онлайн магазин

KirilS

New Member
Здравейте,
от известно време търся подходяща платформа за онлайн магазин. Размера на средствата, който мога да отделя не са много и за това бих предпочел нещо, което е с месечна такса. Важно е за мен да бъде лесна за работа (не разбирам особено много от програмиране), да не се плаща допълнително за поддръжка и да е локализирана на Български. Бих желал да ви помоля да ми препоръчате платформа, която горе-долу да покрива написаните горе неща. Благодаря предварително!

П.П. В тази връзка искам да попитам дали някой има впечатления shopcentrik.bg- скоро попаднах на тяхна реклама и на първо четене изглежда доста добре.
 
От: Платформа за онлайн магазин

Здрасти,
мога да ти инсталирам безплатната опенкарт, да ти купя хост и да ти настроя всичко.
Разходите ще са ти за домейн и хостинг на година. По оптимален вариант от това няма.
Ако искаш нещо по-специфично като дизайн и модификации, определяш си бюджет и ще ти препоръчам най-добрите неща за твоите нужди.
Драсни лично ако имаш интерес.
 
От: Платформа за онлайн магазин

съмъркарт е пълен ташак необръснат. знам че е хубаво да избереш българското и аз ги избрах ама на - не ми паснаха и тва е . качих един опънкарт и направо се родих бе

съмъркарта е за дебели лелки дето искат да правят магазин за плетени чорапи - закачаш темплейта и се кефиш на дропдаун визията. ако искаш да барнеш нещо обаче - жална ти майка. сигурно ако ми е на мой хост ще е по-различн оама като тествах 20 левовия план и през ум не ми минава да изсера 300 лева за тва нещо
 
От: Платформа за онлайн магазин

Опитай shopcentrik.bg няма инсталация, с месечна такса и е на БГ. Точно това което искаш
 
От: Платформа за онлайн магазин

Определено opencart. Безплатен е, доста развита фукнционалност и съпорт общество. Колеги като 2fast4you, СТАН, Samba предлагат повече от достъпни цени за да ти направят Opencart готов за ползване, така че това бих ти препоръчал, аз също съм работил с Opencart и е идеална система за по-нискобюджетни инвестиции.
 
От: Платформа за онлайн магазин

Mirchev Ideas, мне мерси.
Не струват, нито като работодател, нито като софтуер.
Бас ловя че тоя дето промотира съмър-а е някакъв техен човек и сигурно му бутат кинти за рекламка :D
Аман от мангалитетни номера, т'ва да Ви не е индия бе? :D

Opencart-a ти е пластелинче, можеш да го мачкаш както си искаш, мятай се на него.
OsCommerce става, НО има няколко дупки в сигурността (има фиксове разбира се), обаче бг превода е повече от впечатляващ, иначе съпорта им е готин (отзивчив) :)
 
От: Платформа за онлайн магазин

Ако искаш може да се обърнеш и към мен за услуги в инсталацията и настройката на магазин на базата на ZenCart или Prestashop според това какво си намислил да правиш (от какво имаш нужда). Ще ти асистирам и в покупката на домейн, хостинг, за да са си под твой контрол, защото скоро имах проблеми с хостинга на един клиент, който се оказа че не е на негово име и плащанията просто са спрели (да, позна, "готини" дивелъпъри...).

НЕДЕЙ да избираш нещо с месечен абонамент, защото ще си вътре (вътре с пари и вътре с нерви и грижи). След време ще ти дотрябва нещо и вместо да си го купиш например като модул и инсталация за 30 лева и да забравиш ще ти искат по 8 лева на месец. Отделно не си гъвкав, винаги разчиташ на някой да си свърши работата, за да ти проработи магазина отново, да ти допише нещо и т.н.

Консултацията е безплатна разбира се. Можеш да ме намериш на лично или в скайп.
 
От: Платформа за онлайн магазин

И аз не ти препоръчвам SummerCart.. скоро на една позната за да и добавят логата на Visa, Mastercard и искаха 80 ЕВРО!!???

Отношението на собственика Георги и целия екип е зарибяващо в началото докато не се хванеш на хорото..

После почват проблемите.. кофти заявки, намираш бъг и ти искат пари да ти го фикснат и тнт и тнт. Най-лошото е, че никой не им познава mirchev framework-a и ще бъде чист късмет ако намериш някой друг освен тях, който може да ти модне системата.

OpenCart ти е най-оптималното решение.
 
Последно редактирано:
От: Платформа за онлайн магазин

OpencarT - ако планираш да посещаваш форума редовно, може би е най- удачния вариант. Както виждаш има доста хора тук които ще ти помогнат фор фрий или срещу неголяма сума да постигнеш това което желаеш като функционалност. Самата платформа вече е набрала достатъчно инерция и популярност за да има адекватно решение за почти всичко.

Presta - не мога да коментирам от личен опит, но има тук колеги с хич не лоши магазини като функционалност и дизайн базирани на тази система.

Summer - да подкрепим българското, ама да си имаме уваженията! :)

Wordpress - удачно за (не само)блогъри които са свикнали със системата - с няколко плъга и имаш И магазин.

Още доста може да пишем, поразгледай, има си(форума) и раздел за онлайн магазини... доста неща има изписани за един куп платформи. Тествай и виж коя най много ще ти допадне(не е задължително да е най- разпространената).

Като цяло колкото по малка сума си приготвил/имаш/си склонен да отделиш, толкова повече от времето ти ще отиде в четене :)

Успех!
 
От: Платформа за онлайн магазин

Аз като правих моя магазин минах през Virtue Mart, Woo Commerce, Open Cart, Magento и се спрях на Prestashop. Прекарах най-много време с Open Cart, Magento и Prestashop. Magento ми хареса много, но не беше много подходяща за моят мащаб, бюджет и прочие.

Аз ги класирам по следния начин:

За много малък магазин с не-голямо разнообразие и без претенции за филтри (Layered Navigation) - примерно до 100 артикула:
Длъжен съм да уточня, че и двете системи нямат проблеми да се ползват и за по-големи магазини, но става по-трудно.

1. Woo Commerce
2. Virtuie Mart

За средно голям магазин 100 - 2000 артукула с не голям бюджет за плъгини и хостинг:

1. Prestashop
2. Open Cart
3. Magento

За голям магазин с голям бюджет:

1. Magento
2. Prestashop
3. Open Cart
 
От: Платформа за онлайн магазин

Сетих се за една платформа иделан за малки магазини Quick Cart. Не изисква инсталация и превода и отнема 20на мин. Все още няма БГ пакет
 
  • Like
Реакции: CTAH
От: Платформа за онлайн магазин

Drupal commerce, за начинаещи може да ползват Commerce kickstart. Много гъвкава, но е трудна за работа от за хора неработили с Drupal.
 
От: Платформа за онлайн магазин

Към Krumov
Здравей, видях че на няколко места препоръчваш за малки магазини Quick Cart. Интересувам се от тази платформа за един проект в категорията "малки магазини", който да е свързан към същесвуващ сайт. Нямам все още право за лични, за това пиша тук.
 
Последно редактирано:
От: Платформа за онлайн магазин

Ето готов магазин ТУК, ако ти хареса пусни пост ще ти дам скайп да говорим.
 
  • Like
Реакции: CTAH
От: Платформа за онлайн магазин

С две ръце за Prestashop :)
 
От: Платформа за онлайн магазин

Здравейте. Как мога да се свържа с някой от потребителите писали в тази тема, тъй като не ми позволява да изпращам лични съобщения. Благодаря.
 
От: Платформа за онлайн магазин

Пусни си 10 съобщения тук и там по темите без да спамиш и ще можеш да пишеш...
 

Горе