Помощ! Одиторски файл

Designat

Member
Здравейте! Въпроса сигурно е много тъп, но не мога да намеря информация, а и счетоводството не знае...

Използвам платформата Sellfy, продавам дигитални файлове в USA и Европа. От този месец трябва да започна да подавам одиторски файл в НАП, но не мога въобще да разбера как се създава това чудо.

Моля, за помощ от някой с опит. Има ли някоя система, която да го генерира? Как се случват нещата?
 

Designat

Member
Счетоводството ми казаха, че е необходимо, но не знаят как се случват нещата. Намерих още няколко счетоводни къщи и те не знаят. Звънях в НАП, от там ми казаха, че могат да ми кажат само какво трябва да съдържа този файл, но не знаят как се създава.

От друга страна не мога да намеря дори и счетоводител извън България да ми свърши тази работа, тъй като това е някакво изискване, което си касае само България ... И те няма да знаят.
 

Sky

Well-Known Member
Да не е тоя файл с фиксираната дължина на полетата - всичко на един ред и числата в дясно текста в ляво?
 

Designat

Member
Доста неща трябва да бъдат въведени като информация за всяка една продажба и за това търся нещо автоматизирано, което да го генерира без да трябва ръчно въвеждане. Не ми се вярва да няма, вероятно аз не мога да го открия.

Ето това е: https://nra.bg/page?id=776
 

Sky

Well-Known Member
Aa хмл-а, платформата ти има ли експорт?
Ако има може да се конвертира, не е сложно въобще
 

janajekova

New Member
Здравейте, с интерес започнах да чета тази кореспонденция, защото имам същия проблем. Използвам платформата Shopiko, инсталирах виртуален POS и сега ми предстои да изпратя първия Стандартизиран одиторски файл към НАП. Складовата ми програма не може да генерира такъв файл. От фирмата ми казват, че трябва да бъде разработено от Shopiko в случая. Те обаче нищо не са разработили. С други думи - никой нищо не знае, дори от НАП. Бихте ли казали този линк / от escapeboy/ мога ли да го използвам? Благодаря Ви!
 
Последно редактирано:

Горе