Поръчка на артикули на едро от Китай - въпрос. Правила, подробности, мито и прочее...

lowriderzzz

Well-Known Member
Здравейте! На кратко ще обясня за какво иде реч, че да не отегчавам с дълги постове.

Имам идея за продаване онлайн на уникални артикули (домакински потребности, инструменти, играчки и т.н.). Стигнах до извода, че ще е най-добре да се произвеждат в Китай и да се внасят на едро. Запознти ли сте със законите за това. До колко лева стойност могат да се поръчват, трябва ли фирма как стоят нещата с митото (за днешна дата)?

И другият аспект с китайската практика е, че да си го кажем много от китайските неща са ... китайски боклуци. Е все пак знам, че все пак правят и качествена стока, а аз искам такава. Става въпрос предимно за силиконови и пластмасови изделия и може би малко електроника. Мога ли онлайн да разбера или да поръчам на завод да произведе това което искам и как да съм сигурен, че ще е от 1во качество а не нещо дето да се счупи на 2рата седмица? Ако поръчам sample няколко бройки и като се убедя, че това е което искам и после да поръчам повече. Съгласяват ли се за такива неща? Защото продуктите като цяло са иновационни и уникални и като цяло нови за производство за тях, което пък ще изисква нови матрици за машините и прочее.

Така де.. някакви идеи и съвети по някой от двата въпроса или и по двата.

Благодарско
 
От: Поръчка на артикули на едро от Китай - въпрос. Правила, подробности, мито и проче

Можеш да питаш тук: vnos.bg
 
От: Поръчка на артикули на едро от Китай - въпрос. Правила, подробности, мито и проче

За първата част на въпроса ти има доста разисквано тук, както и обяснения какво се случва на митница. Така е, както е написано, но в кратката си версия. Това, което са спестили колегите е, че нищо не може да те подготви за челния сблъсък със изпълненият със подозрения митничарски поглед, мудността на бюрократа, на който му е все тая ти кога ще си вземеш стоката и че губиш пари и още куп други глупости.
За втората част - никога не можеш да им вярваш. Ако случиш на читав няма да имаш ядове, но не уцелиш ли ще си скъсаш нервите
 
От: Поръчка на артикули на едро от Китай - въпрос. Правила, подробности, мито и проче

Първият казус : Има три начина за доставка - колет, карго и контейнер, в зависимост от обема. При колет и карго, най-вероятно ще ти го пратят с DHL и доста ще заплатиш. При доставката задължително плащаш ДДС и Мито върху реалната стойност на поръчката. При контейнера имаш далавера, но нещата са много по-сложни, намери темата във форума, за да четеш по въпроса.

Втори казус : Задължително опипай почвата. Да не е да поръчаш количество и да се чудиш какво да го правиш
 

Горе