По-изгоден вариант за обмяна на долари от ДСК?

Mat

Well-Known Member
Здравейте,

Имам немалка сума в долари по фирмена сметка в ДСК, достатъчна да се закупи малък апартамент. Идеята е, че в един момент ще искам да ги превалутирам в левове, но не мисля, че курса на ДСК е особено добър за това. Пример от днес:

Фиксинг на БНБ: 1.86536
ДСК безкасово купува за: 1.8241
ЦКБ купува за: 1.83100
Първа Инвестиционна купува за: 1.83360 ( с опция да се договориш за по-добър курс с техен дилър)
Една-две други банки дори имат курс по-добър от този на ПИБ.

Т.е. реторичният въпрос е защо ДСК са такива нагли *** и реалния въпрос е имам ли някаква реална алтернатива, при положение, че фирмената ми сметка е при тях и ако тръгна да местя толкова много пари към други банки сигурно ще ме чукнат с теслата процент от сумата, за да се случи превода?

Поздрави!
 
В револут курса е 1.86 и няма никакви такси за превода от ДСК. Не знам с такива суми обаче дали няма да имаш проблеми и със самия превод, и с на Револут проверките.
 
Идеята е, че в един момент ще искам да ги превалутирам в левове

Здравейте, превалутирането не е добра идея на този етап. Спешен случай ли е ситуацията?
 
Здравейте, превалутирането не е добра идея на този етап. Спешен случай ли е ситуацията?

Просто си мислех да се възползвам от добрият курс. Може ли да обясните защо не е добра идея?
 
Просто си мислех да се възползвам от добрият курс. Може ли да обясните защо не е добра идея?

Повишеното търсене на американската валута вероятно ще продължи на световните пазари, тъй като бягството към "активи-убежища“ нараства на фона на военните действия на Русия в Украйна, смятат анализаторите на нидерландската финансова група ING. „Доларът ще продължи да бъде избраният актив за безопасно убежище през тези безпрецедентни времена“, съобщава банката в сутрешния си преглед за своите клиенти, с което разполага „Ройтерс“.
 
Дръж още няколко месеца, евентуално се очаква борсите съвсем да ударят дъно при очакваната рецесия и тогава с тия твоите долари можеш да направиш едни мнооого хубави пари в рамките на 1-2 години.
Както и в момента ако ги инвестираш в дивидентни акции с доходност между 3% и 7% е по-добре отколкото да ти стоят ей така в банката.
Отделно, че повечето акции на компании са на много ниско ниво и съществува не толкова голям риск да продължат да падат (но го има, затова е хубаво да ти стане кеш да се възползваш ако се случи).
Въпрос на преценка де, ама да ти седи чужда валута в наша банка ей така за нищото някак не си заслужава.
 

Горе