Помощ за smf форум - спам.

thebutcher

New Member
Имам малък форум български , който напоследък стана доста посещавано място за спам от братята руснаци. Имате ли представа как мога да огранича IPtata, да влизат само българи.
Мерси предварително.
П.С. Toва е форума tlol.info/forum
 
От: Помощ за форум - спам.

дам , за това не се бях сетил. Може би проблема ще се реши и ако забраня руски IPta само. Принципно имам контакт с хората от форума и при евентуален проблем с тяхно влизане мога да им аддна IP to (на българите извън българия). Само да знам как става :)
 
От: Помощ за форум - спам.

Това което ти влиза, това са руски ботове, предполагам. При регустрация, сложи да има визуален код, цифри и букви, така ботовете няма да се регват и няма да има спам ;)
 
От: Помощ за форум - спам.

правят си акаунти без проблем
сложи едно да ги пита коя година е създадена българската държава
или как е прякора на Васил Левски
нема да се сетят :)
 
От: Помощ за smf форум - спам.

Имах подобен проблем.

  • като за начало списък IP-та на безплатни проксита > бан направо от .htaccess (не че не може от самото SMF, ама с времето се напрупват и почва да бави докато аджаба проверява всеки един има ли право на достъп и писане)
  • с времето модераторите си банват (може да пуснеш да траква и хостове - така направо *.hosta ако изглежда спамърски и у лево :twisted: - тарикатите са доста организирани и комерсиалните си имат сървъри). Периодично местя напрупаното в бан листа на SMF-то в Apache-то
  • Бях турнал и писане само след регистрация, коят пук става след кликане на линк в имейл, ама форумите го позакъсаха и сега пускам и нерегистрирани да отговарят на темите с Captcha. Така че горното важи само за нови теми (спамърите обикноено точно това е опитват да направят)
Много радко да се промъкне вече някой.
 

Горе