По-добри ли са автоматичните реклами на Adsense

WebFen

Member
Това ми е въпроса, по-добри ли са автоматичните реклами на adsense от тези, които си добавяме на ръка?
 
@Blinky гледам изкарва повече пари с тия банери за wordpress темите, той може да те светне по темата.
Тва само на тебе ти излиза.
(... щот Гугъл знае по какво си се зомбирал)
 
Това ми е въпроса, по-добри ли са автоматичните реклами на adsense от тези, които си добавяме на ръка?
Както винаги при адсенса - индивидуално е и зависи от сайта. При едни работят ауторекламите по добре, при други не. Примерно в мои частни случаи ползвам умишлено старите банери 336х280 върху предимно мобилен трафик, съответно посетителите изпадат в паника от ужасния сайт и излизат през рекламите (което утроява ctr), но това работи при junk трафик, от който общо взето нищо не става (както и от сайта:)). Ако се гради дългосрочен проект, тази техника е крайно НЕпрепоръчителна.
 
Тва само на тебе ти излиза.
(... сигурно щот си се зомбирал на тема ВП)

Странно, incognito, vpn и проксита не се ловят на тия реклами, явно трябва да е много добро! @Blinky издай ми тайната :)

Към автора: директно по принцип винаги можеш да продадеш на по-висока цена, каквато гугльо би платил от адсенс, пазарлък му майката. Автобидинг системите са за бизнеси с модел, но там винаги може да се купи директно или поне една идея по-директно чрез рекламни агенции за тези фирми. Аз иначе се интересувам от AdExchange/OpenX и дали някой от тук е влязъл там, преди се водеше като "висшата лига" на рекламите, но сега и идея си нямам.
 
Аха, еми познай. Както един приятел не гледа порно, а само реклами на адулт сайтове и играчки.

Е не мога, тоя ре-маркетинг ме гони през проксита, впн-и, различни компютри, логаутване и подобни, не го знам к'во е тва животно :) Прилича ми на афилиейт, мога само да гадая, но както и да е...

Колкото до автора: адсенс рекламите може да са по-добри откъм смисъл, че са ретаргетирани, но това е за потребителите, за теб и твоя сайт, не винаги.
 

Горе