Помогнете за избор на компютър!

Здравейте, колеги!
Моля за помощ. Братовчед ми е мнооого бос в компютрите, общо взето играе само игри на тях, и иска да си купи нов, понеже стария му е тотално счупен. Помоли ме да му избера, защото не знае за какво да гледа. Тук е проблема, че и аз с хардуерната част, не съм много на ти. Моля ви, който разбира дайте някое добро предложение за бюджетен геймръси компютър, на който само ще се играят игри, най-важното е да върви гладко лигата (legua of legends) и lineage. Бюджета е 600 лв. Благодаря ви много!

Едит: https://www.emag.bg/pc-sistema-dual...mplekt-klaviatura-mishka-gx3930/pd/D6MMYVBBM/
На този дали ще вървят въпросните игри?
 
Ще върви, но не както трябва. По-добре втора ръка за тези пари. Ще вземе нещо по-качествено.
 
Вземи си втора ръка, нещо напомпано за геймъри. Базовите компютри не са подходящи за игри, гледай видеокартата и да има добро охлаждане, другото много да не те бърка :)
 
+1 за втора ръка. Но да вземе някой, който му разбира повече, за да го прегледа в Еконт. Да не се окаже, че си взема скъп кашон. :)
 
за Лигата и lineage не е нужен кой знай какъв компютър.

https://www.emag.bg/nastolen-kompju...gb-ddr3-ssd-120-gb-hdmi-prodt11/pd/DX6F14BBM/ - на този ще върви лига без проблем, lineage зависи дали играе официалния или пиратски сървъри, но може да сложи една видео карта втора ръка за 100 лева и се решава проблема. В тази конфигурация обаче има само SSD и ще трябва да се добави поне 500ГБ хард.

https://www.emag.bg/nastolen-kompju...-ddr4-1tb-hdd-srx-5949088513492/pd/D5KW04BBM/ - този е малко над бюджета, но ще върши чудесна работа. Въпреки, че е с вградено видео, повечето игри ще вървят нормално. Има четириядрен процесор както и DDR4 рам. Ако се добави и едно SSD ще е без грешка.

Втора употреба със сигурност може да вземеш нещо по-хубаво, но винаги има риск. За 15 минути в еконт на дали ще успееш да направиш нужните тестове. Трябва да търсиш в твоя град, че да може лично да се видиш с продавача.
 
Има си фирми, които продават втора употреба и дават по 6 месеца гаранция. Не е казано да е от човек през ОЛХ или Базар :)
 
Не ги гледай тия пръчки по-горе от емага. За игри трябва видео карта, а ссд вече си е задължително за бързина на машината. Бюджета ти е много много малък , но това може би ти е най-добрата опция + според мен ги питай да добавят още 4 гб рам, да стане 8.
https://plasico.bg/dell-optiplex-7010-dt-72720.html

Ако можеш малко да вдигнеш бюджета взимай това - https://plasico.bg/fujitsu-esprimo-p710-tower-69328.html
С ссд е , 8гб рам и видео карта , която ще се справи и с по-новите игри (макар и на по ниски настройки). Даже е с операционна и няма се занимаваш ти да инсталираш.
 
Последно редактирано:
Какво ви е мнението за apple?
От 2007-ма мигрирах изцяло на Apple. Нито за секунда не съжалявам. Ако търсиш машина за игри - НЕ ! Ако търсиш "работно магаре" - ДА !
В общи линии исках машина,която да е безотказна и да е като телевизор. Цък-тръгва, цък-гасиш. Не се занимаваш да гониш вируси, не забива, ОС съм преинсталирал за този период от време един път. От тази гледна точка и цената си заслужава.
 
Аз от всичките тези теми разбрах, че apple се пуска и тръгва, спира се и се изключва. Това е нещо уникално, което явно другите ОС не го владеят.
 

Горе