Полезни и безплатни онлайн SEO инструменти

bodyrock89

Active Member
5152d0.png

Реших да пусна тема където да мятам по някой полезен онлайн SEO инструмент, на който попадна, за да не го търся всеки път когато ми потрябва по разни списъци и в Google, а и да може списъкът да се ползва и обогатява от останалите съфорумци.

Нека темата да е нещо като sitemap за SEO инструменти. Може също да пускате линкове и към теми от предприемача, в които има полезни инструменти, както ще направя и аз в този пост.


29dkc6.png
Инструмент за тестване на Title, Description и URL (Заглавие, Описание и URL) на страница.

С този инструмент се тества как ще изглеждат заглавието, описанието и линка на вашата страница в резултатите от Google. Google показва максимум 156 знака от описанието, а останалите остават скрити за търсещите. С инструмента може да видите колко от описанието ви ще е видимо и ако е необходимо да направите съответните промени.
Заглавието също има лимит, но той не е според броя на знаците, а според дължината на пикселите. Него също може да го тествате.


29dkc6.png
Инструмент за показване на Title, Description и Keywords (Заглавие, Описание и Ключови думи).

Този инструмент е в същата сфера като предходния, но той проверява вече публикувани страници. Инструмента е удобен ако искате да проверите някои от изброените компоненти, ако да речем наскоро сте им правили промени и Google още не ги е индексирал/преиндексирал. Поставяте линка/линковете в полето, слагате отметки на компонентите, които искате да проверите и натискате бутона "Analyse Metadata". Хубавото на инструмента е, че показва без грешка текстове на кирилица, докато при други подобни инструменти, които тествах преди него, ми показваше някакви йероглифи.


29dkc6.png
Инструменти за масов ping.

Полезни инструменти за пингване, които колегата ReminD е споделил. Инструментите са полезни ако искате да ускорите процеса с индексирането на вашите страници (или страниците с линкове към ваши страници).


29dkc6.png
Онлайн инструмент за проверка на PR (Пейдж Ранк).

Инструментът е безплатен и няма капча както някои други. Освен това ако проверявате повече от един адрес, ги запазва/наслагва един след друг.


29dkc6.png
Онлайн проверка за класиране на сайт в SERP.

Инструментът е годен и за проверка на домейни и ключови думи на кирилица. Освен това показва точни резултати за разлика от друг подобен инструмент, който ползвах преди време. Има лимит на проверките от 3 проверки за 24 часа от 1 IP адрес, но този лимит може да се вдигне като сложите линк от ваш сайт към сайтът поддържащ инструмента и се свържете със собственика. Тогава ще получите право на 50 проверки на ден от 1 IP.


29dkc6.png
Онлайн проверка на правопис. (български език)

Някой може да се зачуди какво прави инструмент за правопис при SEO инструментите. Няма как да класирате сайта си по ключовите му думи, ако те не са изписани правилно, нали така? Инструмента проверява както избран от вас текст (с copy/paste), така и правописа на вече публикувани страници по зададен URL.


29dkc6.png
Онлайн проверка на правопис. (английски език)

Същите функции като на предходния инструмент + още, само че за английски текстове/страници. Ако си регистрирате акаунт може да настроите инструмента автоматично да проверява сайтовете ви за грешки. Също така се предоставя и личен речник, в който може да добавяте специфични думи, които са изписани правилно, но инструментът показва като сгрешени. За да се запознаете по-подробно с възможностите на тула може да изгледате кратката видео презентация на сайта.


Всеки, който желае да сподели SEO инструменти е добре дошъл, стига те да отговарят на трите условия, изброени в заглавието на темата (полезни, безплатни, онлайн). Дори инструментите да вършат същата работа като някой/и от вече изброените, пак може да ги споделите. Добре е да има повече алтернативи, в случай че на някой инструмент му бъде спряна поддръжката.

п.п. Ако някой реши да ползва материали от темата нека цитира/линкне форума/темата!
 
От: Полезни и безплатни онлайн SEO инструменти

Аз самия съм си най-добрия SEO инструмент
 
От: Полезни и безплатни онлайн SEO инструменти

А аз в моята работа не ползвам инструменти, особено пък инструменти за тестване на Title, Description, URL и разни такива... смятам, че съм достатъчно добър, за да си напиша тайтъла и дескрипшъна както трябва, а с url адресите нямам проблем, умея да го правя и без тях.
 
Последно редактирано:
От: Полезни и безплатни онлайн SEO инструменти

Ама ти сериозно ли се занимаваш с тея турски сериали?
 
Последно редактирано:
От: Полезни и безплатни онлайн SEO инструменти

Ама ти сериозно ли се занимаваш с тея турски сериали?

Вече не, сериала свърши, но се задават нови сериали на хоризонта. :)
 
Последно редактирано:
От: Полезни и безплатни онлайн SEO инструменти

29dkc6.png
Google Adwords Keyword Tool

Инструмента за ключови думи на Google. Един от най-използваните, ако не и най-използвания инструмент от оптимизаторите. Всички знаете за какво се използва.


29dkc6.png
Youtube Keyword Tool

Това е инструмента за анализ на ключови думи на Youtube. С него може да правите анализ на ключовите думи според втората по големина търсачка след Google, а именно Youtube.


29dkc6.png
PageSpeed Insights

Инструмента на Google за проверка на скоростта на зареждане на дадена страница. Според Google скоростта на зареждане на вашия сайт е от значение за по-доброто му класиране.
 
  • Like
Реакции: Alf

Горе