Позваняване към Google?

VMiloykov

Well-Known Member
Здравейте,

Некрекъснато гоогле ми отказват банерите, които пускам за реклама в AdWords и днес видях, че имат бг телефон. Искам да им се звънна и да ги питам защо, някои от Вас говорил ли е с тях и на какъв език е поддръжката на телефона, същото така знаете ли колко пари ще ми излезе?
 
От: Позваняване към Google?

Ако се притесняваш може да ползваш Skype за разговорите (или друга подобна услуга). Защото цените за разговори със САЩ на мобилните оператори в България не са много изгодни.

Какъв е кода на този телефон, на който искаш да се обаждаш? По кода ще разбереш в коя държава е, а след като разбереш това ще можеш да си прочетеш договора с мобилния оператор - там пише колко струва.
 
От: Позваняване към Google?

Изглежда, че този номер 008-001-164-481 се чете така:

+800-1-164-481

И кода 800 е Universal International Freephone Number.

A Universal International Freephone Number (UIFN) is a worldwide toll-free "800 number" issued by the ITU. Like the 800 area code issued for the NANP in the U.S. and Canada, the call is free for the caller, and the receiver pays the charges (except on certain cell phones). UIFN uses ITU country code 800, so that no matter where the caller is, only the international access code (IAC), the UIFN country code (800) and the 8-digit UIFN need to be dialed. Currently, about 60 countries participate in the UIFN program.

А може и да не е така.
 
От: Позваняване към Google?

Тук има интересна дискусия по въпроса:

agenta каза:
Здравейте, вече втори ден чакам отговор от съпорта, относно въпрос за телефонната услуга. Питането ми беше за номера с прификс 00800 - те са т.нар безплатни линии за целия Европейски съюз. Малко ми е непонятно защо този разговор се таксува от ITD Network-Cooolbox като международен, при положение, че дори и в сайта на съответната европейска служба, която предоставя този номер за връзка с нея е написано, че обажданията са безплатни от фиксирани телефони от всяка една точка на Европейския съюз?

Надявам се нашият доставчик да е фиксиран наистина и да предоставя всички услуги, които трябва да се предлагат такъв тип оператори и то коректно!

sloter каза:
От както разбрахме за случая сме стартирали вътрешна задача с която да вземем становище по случая. Проведените от вас разговори до този номер до момента са донесли загуби на фирмата ни от над 130 лева от разликата в цената на която ние сме терминирали този разговори и цената която вие ще платите за тях. Естествено ще поемем тези загуби като част от риска които поемаме по-принцип с намалянето на броя префикси в ценовата ни листа. За съжаление Европейския съюз не е Съединените Щати и въпреки, че има някои регулации просто няма механизми все още те да заработят и да предоставят тези безплатни номера. Няма доставчик които да дава тези телефони безплатно за да можем и ние да ги дадем безплатно на вас нашите абонати. Сигурен съм, че няма доставчик в БГ които да ви дава тези телефони безплатно . Предстои известно четене на документи , регулации и ценови листи и когато имаме ясно становище ще ви уведомим.

agenta каза:
Ще изчакам отговора Ви, но искам да Ви уведомя, че има такива доставчици в България - един от тях е Мобилтел ЕАД, независимо, че е упоменато, че могат да се срещат ограничения, когато даденият номер се набира от мобилен телефон, М-Тел предоставя абсолютно безпланто свързване към този номер за потребителите си. Проведох и от мобилния си телефон подобен разговор, защото ми се налагаше, а и вече бях видял, че е таксувано при Вас, след което на следващия ми ден текущата ми сметка не се беше увеличила нито със стотинка. Свързах се с Обслужване на клиенти на М-Тел и от там ми беше казано, че към всички номера с този префикс - 00800, те предлагат безплатни разговори за своите клиенти.

fashion_m каза:
Ок, номерата с 0700 ги оправихте.
Ами 0800? Тях трябва да ги направите безплатни, каквито трябва да бъдат. Защото повечето фирми предоставят именно номера с 0800 за връзка с клиенти.
EDIT: Днес говорих с 0800 - направили сте ги безплатни, супер! :)
 
От: Позваняване към Google?

Е как пък не е безплатен? Ако Мтел пак нещо цакат е друга тема - имам обаждания към този телефон почти всеки месец от вече 6-7 месеца. Оператор Виваком, номера излиза във вида, в който е и пише межд. безплатен или нещо от сорта и стойност 0.00лв
Поддръжката им е на български, така че няма какво да се притесняваш.
 

Горе