Помощ! Одиторски файл

Designat

Member
Здравейте! Въпроса сигурно е много тъп, но не мога да намеря информация, а и счетоводството не знае...

Използвам платформата Sellfy, продавам дигитални файлове в USA и Европа. От този месец трябва да започна да подавам одиторски файл в НАП, но не мога въобще да разбера как се създава това чудо.

Моля, за помощ от някой с опит. Има ли някоя система, която да го генерира? Как се случват нещата?
 
Ако някой знае, то това са капацитетите от НАП. Защо не ги питаш. Ако и там не знаят, кофти работа. От кой разбра, че е нужно да поддаваш такъв файл? Ползвай този източник.
 
Счетоводството ми казаха, че е необходимо, но не знаят как се случват нещата. Намерих още няколко счетоводни къщи и те не знаят. Звънях в НАП, от там ми казаха, че могат да ми кажат само какво трябва да съдържа този файл, но не знаят как се създава.

От друга страна не мога да намеря дори и счетоводител извън България да ми свърши тази работа, тъй като това е някакво изискване, което си касае само България ... И те няма да знаят.
 
Да не е тоя файл с фиксираната дължина на полетата - всичко на един ред и числата в дясно текста в ляво?
 
Доста неща трябва да бъдат въведени като информация за всяка една продажба и за това търся нещо автоматизирано, което да го генерира без да трябва ръчно въвеждане. Не ми се вярва да няма, вероятно аз не мога да го открия.

Ето това е: https://nra.bg/page?id=776
 
Aa хмл-а, платформата ти има ли експорт?
Ако има може да се конвертира, не е сложно въобще
 
Здравейте, с интерес започнах да чета тази кореспонденция, защото имам същия проблем. Използвам платформата Shopiko, инсталирах виртуален POS и сега ми предстои да изпратя първия Стандартизиран одиторски файл към НАП. Складовата ми програма не може да генерира такъв файл. От фирмата ми казват, че трябва да бъде разработено от Shopiko в случая. Те обаче нищо не са разработили. С други думи - никой нищо не знае, дори от НАП. Бихте ли казали този линк / от escapeboy/ мога ли да го използвам? Благодаря Ви!
 
Последно редактирано:

Горе