Предложете платформа за магазин

bauer

Member
Здравейте, моля да ми препоръчате платформа за развитие на онлайн магазин за БГ клиенти. Разгледах до момента набързо Seliton, Gombashop и Cloudcart от платените,от които най-много ми допадна Cloudcart.
Инсталирах си и Opencart,но дизайна и функционалността според мен е на светлинни години назад. Може би се постига с инсталирането на допълнителни плъгини и модули,но като цяло платените платформи имат всичко необходимо включено по подразбиране.
Пропускам ли друга готина платформа? Благодаря
 
Здравейте колега.
Задали сте два въпроса и сам сте си отговорили.
Няма как да променя вашето мнение и виждане по въпроса след като вие си го имате като предубеждение.
Няма причина да не използвате Cloudcart като SAAS решение, мнозина го ползват и за това е създадено.
На втория въпрос и вашето мнение: „Инсталирах си и Opencart,но дизайна и функционалността според мен е на светлинни години назад.“ Подозирам, че тепърва навлизате в „дебрите“ на онлайн търговията и не сте запознат с възможностите на ecommerce системите за извършване на online търговия.
При повечето open sorce системи за извършване на търговия/да не кажа при всички/ дизайна и функционалността се надграждат и са плод на знания как да се случи това, а в много от случаите за тази цел са нужни финансови средства.
Разбирайте, че това, което вие сте видели в една инсталация на OpenCart е едно безплатно решение с което могат да се постигнат големи резултати и да изглежда перфектно, като визия с достатъчна функционалност, но е нужно да бъде правилно инсталирано, коректно конфигурирано. Нужно е да се купи тема, да се купят плъгини, мосули, адони, добавки и най-вече да се настрои и конфигурира от специалист правил това и разбиращ си от работата, в повечето случаи базиран на много дългогодишен опит, като тази услуга също има своята цена.
Не искам да кажа, че няма или не искате да си платите за всички тези неща, но е добре да си формулирате задание с конкретни изисквания, поискате оферта и след като получите отговор с „демо“ пример, тогава да сравнявате и оцените дизайн и функционалност.
Има страшно много изписано тук във форума, кой каква система ползва, така че можете да разгледате https://www.predpriemach.com/threads/Коя-shopping-cart-система-използвате.31822/
И бихте могли да се ориентирате. Щом хората ги ползват, значи ги устройва.
Ето един мой съвет /естетствено непоискан/ посочете примерен сайт, който ви харесва като визия и функционалност, напишете конкретно подробно задание с вашите изисквания относно функционалност, пуснете си оферта за изработка на такъв магазин и съм убеден, че ще получите много предложения за изработка. Тук във форума има доста колеги които биха се справили с подобна задача.
Всичко това трябва да бъде добре описано, за да няма после „ама аз исках така, а вие сте ми направили онака“.
А ако сте решили да си го правите сам и да е безплатно, но нямате нужните познания и опит, то няма да имате никакъв проблем с това, тук има много изписано как сами да си направим интернет магазин. Фсе пак е форум и тук има кой да помага. Единствено ще ви е нужно време, но колко –никой не може да каже.
Не забравяйте само, че в повечето познати случаи малкото инвестирани пари не могат да носят много пари.
Желая успех в начинанието.
 

Горе