Canva.com
 
Ето нещо за тези които ги мързи да пишат, поддържа български както и много други езици, слага препинателни знаци, проверява правописа, като цяло е доста добро според мен, разбира се прави някои елементарни грешки, но те са в границата на допустимото.

https://dictanote.co

Разбира се има и други, но това за мен е най-добро на БГ.
 
Исках да споделя нещо и се сетих за тази тема, не са инструменти, а няколко канала в YouTube. Обикновено клиповете със съвети дават много обща информация, която не нито конкретна, нито от особена полза. Тези долу са от най-добрите източници на информация, лично за мен. Дават конкретни примери, например какви шрифтове да ползвате в какви ситуации, какви са цените им за различни услуги, защо са такива и т.н.

TheFutur
- Всичко, свързано с дизайн, добри практики, работа с клиенти. Главно се занимават с Identity Design, Branding, Motion Graphics. Има много и за бизнес страната на дизайна - как да се договаряте за цени, как да представяте идеите си, как да изградите портфолио и общо взето всичко. Гарантирам, че ако следвате съветите им и прилагате информацията ще бъдете по-добри дизайнери. Често имат и LIVE стриймове, интервюта с известни дизайнери, както и такива, в които критикуват портфолиа и дизайни, изпратени от фенове. Може да изпратите вашите също.

FLUX - Дизайнер на свободна практика, говори много за това как да оцелеете като Freelancer, или как да управлявате собствения си бизнес, работа с клиенти, намиране на нови клиенти и т.н.

Dann Petty - отново съвети и практики. Прави и доста интервюта с други дизайнери.
 

Горе