Предлагам: Предлагам стаж за новобранци за писането на статии в сайт!

sportwinner

Member
Рейтинг - 100%
1   0   0
Здравейте на всички! В началото на новата 2017 година ще стартира НОВ новинарски сайт.
Предлагам стаж на всички начинаещи копирайтъри, които имат нужда да започнат от нулата.
Под всяка една тяхна статия, ще има тяхното име или псевдоним, с който могат в последствие да го представят на бъдещите си работодатели. При добро представяне и редовност в работа си ще получат покана за работа и заплащане!


С уважение,
Петър Йонов
 
При добро представяне и редовност в работа си ще получат покана за работа и заплащане!

Означава ли това, че стажът ще е неплатен? Тоест, "стажантите" ще ви пишат безплатно статии?
 
Това мисля че е отговор на въпроса ти "При добро представяне и редовност в работа си ще получат покана за работа и заплащане!" ей много тарикати много нещо бе.... докато не се цени труда на хората ще сме на това дередже в България... Не те ли е срам изобщо да публикуваш такава тъпа оферта "С уважение,
Петър Йонов"
 
Благодаря на всички, които ми писаха. Предложението остава безсрочно!
В допълнение да споделя, че си имам платени автори. Просто давам възможност на всеки, който иска да започне шанс. 99% от работодателите искат портфолио, за да бъдат наети на работа при тях.
 
Колега дори и не професионалисти в този бранш взимат 2лв на 300 думи статия. Бъди коректен спрямо хората и никога не използвай човешкия труд!
 
Имам предвид без възнаграждение..
 
Щял да дава шанс той... на младите... тарикати много. Ми, че то даже по комунистическо време стажа се плащаше, а сега си е направо експлоатация.
 
Здравейте г-н Странник или по-скоро Боби. До колкото си спомням един от последните Ви проекти беше свързан именно с Новинарски сайт, който май не се разви? Надявам се че този сарказъм идва точно от това, че други се опитват, но Вие сте се провалили.
Относно стажантската програма, смятам че е нещо изключително ценно за всеки един започващ от нулата. Колко от вас, които сте писали и смели на чужд гръб предлага подобно нещо? Николко! По-скоро редовните номера от сорта - напиши ми една статия и ако ми хареса ще работя с теб или в най-добрия случай, ще ти я платя, АКО ми хареса. Достатъчно некоректни собственици на сайтове има, които се възползват от труда на невръстните автори. Всеки един автор дали е платен или стажант има правото да си тръгне по всяко време, както така и ще получи своите изкарани пари от написаните си статии, за разлика от масовите случки, в които след скарване с РАБОТОДАТЕЛЯ си, той се прави на луд и не и плаща, а парите си прибира за себе си или ги раздава под формата на БОНУС, за останалите служители. Нямам намерения да изпадам в повече словесни разговори, всеки си има лично мнение и то си остава за него.

С уважение,
Петър Йонов
 
sportwinner - Ако все пак си решил да плащаш на стажантите, значи си ни подвел в първото си мнение и неоснователно те критикуваме, за което - извинявай.

Но ако не си променил мнението си и смяташ да не плащаш на стажантите - то тогава си поредния тарикат, който не заслужава нищо повече от подигравки.

А колкото до моя сайт - той си е печеливш. ;)
 
За да вкарваш подобна оферта - видиш ли, че копирайтъри без опит биха станали популярни и съответно търсени, чрез писането си в едикой си сайт, то същият трябва вече да е много известен и реномиран :) Дайте да го видим тогава :)
Иначе, тълкуването е: Ако един сайт се счита за известен и реномиран при условие, че в него пишат начинаещи копирайтъри, то определението за това може да бъде изцяло и само на собствениците му :D
 
По принцип неплатените стажове са нормална практика и у нас, и по света. Вярвате, или не, но мен лично много студенти са ме питали дали мога да им осигуря неплатен стаж (точно за писане в медиен сайт). Става въпрос за едномесечни или двумесечни периоди, в които ти се ангажираш да ги научиш на много неща. В идеалния случай срещу труда си те получават знание за това как се развива ресор, как да изведат новина, какво да правят на пресконференции, как да търсят информация в търговски регистри, съдебни регистри и др. Получават контакти в медийния бранш и в съответния ресор, в който работят. Получават прескарта, която им дава достъп до тук-там. Получават възможност да се похвалят на познати, че "днес бях в парламента" или да се появят по телевизията как държат диктофон в лицето на Бойко на някой брифинг ... Най-вече опит и контакти.

Аз лично предпочитам да не се възползвам от такива стажанти, защото никой в екипа не може да отдели време да ги обучава, а и текстовете, които дават, се нуждаят от пълно пренаписване.

Друг е въпросът, че този форум май не е мястото. Такива стажанти по-скоро трябва да се тръсят в университетите. Тук хората вече имат опит и си искат съответните пари за работата, и са доста критично настроени към опцията някой да пише без пари.

Пробвайте във факултетите по журналистика.

Поздрави
 

Горе