Помощ- графичен дизайн

Daniel Ladzhev

New Member
Здравейте!
От скоро започнах да се интересувам от графичния дизайн и по-точно - направата на лого. Нуждая се от някои съвети като за напълно начинаещи - с кои програми да работя (по възможност безплатни), има ли реализация това начинание, от къде да се самообучавам и тн.
Бих бил много благодарен за отговорите!
 
На първо време можеш да си изтеглиш Adobe Photoshop и Adobe Illustrator от Замунда, щом не ти се плаща.

Като всяко начинание, и тука ти трябва поне година да се упражняваш - разбирай да гледаш видео уроци от ютюб, пълно е с всякакви, да четеш step by step уроци, въобще време да овладееш програмата, основните и инструменти и какво може да се прави с тях - съответно и всеки ден да твориш нещо без да се притесняваш колко грозно ще е то в началото. Всеки почва така, никой няма готов, научен.

Аз като се сетя какви съм ги правил в началото, лошо ми става :D

Хляб в занаята има, но и конкуренцията е огромна. След време сам можеш да избереш дали искаш да се концентрираш повече с 'външни' поръчки, където обаче е пълно с индонезийци, които подбиват цената, или пък да работиш на българския пазар.

Във времето ще си изградиш и стил, и тогава ще ти е по-лесно да се ориентираш къде, какво, колко и тн.
Но, колкото и банално да звучи, просто си трябва много практика, както при всяко ново нещо, с което се захваща човек.
 
Adobe Illustrator е индустриалният стандарт.
Хляб почти няма. Много труд и много години ще отнеме да започнеш да привличаш платежоспособни клиенти, дето разбират стойността на качествено лого.

В тоя форум може да видиш примери - конкурси за по 100 лв, като накрая се избира някоя фотошопска мацаница, нямаща нищо общо с понятието "лого".
 

Горе