Поръчките ми спряха

От: Поръчките ми спряха

Как да не е по вина на правителството? И защо говориш в единствено число? Всички правителства по света генерират лоши новини. Най-лошите им новини се съдържат в законите. Чрез законите те казват на хората: "Страхувайте се да правите бизнес, защото каквото и да правите - винаги сте нарушители.", "Трябва да дадете значителна част от ресурсите си за правно-данъчно-счетоводни консултации - иначе ще нарушите много повече закони и ще платите много повече глоби".

А за положителната обратна връзка чрез лошите новини не е нужна конспирация. Системата е самоорганизирана без конспирация. Разбира се тази обратна връзка, която описах е само една от многото. Няма как да обхвана всички фактори в описанието.

Кризите са естествен процес, който е нормално да се наблюдава в условията на пазарна икономика. Правителствата могат само да задълбочат кризите като приемат лоши закони, които въвеждат излишни ограничения и натоварват хората с твърде много данъчно-счетоводно-правни проучвания. Става все по-трудно да се съобразяват със закона, защото законът е изключително усложнен.
 
Последно редактирано:
От: Поръчките ми спряха

Трябвало да стана журналистка...
такива локуми мога да им разтегна...
ама не знам как ще се оправям със свирките:)
Такива журналистки само да искате!
 
От: Поръчките ми спряха

Happy,ти да не си завършил "Системи и управление" в ТУ, че си толкова в час със обратните връзки?

Всъщност като се замисля, той и Евгени Минчев е в час със обратните връзки, но ти нямаше предвид такива, нали :)

Spy, има си цака и за това. Аз напримерно съм вкарал Хепито в игнор листата си, че от неговите постове само се депресирам. Вкарал съм и още десетина дето са с червени репи и ми е едно мирно и харно на душицата, когато вляза във форума. :lol:

Относно продажбите: При мен също има спад, но предполагам това е нормален сезон и не е нещо необичайно. Хората по тове време на годината, търсят нова работа, правят си сметки за цялата година напред или се ядосват защо са им били толкова "широки пръстите" по празниците. Вярвам, че до към началото на месец Март, нещата ще си дойдат по местата (говоря за Щатите и пазара зад граница).
 
От: Поръчките ми спряха

Абе заебете ги тия работи с влиянието сигурно от това дето се говори по медиите че е криза много хора са спрели да си плащат вноските по кредите та за пореден път са се увеличили лошите кредити.
Лошите кредите се увеличават, защото сега изтича 3-годишният давностен период за кредитите от 2008(когато още се надуваше балона). Тогава бай Манго - зидаромазач, отива тегли кредит, купува кола, блъска я - не плаща. Иди го намери....Като питах банковата си консултантка тя каза - "Ние тия сме ги предвидили". А моите не са ги предвидили....
А относно "кризата" - Депозитите за миналата година са се увеличили спрямо 2009???
Доколкото съм чувал в Англия лихвата по депозита е 1%, няма смисъл да си държиш парите в банка.
Ама тука......
Много се отплеснах:)
Късмет на Всички занапред и много поръчки да валят и да пишете:"Не мога да седна от поръчки"
 
От: Поръчките ми спряха

Хепи най после получих отговор на това което питам от доста време на сам - Какво направи правителството за дребният бизнес през тези две години ???
-Правителството говори положително ето например финансовият министър миналата година на шест пъти обявяваше че кризата е свършила по старата максима една лъжа като се повтори 100 пъти и стане истина.
Сега остава да го каже още само 94 пъти и може и аз да го повярвам, само дано да не е с този темп че ще е след около 15 години :)
 
От: Поръчките ми спряха

Какво направи правителството - не открадна 10млрд от данъкоплатци и пенсионери за АЕЦ Белене, както направи съсела. Така, че сме 10 млрд напред само по тая линия :D
 
От: Поръчките ми спряха

Пилците се броят на есен кражбите на правителствата след мандата - да се надяваме че няма да се налага да чакаме още две години за да броим гербаджийските.
Съсела когато напусна поста държавният резерв беше почти двоен на сегашния за една година мутрафона похарчи това което събираха три правителства по ред и най интересното с какъв ентусиазъм му се радвате.
 
От: Поръчките ми спряха

В спокойни времена се събират пари, в криза се харчи. Така се прави, да не се правят на две и половина сега.

Ама ще цитирам и нещо от един друг форум:

За първи път има такъв удар срещу червената олигархия и мафията:

Бойко върна Пловдивския панаир на българите! Най-тежкият удар срещу червената олигархия!

След обжалване на правителството за скрита приватизация на Пловдивският панаир решенето на съда беше единодушно - връщане на панаира в ръцете на държавата и отнемането му от ръцете на червеният олигарх Георги Гергов! Това беше щита за стотици милиони срещу нас българските граждани! Символизмът е още по-силен като се има и в предвид лицето Георги Гергов един от най-близките на кръга окоол Гоце и Румен Петков и се говори личен покровител и спонсор на Слави Трифонов за атаките му срещу правителството!

Това безспорно е най-тежкият удар върху кръга на ДС и въобще червената мафия и олигархия в целия 20годишен преход! Поклон

пс Само с мораториума за "ЗАМЕНКИТЕ" Бойко спря разграбване за над 1 милиард лева!

ИСТИНАТА ЛЪСНА:
Слави Трифонов е Велик зидар в ложата на Георги Гергов “Слънце ориент”

Слави Трифонов членува в масонската ложа на пловдивския олигарх Георги Гергов и е сред най-издигнатите свободни зидари, разказали пред столичен седмичник запознати с обществото на родните масони.

Слави бил приет в редиците им още преди пет години, като в масонството го въвел лично туристическият бос и собственик на Пловдивския панаир. Покрай братята зидари на някогашния свинар Гергов шоуменът завъртял крупен бизнес с имоти.

Така си уредил на безценица общински имоти във Варна и София. Такъв бил и случаят с парцела в градинката на столичния квартал “Лозенец”, който Бойко Борисов като кмет на София отказа да узакони и да даде разрешително за строеж на хотел. Тогава Слави намразил Бойко.

По линия на масоните от ложата на Гергов Слави Трифонов атакува Борисов. Вече две години в “Шоуто на Слави” върви кампания срещу премиера, атаките срещу ГЕРБ почнали още преди партията да спечели изборите.

Братството на свободните зидари, в което и Дългия членува, се ръководи от Георги Гергов, който от 10 г. дърпал конците на на Пловдивската ложа “Слънце Ориент”.
Като лидер на масоните Гергов присвоил най-апетитните държавни и общински хапки като ЦУМ, курорта Слънчев бряг, хотел “Санкт Петербург” в Пловдив, най-хубавите къщи в Стария град, станцията на ЦК на БКП и Пловдивски панаир.

В същата ложа, освен Гергов и Слави, членуват куп интересни персони със съмнителен произход на капитала. Сред тях са братя Диневи, заграбили курорта свети Влас и плажната ивица, за да градят яхтено пристанище.
Преди време за зидар бил поканен и тв водещия на “Стани богат” Ники Кънчев, който обаче отказал да стане масон.

Сред най-важните членове в ложата на Гергов за хора от политическия елит като Румен Петков, Славчо Атанасов, Петко Сертов, Богомил Бонев, Евгений Желев, Петър Мутафчиев, Георги Петърнейчев.

Някои медии са част от тази атака! Сутрешният блок на БТВ се контролира пряко или косвено от кръга около Румен Петков и Андрей Райчев! А Слави Трифонов от кръга около Гоце и олигарха Георги Гергов!
 
От: Поръчките ми спряха

Агейнст дано да са те закачили на хранилката щото ако ги фалиш за спорта язък ти за труда и времето. Ще дойде време да разбереш че понякога едно привидно некрадливо но некадърно правителство е по опасно и може да нанесе повече вреди от едно крадливо.
 
От: Поръчките ми спряха

Какво направи правителството за дребният бизнес през тези две години ???

Проблемът е, че прави нещо. Усложнява законите вместо да не ги пипа или да ги опрости. Едрия бизнес ще намери някакси пари да плати за данъчно-правно-счетоводни консултации. Ефектът на мащаба. Обаче дребните ако трябва да плащат 100 лв /час на консултант за няколко часа и са фалирали.
 
От: Поръчките ми спряха

Агейнст дано да са те закачили на хранилката щото ако ги фалиш за спорта язък ти за труда и времето. Ще дойде време да разбереш че понякога едно привидно некрадливо но некадърно правителство е по опасно и може да нанесе повече вреди от едно крадливо.


Абе бая време трябва да мине преди да го повярвам това :D

Пък и въпроса е кой колко точно е некадърен и кой колко точно краде нали - зависи от съотношението :)

На ГЕРБ хората може да нямат политически опит, ама на БСП са си откровено прости, освен че крадат. Вземи го Орешарски, дето стана финансист номер едно в Европа - спряха му всички еврофондове, заради кражби. И това им е най-големия акъл, смятай другите какви са. Е каква файда от такива?

То самия факт, че човек се подвежда по безумните идеи на социализЪма, говори че е адски тъп. Още по-малко пък за държава като България, на която структурите и не работят, и единствения вариант за качествени услуги е конкуренцията в частния бизнес. В такива условия левите трябва да се убиват с камъни, за да не залъгват народа с малоумните си призиви за хляб за бедните и равенство между хората. Не за друго, ми щото им се връзват и гласуват за тях.

БСП И ДПС докараха държавата до ръба на разпад, ако бяха взели и тоя мандат, тука до края му щеше да е турско. Щото ДПС това чака - социалистите да отслабят държавата достатъчно, че турчолята да се надигне. Е това е най-големия риск за държавата, а не дали се подслушват депутати неправомерно и други такива.

Затова трябва да се гласува за баче ви Бойко - на държавата на първо място и трябва патриот с правилната мотивация и желание да оправи нещата, па всичко друго се учи.
 
Последно редактирано:
От: Поръчките ми спряха

Да ви кажа... няма смисъл...
евала правя на ламята...
нея не и дреме ни кой е президента,
ни коя партия е на влас, ни какво са се осрали...
ама въобще не и пука, през сочната мидичка и е на нея кой, кога и за какво се бори...
нито имената им знае, нито ще ги познае ако ги срещне на улицата
И и е лесно... по малко нерви хаби, изобщо - завиждам и...
И на мен не ми пука заради мен, честно казано, щото каквото и да стане, както и да се осерат, аз ще намеря начин да се оправя...
и пак ще ми е добре... свидят ми се единствено ония, който са се трепали 20-50 години с надежда
и са построили всичко това с голи ръце
А ВСИЧКИ КОИТО ДОЙДОХА ИМ ОГРАБИХА ПОСТРОЕНОТО ОТ ТЯХ...
всички богаташи дължат парите си на тези които по бригади и безплатен труд са строили в продължение на години!
Хубавото е че умират... и скоро ще изчезнат... та няма да ни е страх, че ще се налага да ги гледаме в очите и да им обясняваме, как така сме използвали техния живот и надежди, за да си оправим нашия...
Ще ви кажа и за кого не ми е жал...
не ми е жал за младите... нека им! не ми е жал и за тези на моите години... нека им! нека се мъчат, заслужиха си го
Може би преди време са живели по лошо...
Но имаха надежда, имаха стимул и ЦЕЛ В ЖИВОТА, ИСТИНСКА ЦЕЛ! имаше защо да живеят...

та ... откъде започна темата и къде завърши...
 

Горе