Предприемачески опит от 2021 г - най-важното

webselo.com

Active Member
Здравейте, колеги! Станаха 6 години, откакто управлявам собствен бизнес.

Искам да споделя с вас, и с други хора, които ги интересуват подобни неща - накратко най-важни, научени или затвърдени неща - от 2021 г. Дано те да са полезни.

Видео:


Поздрави и весело посрещане на 2022 г :)

Кико
 
Теб съм те признал за едно, бачкатор си, ама преди 2 години някъде, говорихме нещо, ако на клиент твой му трябва къстом сайт, да ти давам оферта и да работим заедно един вид, не знам дали помниш. Спомням си, че ми прати да подпиша някакъв хвърчащ лист, без нищо на него, и като ти казах, че няма как да подпиша такова нещо, така си и остана. Е дано си си научил урока оттогава и фирмата ти се е развила.

Относно видеото, ми то не е много "предприемачески опит", по-скоро опит от работа с клиенти и съвети, не го казвам с лошо! Успех за новата година, пак казвам, бачкатор си ,бачкаш здраво, ама някои неща ги правиш грешно.

Предприемачески опит по-скоро ако направиш видео относно клиент, който е решил да вкара да кажем 5000 лева в продукти, внос, и т.н.., колко е вкарал в реклама, колко в SEO, и да обясниш какво се е получило накрая :)
 
Здрасти, @ReminD , мерси за обратната връзка! Да, имаше такова нещо, обаче знаеш ли какво стана - много го мислих, да взимаме ли къстъм проекти, да не взимаме ли, обаче опитът показва, че не е много добре да правиш неща, с които не си много навътре, имам неприятен опит с такива неща - вземеш проект, програмистът го работи, пък забегне някъде, трябва да търсиш, или пък друг да го донаправи - излишни нерви е и не си заслужава; А накрая цялата отговорност пред клиента я носиш ти. А докато по-рано стимулът ми беше да изкарам пари - затова направих и фирмата, сега изобщо не е така; Искам да съм полезен на хората, това ме интересува; И затова правим само неща, в които сме добри и си дълбаем в тях :)

А идеята ти е супер - не съм се сетил да подхвана тема по този начин. Накратко мога да кажа, че SEO изобщо не е подходящ канал за стартиране, защото при старт ти си вложил капитал и искаш бърза възвръщаемост - трябват ти Google Ads & Facebook Ads, ако е в чужбина - и Shopping Ads, и паралелно добавяш SEO като подкрепящ канал, примерно с до 10% от ресурса, а ако има потенциал да стане водещ канал (това зависи от съответната ниша) - може да започнеш, но поетапно - да преместваш бюджет там.

Ще помисля за някакво Case Study ли, де да знам, нещо по-практично, и ще споделя.

Друго, което е много важно - много хора тръгват с онлайн магазини, само защото са чули, че се изкарват пари. Но те изобщо не могат да се конкурират с хора, на които това, което продават - им е страст; Пример, Иван Иванов отваря магазин за риболовни принадлежности, защото чул, че там се изкарвали много пари. Георги Георгиев пък това му е страстта, разбира го, кефи го, и прави магазин, да, също иска да изкара пари, обаче го прави с желание. При първия винаги нещата ще са насила и в един момент ще се откаже; При втория трябва само постоянство и всичко ще се нареди; Това го виждам непрекъснато! Хайде, ако не е всеки ден, поне веднъж седмично :)

Та, така, благодаря ти.

Бъди здрав и до скоро :))
 

Горе