Помощ с Import/Export tool на TomatoCart и съвети

Здравейте, единствените ми две изисквания към системката са да може да се импотват продукти чрез CSV файлове, да е на български и при поръчка да изпраща email на служебният ни email с компонентите и цената. Стандартно поръчките смятам да са чрез наложен платеж и предварително плащане по банков път (чрез Проформа фактура).

На първо време не се стремя да има онлайн разплащания - PayPal, EPay и т.н.
Просто искам да мога да си качвам продуктите, да можем да го използваме като ценова листа (работя в сервиз/магазин за компютри и нямаме сайт и виках да понаправя нещо).

Използвам тази версия на системката - TomatoCart v1.1.8.1, опитах със "вграденият" tool ... не се получаваше Export-вам файл, променям нещо във примерните варианти, тръгвам да го Import-вам и казва, че не може да се Import-не, смених го с някакъв друг дето има намерих в "Extention Manager-a": Product Manager


С този пък като почна да импортвам пък сега не ми дава грешка ... ама само си се пълни loading скалата оставих го 5 минути да качва 3 запива :D и обнових страницата да видя дали не са се качили просто нещо да е бъгав и да не дава съобщения, но пак нямаше нищо.


Някой срещал ли е такъв проблем с тази системка?


По принцип не държа много много да е тязи CMS системка, но просто другите, които пробвах или искат платени модули за да работят нормално, а в моя случай като се има в предвид нишата - че има прекалено много магазини в областта, конкуренцията е голяма и едва ли ще има кой знае какви печалби да инвестираме 150-200 лв не си заслужава, поне докато не се разработи малко поне.

Пробвах:
OpenCart - много удобна, но няма CSV import (читав и безплатен). PrestaShop също го пробвах - това ограничение в броя на символите ~200 символа не ме устройва.
RexCart този клонинг на OpenCart (дето те си твърдят, че нямал нищо общо с OpenCart (xaxa)) - пак същите неща като при OpenCart :)
Magento - даже не успях да го инсталирам :)))) - това нямало ... онова нямало ...
Joomla с e-commerce плъгин - не мога да свикна на джумлата.
Drupal с е-commerce плъгин - не съм дорасал толкова нищо не му разбрах :)
и още 2-3 дето вече ги забравих - 3-ти месец се чудя какво да го правя този сайт :X

Чудех се дали Wordpress-a ще мога да го направя да "понесе" 200-500 артикула и дали е оправдано като цяло ?

P.S. Идеята беше главната страница да е визитка - т.е. избрах възможно най-SEO friendly системката според това, което проучих - Wordpress и от там си има препратка към магазин (правя се на Kaldata и HardwareBG :D )

paraskevovcomputers.com/store/


Ако може някакъв съвет или насока към някоя системка, която да се конфигурира по-лесно за това, което ми трябва ще съм безкрайно благодарен :)
 
От: Помощ с Import/Export tool на TomatoCart и съвети

Пробвай ZenCart 1.5.1 с Easy populate.

Ако имаш нужда от помощ за нещо казвай...

Ако ще правиш магазин - прави го със софтуер за магазини. Ако ще правиш сайт/блог - прави го със софт за сайт/блог.
 
От: От: Помощ с Import/Export tool на TomatoCart и съвети

Пробвай ZenCart 1.5.1 с Easy populate.

Ако имаш нужда от помощ за нещо казвай...

Ако ще правиш магазин - прави го със софтуер за магазини. Ако ще правиш сайт/блог - прави го със софт за сайт/блог.


Благодаря сега ще го сложа и ще трябва да издиря някой по-нормално изглеждаща безплатна темичка (ако имаш нещо безплатно в предвид, ще съм ти благодарен).
Да видим и някой друг какво ще каже докато боря тази платформа :)

EDIT: Тука направо ме хвърли в дълбоки води :D не виждам да има превод за тази последната версия, следващо предложение ако може :)
 
Последно редактирано:

Горе