Повтаряне на ключови думи в URL

Здравейте,

Имам следното питане: Кога се счита едно URL за спамърско и какъв ефекта при класирането в търсачките.

Името на домейна е ключова дума. Името на основната категория е същата ключова дума. Следва подкатегория и самия продукт. Та в момента примерно нещата изглеждат така:

http://produkti.com/produkti/vid-produkti/vid-produktи-cvqt-golemina-marka

На мен не ми изглежда добре, въпреки че в г. търсачката най-напред се класират продуктовите страници с url: http://produkti.com/vid-produkt-cvqt-golemina-marka

Тъй като структурата няма как да се промени и домейна и категорията ще си остана същите, въпрос ми е за подкатегорията и самия продукт как е най-добре да бъде url-то. Цвят големина и марка са само примерни.

http://produkti.com/produkti/vid/cvqt-golemina-marka

http://produkti.com/produkti/vid/vid-produkti-cvqt-golemina-marka

http://produkti.com/produkti/vid/produkti-cvqt-golemina-marka

http://produkti.com/produkti/vid-produkti/cvqt-golemina-marka

Ta кой от вариантитe би бил най-добре да се използва? Мъчих се да намеря нещо в нета но точно за това не успях.

Благодаря предварително.
 
От: Повтаряне на ключови думи в URL

никой ли не може да помогне?

Ето по-лесно пригледни урл-та:

produkti.com/produkti/vid-produkti/vid-produkt%D0%B8-cvqt-golemina-marka

produkti.com/produkti/vid/vid-produkti-cvqt-golemina-marka

produkti.com/produkti/vid/produkti-cvqt-golemina-marka

produkti.com/produkti/vid-produkti/cvqt-golemina-marka
 
Ами защото е много субективен фактор питаш... филтъра за класическите пеналтита за стъфинг на киурди ще се активира срещу сайтати ако имаш много висок процент на ключовата дума... "сео" урлто може да допринесе за това да бъде пеналаизнат... Обаче ако имаш прекалено нисък процент само тогава може да е от лека полза... колко е подходящия процент ами може да се приеме това е средната стойност на конкуретните топ в 10 ... а както се казва някъде ако имаш дълги описания на продукта може да е добре за друг продукт с късо описание може да е злеАз например не съм им фен въобще на този тип урлта и не бих си играл да експериментирам с тях освен акто краен вариянт... предпочитам контент линкове и оправяне на структурата така че да може да се кроува лесно да не си прави сам дуплейкеит (най често срещания проблем при магазините) и линк джуса да тече на където го искам
 
От: Повтаряне на ключови думи в URL

Благодаря.

С опънкарт съм. Canonical URL's надявам се ще помогнат.

А освен с url rewrite, което си е голяма хамалогия поотделно за всеки линк, какво може да се направи като се навигира по категории и подкатегории и се кликне на продукта урл-то да не изписва категроиите и подкатегориите ами направо продукта и да стане example.com/produktova-stranica вместо example.com/cat/subcat/produktova-stranica. Става въпрос за самия сайт, не как го вижда г*.
 
От: Повтаряне на ключови думи в URL

при мен си е точно така по дефоулт - магазин.цом/продуктова-страница, а аз искам да е като при теб - магазин.цом/категория/подкатегория/продуктова-страница?
 
От: Повтаряне на ключови думи в URL

Ако влезеш директно от първата страница е така, но иначе по default не е така. Сигурно имаш някакъв exstension, който прави това и който аз търся... :)
 

Горе