Търся: Почистване на инфектиран wordpress

Че конкретно ти нямаш опит или не изпънява твоите нужди не е фактор. Няма лошо да имаш субективни предпочитания, но недей да говориш глупости.
Нямах опит и затова сайтът ми преди не работеше добре – беше тромав и създаваше проблеми. Разликата е, че и сега нямам много опит, но всичко ми е подредено и работи без нужда от програмисти. Нямам инфекции, хаквания и не се налага почистване.

Затова – който иска да си спести главоболията - Shopify.

Shopify където ползвате страница и къстъм чекаут защото не ви се плаща за премиум да имате куриерите ли?

Shopify където ползвате страница и къстъм чекаут защото не ви се плаща за премиум да имате куриерите ли?
Никога не съм ги ползвал и не ги харесвам тези вграждания на куриери, само допълнително усложняват процеса и отказват клиенти.
Буквално 2-3 поленца са напълно нужни за максимално лесен чекаут, всеки мрази да попълва един тон ненужна информация и да търси офиси по локатори, особено ако продаваш и на по-възрастни лелки 50+

Не го казвам аз, а големите магазините, които го ползват и генерират милиони оборот в международен план.
Нали правиш разлика между големи магазини, малки и средни. Къде Пенчо ще тръгне да прави магазин с интеграции с CRM-и и още какви ли не API-та, като месечни му оборот не скача над 5-6К. И точно пък Shopify да е най-доброто за големите магазини, пак си в грешка. Огледай големите брандове и да видим кой идиот от тях е решил да ползва Shopify. И нали си наясно, че там си наел магазин, нямаш абсолютно никакви права над него като код. И последно, кога си си виждал базата данните? Да ти кажа ли, никога.

Нали правиш разлика между големи магазини, малки и средни. Къде Пенчо ще тръгне да прави магазин с интеграции с CRM-и и още какви ли не API-та, като месечни му оборот не скача над 5-6К. И точно пък Shopify да е най-доброто за големите магазини, пак си в грешка. Огледай големите брандове и да видим кой идиот от тях е решил да ползва Shopify. И нали си наясно, че там си наел магазин, нямаш абсолютно никакви права над него като код. И последно, кога си си виждал базата данните? Да ти кажа ли, никога.
Колега, единственото, което искам да виждам са доволните клиенти и поръчките.
Имам абсолютно всички права по всяко едно време с 24/7 съпорт за сайта.

Всъщност основните клиенти на Shopify са именно по-големи бизнес и ентерпрайси. Затова и оборота на платформата (всички магазини) е доста повече в сравнение Woo.

Разликата е, че тези ентерпрайси не им дреме колко пари плащат за магазина си, защото са основно в по-развити държави. Woo доминира в по-слабо развити държави. На места нямаш даже нямаш достъп до Visa/Mastercard и ти трябва по-гъвкава платформа. :hankey:

Woo се използва повече от малки стартиращи магазини, защото няма разходи за вход и се управлява доста по-лесно.

Макар че имам клиенти на хоста с по 50к+ продукта и оборот между 1-3м лв на година, които биха се вкарали голям филм (и разход) ако трябва да се прехвърлят на Shopify. :rolleyes:

Моето скромно мнение е,ще този сайт е добре да бъде създаден от нулата - от инсталиран WordPress до плъгини, на и такива които стават. Не просто да се сложи нещо.

Моето скромно мнение е,ще този сайт е добре да бъде създаден от нулата - от инсталиран WordPress до плъгини, на и такива които стават. Не просто да се сложи нещо.
Айде пак почнахме с нови сайтове и на ново …

Всъщност основните клиенти на Shopify са именно по-големи бизнес и ентерпрайси. Затова и оборота на платформата (всички магазини) е доста повече в сравнение Woo.

Разликата е, че тези ентерпрайси не им дреме колко пари плащат за магазина си, защото са основно в по-развити държави. Woo доминира в по-слабо развити държави. На места нямаш даже нямаш достъп до Visa/Mastercard и ти трябва по-гъвкава платформа. :hankey:

Woo се използва повече от малки стартиращи магазини, защото няма разходи за вход и се управлява доста по-лесно.

Макар че имам клиенти на хоста с по 50к+ продукта и оборот между 1-3м лв на година, които биха се вкарали голям филм (и разход) ако трябва да се прехвърлят на Shopify. :rolleyes:
Само с това не съм съгласен, че Woo се управлява по-лесно..

Еми не знам точно, но в моята работа това не се ползва. :)
Говоря за ентърпрайс решения. Там масово е Magento, Bigcommerce, Adobe Commerce, Oracle Commerce, Ultra Commerce, SAP Commerce Cloud, Salesforce и къстам предимно, но Shopify е доста странно решение. И да някъде може би Shopify Plus. Но аз лично бягам от него.

ПитайтеDevriX за Woo какви чудеса могат да се правят. Аматьорщините, които гледате и ядат CPU и сгъват сървъри са по-често срещани и за това ви е общото мнение за WP такова, но реално не е това. Просто зависи кой ще ти го направи като хората, или някой ще ти го нацъка набързо за 1000 лева. ;)

Сайта ми е накачулен с над 20 разширения и го отваря за милисекунди с над 1000 продукта.
Не съм имал нито едно чупене до сега. Всичко върви супер светкавично.
Имал съм преди и сайтове на Wordpress, доста по-сложни за управление, доста по-сложни за качване на продукти, също така постоянните несъответствия на плъгините и чупенето на сайта. Отделно, че скороста беше в пъти по-бавна, сайтовете ми работеха много по-тромаво и мудно. Този, който ми направи сайта, се оказа, че няма да може да го поддържа, следователно всеки следващ не иска да поддържа вече готов сайт, а иска нов да прави.... С шопифая всички тези проблеми изчезнаха, поръчките се увеличиха и съм в пъти по-доволен. Ако имам някакъв проблем с дадено разшриение (случвало се е веднъж), пиша на съпорта и сами го оправят, без аз да пипам нищо. Казвам като човек минал и през двете, че Shopify няма слабо място и в повечето случай, всеки може да се оправи с малко AI, вместо да плаща по 3000-5000лв на "велики програмисти". За това никога повече WP.
е ти почти стигаш заплата за половин месец, не разбирам какво очакваш като резултат?
а над заплата има: осигуровки, данъци, разходи, болнични, отпуски, печалба...
за 3000лв си на границата на седмица работа, за това време се очаква: да се обсъди и определи точно какво ще се прави, да се реализира, да се отсранят всички грешки и евентуално ако се иска нещо допълнително

почваш ли да разбираш колко са малко 3-5к?

е ти почти стигаш заплата за половин месец, не разбирам какво очакваш като резултат?
а над заплата има: осигуровки, данъци, разходи, болнични, отпуски, печалба...
за 3000лв си на границата на седмица работа, за това време се очаква: да се обсъди и определи точно какво ще се прави, да се реализира, да се отсранят всички грешки и евентуално ако се иска нещо допълнително

почваш ли да разбираш колко са малко 3-5к?
Толкова е средната цена на пазара за онлайн магазин с WP. Аз имам един по интересен въпрос - защо един "специалист" като е направил сайта и след това се наложи друг да го поддържа - всеки бяга, а иска нов сайт да прави?

Горе