Помощ за жалба срещу Топлофикация?

Frik

Active Member
Здравейте!
Някой би ли бил така добър да ми помогне да напиша една жалба до Топлофикация.
Случая е следния:
Имам един единствен радиатор в стая от 18 м2, като techem ми отчитат 1070 единици използвана топлоенергия... До януари месец си плащах по 150 лв. сметки, въпреки че радиатора бе студен (сградна инсталация + топла вода)... От януари спрях да плащам тъй като сметките постоянно се увеличаваха, а тръбите бяха студени (моя грешка е, че тогава не си подадох жалба, че не получавам топлоенергия). Сега ми идва изравнителна сметка в която пише, че дължа 822.91 лв., като само за януари месец сметката ми е 446.30 лв.?

Според мен това е невъзможно, но не знам какво да предприема като действия?

Благодаря ви предварително!
 
От: Помощ за жалба срещу Топлофикация?

Най-добре да се консултираш с адвокат според мен, колкото до парното - ние го разкарахме и сме с климатици. Не само че топлят много по-добре, а и излиза значително по-евтино.
 
От: От: Помощ за жалба срещу Топлофикация?

Най-добре да се консултираш с адвокат според мен, колкото до парното - ние го разкарахме и сме с климатици. Не само че топлят много по-добре, а и излиза значително по-евтино.

А как се отърва от такса сградна инсталация?
 
От: От: Помощ за жалба срещу Топлофикация?

А как се отърва от такса сградна инсталация?
От това чудо не може, плащаме си по 60-70 лева за топла вода и другите глупости.
 
От: От: Помощ за жалба срещу Топлофикация?

А как се отърва от такса сградна инсталация?

Здравей колега, ние имахме същия проблем. Целият блок се организира и всички комшии събрахме подписи да се откажем от топлофикация, защото просто не се издържа. Значи радиатори не ползваме от 7 години, освен топлата вода. Но въпреки това на хората им писна да плащат и всички сме с бойлери сега, и дори ми е по добре сега, понеже си купих Ariston със ECO-функция която е предвидена да бъде бойлера включен 24 h / 7 days и винаги имаш топла вода, като максималната му мощност е 1,8 Kwt. И тока ми е само 15 лв. отгоре даже няма и толкова в повечето случаи. Важното е че топла вода имам постоянно.

Въпреки че сме се отписали от топофикация вече 3-та година, не ни разрешават да махнем радиаторите - заплашват ни че ще заведат дело и ще бъдем осъдени по бързата процедура, като заедно с това ще платим и всички разходи по делото. Радиаторите можели да махнат само новите собственици на апартамента след като си го продадеш. Единствения начин да се отървеш от такса сградна инсталация, е да съберете подписи целия вход комшии и нацяло да бъдете изключени от топла вода. Всички трябва да минете на бойлери. В нашия блок повечето комшии отдавна бяха се бяха отписали не само от парно, но и от топла вода, но понеже все още имаше хора ( включително и аз ) които си ползваха топлата вода, и заради това другите плащаха сградна инсталация. Ако питаш мен самата топлофикация трябва да ти плаща на теб наем, за това че нейните тръби минават през твоя собственост! Но в тази държава нещата са изкривени.

Внимавай с тези суми, защото се доближаваш до 1000 лв. Имай напредвид че от 1000 лв. нагоре топлофикация завежда дело, а те точно това целят. Използват някакви си техни номера - "изравнявания", загуби по трасето които искат от нашия джоб, и слагат наказателни лихви заради забавени плащания и така за да може по бързо да закръглиш сметка от 1000 лв. и да те осъдят. Много са мръсни. И другите блокове в нашия квартал също се отказаха от топлофикация.

Консултирай се с адвокат най добре. Препоръчвам ти този правен форум LexBG, в който съм сигурен че ще намериш хора до които да се допиташ за консултация. Там са юристи и адвокати и ще ти дадат добри съвети. Дано да успея да помогна по някакъв начин. :)
 

Горе