Предполагаеми промени от хакери

bormanbg

Active Member
Здравейте,
Дошло ми е съобщение във GWT, гласи следното:

"
Google установи, че някои от страниците Ви може да съдържат скрит текст или да използват прикриване – техники, които не съответстват на Указанията ни за уеб администратори.
По-конкретно установихме, че сайтът Ви може да е променен от трета страна. Обикновено нарушителите получават достъп до необезопасена директория, разрешенията за която са отворени. В много случаи те качват нови файлове или променят съществуващи, които впоследствие се показват в индекса ни като спам.

Препоръчително действие


Ако имате въпроси за това, как да решите този проблем, моля, посетете Помощния форум за уеб администратори. "


Някой сблъсквал ли се е с такова нещо и какво мога да предприема? :(
 
От: Предполагаеми промени от хакери

Оправял съм подобни сайтове и най-общо казано, претърсваш сайт-а си за изходящи връзки, които не си слагал ти.

Може да погледнеш датите на които последно са променяни файловете на сайт-а ти, виж в .htaccess код-а или отвори сайт-а си и страница по страница виж дали няма някъде изходяща връзка, която не си слагал.

Принципно по-лесно щеше да е ако пуснеш и сайт-а за който си получил това съобщение.
 
От: Предполагаеми промени от хакери

сайта е http://borman.biz , да, мисля че си проверих кода - нищо нередно няма май...
нишо ново не съм добавял от година и нещо по сайта си, като изключим тук-таме някоя публикация...
 
От: Предполагаеми промени от хакери

сложих един плъгин "External Links within Post Content", проверих всички линкове - нищо нередно. Сега упгрейднах до последна версия на Wordpress (че бях 1 или 2 нива по-надолу), ако има някакво развитие, ще пиша, че дано помогна на някой ако се сблъска със същото...но предполагам че ъпгрейда на Wordpress-a ще оправи нещата в случая...
 
Изтегли някоя страница през GWT. Някой гадории са така прикрити, че се виждат в сорса, само ако useragent-а е на гугъл бот.

Преди да беше ъпгрейднал, нямаше да е лошо през фтп да погледнеш кога последно са променяни файловете. Ако имаше промяна, лесно щеше да откриеш къде е проблема.
 
От: Предполагаеми промени от хакери

"Изтегли някоя страница през GWT". Това означава, че трябва и да я погледнеш през GWT,а не да отвориш srource code след това. :)
 

Горе