Помощ за избор на лаптоп

rak

Active Member
От няколко дни се ровя в оферти за лаптопи, обаче като не знам кой лаптоп какви качества и недостатъци има, реших да питам старите кучета. Ето тоя ми хареса засега, има го и втора употреба за 450 лв:
Asus X59GL-AP168, нов е 778 лв.


Благодаря предварително за съветите.
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Зависи за какво ти трябва. За мен батерията е важна. Не играя игри, най-много да го натоваря с някои филм :D. Батерията да е здрава :)
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Ходи в laptop.bg - имат един от най-добрите форуми за лаптопи. Хем ще намериш що-годе тънки машини, хем ако се полуташ из темите ще намериш много коментари отностно качествата на почти всички модели.
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Аз съм с Dell Inspiron 1570 и съм повече от доволен. От Dell се грижат за лаптопа ти и до този момент не се сещат за по-сериозен и фрапиращ проблем. Ако батерията е критерий, моята издържа около 5ч.
Поздрави!
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Оказва че, че по-леките лаптопи са с по-малки екрани, а аз искам поне 15 инча. Така че под 2.5 килограма няма да намеря. Останалите параметри не са много важни, защото няма кой знае колко да го товаря.
 
От: Помощ за избор на лаптоп

За Dell не съм проучвала. Дотук с Asus и Acer се занимавах, утре ще чета за HP. Добре е, щом има толкова яка батерия.
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Гледай резолюцията, не инчовете. Примерно 'стандартното' 1366 на 768 може да означава както 15 инча, така и 14, 13, па дори и 11 - ей тоя примерно: http://www.novmak.com/t/apple-macbo...-64gb-geforce-320m-s-international-klaviatura

Просто се гледат по-отблизо и на мен специално ми допадат предвид шантавите пози, в които ползвам лаптопи.
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Според един мой приятел, който се занимава със сервиз на компютри, най-яките лаптопи били Fujitsu. Всичко останали ги наплю, били или неоправдавно скъпи, или давали много дефекти, или нещо друго.
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Е добре, щом не ти се рови при специалистите :)

Acer, ASUS, Lenowo, Sony, Dell

Търсиш да е интел и както каза noke гледаш резолюцията на матрицата, да е над 1366, 1920 е перфе. Но такива не са евтини. Sony са с най-добри матрици, но също не да евтини, никак. В твоя ценови диапазон може да вземеш със "стандартната" 1366/768. Гледаш също да е с ddr3 pamet и вградено интелско видео (както съм разбрал за употребата) Колкото по-слаб процесор, толкова по-добре за батерията. Ниски ватове/малка консумация/повече работа. Батерията минимум 6-клетъчна, 9 е най-добре. Също внимавай за детайлите. Ако ползваш например блутута - гледай за него, защото много модели нямат. Също преценяваш дали ще го връзваш към нещо някой ден - например плазма. Тогава търсиш да има и hdmi. И такива неща.
Изобщо трябва да го превъзмогнете това - "моят е най-добър" Знаем, че всеки хвали това което има, или има най-преки наблюдения към него... Това е много изтъркано..Освен това бройка с бройка няма :)
Просто трябва да се обръща повече внимание на характеристиките, това е..и разбира се се търси голяма гаранция.

Ето ти сносно предложение на добра цена (цената е подобна по всички фирми, линка е за ориентир)
laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5736Z-acer_aspire_5736z_LX_RDE0C_005
Това е още по-добро...
laptop.bg/laptops-acer-eMachines_E732-acer_emachines_e732z_LX_NCB0C_037
можеш да му добавиш още една плочка рам да стане с 4, не повече от 50лв. е

Иначе dell-а който показваш не става вече :)
 
От: Помощ за избор на лаптоп

И задължително го купувай без операционна система, защото в 100 % от случаите си плащаш и лиценза на майкрософт, дори без да знаеш
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Acer съксват и то дори в БИЗНЕС КЛАСЪТ. Имам 3-ма познати с такива и тримата си ползват лаптопа по 1-2 месеца и айде на сервиз. В гр.Пловдив има един сервиз само (който е трудно да се КАЖЕ, че е СЕРВИЗ защото при екран ми разправят как LAN-ката била изгоряла и даже спориха с мен, а им обясних 2 пъти, че лаптопа си зарежда и се чува звука и като го включиш към външен монитор си тръгва без проблем ?!?!?) и те от там го пращат в София и ето ти ги едни приятни 60 дена ремонт.... За да спазят закона на КЗП ти го "връщат" но се оказва, че има и друг проблем и пак го задържат. Личен съвет от мен е ACER никога ако искаш да си ползваш лаптопа. Имал съм ТСМ MEDION EDITION който и до момента (продадох го) си работеше по добре от тия насрани ACER . DELL си надуват цената, но поне знаеш какво купуваш. Наскоро купих на приятели ASROCK лаптоп (преди правиха дънни платки и явно са минали на лаптопи) и се оказа удивително удачен лаптоп за 700 лв ЧИСТО НОВ с доста добри параметри и 17 инчов екран.
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Благодаря, ценни съвети ми дадохте. Синът ми е с Fujitsu-Siemens вече цяла година, без никакви проблеми, макар че го взехме втора употреба. Само дето ми се вижда тежък - 2.8 кг е и след година батерията му се скапа,сега работи около 45 минути и свършва. Sony са марката, от която няма да взема нищо, даже и подарък да ми го дават. Толкова ядове съм брала с техни продукти, че не ги слагам в сметката въобще. Вчера в един магазин, където правят и ремонти на компютри, случайно чух, че в момента имат 7 асера за ремонт, така че и тая марка отпадна. Засега основно гледам монитор, лекота и батерия. Ок, като намеря нещо ще кажа.
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Fujitsu-Siemens бяха (Fujitsu изкупи акциите си от Сименс през 2009 година) уникални лаптопи като здравина и батерия. Нормално е батерия на година и нагоре (бил е втора употреба) да държи 45 минути (даже е много добре). За мене има само DELL, HP и тия ASROCK като цена и характеристика (в последствие и здравина) ми харесват като марки.
 
От: Помощ за избор на лаптоп

+1 за Dell. Няколко различни марки лаптопи са ми минали през ръцете, но от Dell по-добри няма :)
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Ами ако лаптопа ти е за работа, то това е твоя лаптоп. Аз като се замисля, последната игра която играх имаше изисквания за P1 166Mhz, 64 РАМ и 200 мб. дисково пространство :)
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Нямам намерение, нито време да играя игри на него :)
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Само не си вземай Acer.
Вземи една от следните марки, който искаш модел: IBM (Lenovo), Dell, HP.
 
Аз преди около година и половина като си избирах лаптопа в хардуербг влязох и няколко дни четох. Най-хвалеха Acer и Fujitsu. Поръчах Фуджитсу-то заради дизайна, но ми звъннаха и казаха че го нямат наличен и ми изпратиха Acer 5738z и вече година и половина нямам проблем. От няколко месеца, дали вече и година не стана скрейбокса всеки ден работи.
 
От: Помощ за избор на лаптоп

Аз също ще взимам лаптоп разглеждах доста и четях мнения но доста хора ми казаха ,че HP са много добра марка за лаптоп и аз разглеждах имат добри цени за сега съм се спрял на този: http://laptop.bg/laptops-hp-Pavilion_dv6_new-hp_pavilion_dv63055eq_WN864EA .И аз също търся лаптоп за бизнес но поне да бъде с по-добри параметри. И имам един въпрос какво мислете за видео картите на intel ,защото гледам вече има доста лаптопи с такива но не ги хвалят много та въпросът ми е вашето мнение какво е ?
 
Последно редактирано:

Горе