Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте овреме!

testkiwi

Well-Known Member
Привет :)

Да кажа за парите първо:
1 $ = приблизително 8000 рубли
1 евро = приблизително 10400 рубли (поскъпна еврото докато бях там от 10200 на 10400)

Значи, ето темата за добрия стар Беларус и моите впечатление. Сравнено с Русия е даже по-добре, сериозно! В Москва е супер, ама си е руска работа дет се вика, давам един супер смешен на пръв поглед пример - всички стълбове за осветлението са боядисани и се боядисват вероятно често, за да са като нови, ама е направено по руски - отстрани по тротоара и навсякъде в радиус от 2 метра всичко е осрано с боя, вероятно са били пияни :D Примерно такова нещо в Минск няма - всичко е под конец! Всичко е подредено, боядисано, окосено, цветенца в картини наредени, колите паркирани под конец, никой не се качва на бордюри, тротоари и места за пешеходци. Спирките на транспорта - чисти, нови, здрави! Без билет - немислимо, има кондуктор в почти всяко превозно средство, а и билетчето струва 1500 рубли. В метрото не съм се возил тоя път, мисля че е 5000 рубли (в москва е 28 руб. - 1$ = 31 руски рубли).
За бензина - ех бензина :) 7150рубли - А98; 6500 рубли А95, 4000 рубли - газта :D Има и А92 за под 6000 ама не сме зареждали от него. Качеството - дизала е гаден, бензина е по-добър от българския (беларуснефт е най-разпространената бензиностанция, лукойл има ама никой не зарежда там освен руснаците и чужденците). Между другото има много азиатци - корейци, японци и китайци на тълпи - явно е екзотика (все още смятана за соц страна, което е абсолютно обратното сравнено с нашата българия, но за това после). Тия китайчуги са навсякъде, в москва са толкова много, че направо не е истина, на червения площад само такива...

Значи за всичко по реда си:

Граничен контрол на летището - нулев. Никой не ми погледна визата (60 евро струва да се направи в посолството в софия, супер лесно - формулярче + еврото и след 5 дена си я взимаш, не е като при тъпите руснаци, ако някой го вълнува мога да му обясня). Летището е риъл соц, след ултрамодерното шереметиево е направо шок - нещо смесено между нашето старото и централна автогара. Личи си, че е смотано. Нищо де, поне цигарите - заеби, 6000 рубли каквито пожелаеш (без марлборо, такива там няма) - кент, кемъл, пал мал, лъки страйк и т.н.

Летището е до града (16 км) и има магистрала. Шереметиево е на майната си, сигурно поне 50 км. - кавказци дебнат и предлагат такси "недорого", но има много европейски и модерен бърз влак - 11$. В минск няма нищо - как ще стигнеш до града си е твой проблем :) Кавказци няма, но има някакви други с услуги за такси :)

По принцип като ще пребиваваш там трябва да си направиш застраховка, уника за цял свят важи, ама не е и в беларус (белгосстрах - много обичат да правят съкращения на разните си фирми по руски модел, много дразни) и да се регистрираш в милицията, за разлика от русия където вече е полиция тука е милиция :) Този път не си правих, нямаше нужда - като видях как ме провериха на влизане...

Еми кво да кажа - магистралата е магистрала, права, равна, с много платна и като виждаш какви изобщо транспортни съоръжения, детелини, мостове и т.н. имат в бедния беларус т истава смешно за тоя глупак бойко с неговите 30 км магистрали с по две платна на година. Абе с една дума - пътищата са перфектни, много по-добри от полша примерно (само за витебск е смотана, но и дори да има двулентов път винаги има две аварийни платна (обочина по тяхному асфалтирана като пътя) в които се мърдаш ако някой идва зад теб. Но нещото което ми направи добро впечатление като шофьор там - направо е удоволствие да караш! Няма джигити (в русия е лудница като при нас на пътя и всеки кара там като при нас - кой колкото може натиска, също и в беларус лошите шофьори са с руски номера- видиш ли такъв, бегай). Беларуските са много стриктни - 100 ограничени - всички карат с точно 100. Съответно и аз така, макар недоумяващ защо на перфектен път (120 е на магистралата ограничението, но в повечето участъци дори е 100) е толкова ниско, и никой и не кара по-бързо, но за това си караш спокойно и си гледаш настрани. Няма много за гледане, само гори и полета. НО ето още нещо - няма метър пустееща земя, всичко се обработва, до табелката на минск всичко е разорано, засято, ожънато вече. Супер! Няма никакви вносни зеленчуци, освен "болгарский перец" от холандия за 4 евро килото :D Всичко друго си е беларуско и струва толкова малко, че даже не се и гледа кое колко струва. Картофите се купуват не на килограм, а на чувал :)

Та за движението, в града също - за толкова време там никой не ме засече, никой не ми се направи на важен (е може би щото карах голям мерцедес, ама едва ли), всеки кара кротко и има ли пешеходна - спираш (има и много гърбици), а улиците освен една която е в ремонт са просто уникално равни, няма ни една шахта по български модел в която да ти остане някой амортисьор, няма заобикаляне, няма слалом. караш и си пееш. никой не кара в бус лентата също, има и много велоалеипо тротоарите, които са с тревички, дръвчета, цветенца. Абе заеби, бил съм в швейцария - там е прекалено нереално всичко направено, тук има нещо ама е направено щото така са казали, не защото така е красиво, а щото другаря лукашенко е казал да има цветя и има. Ама е по-добре отколкото у нас, направо у нас е отврат ама абсолютно всичко, то си знаете де!

Та - кварталите, дори да са с панелки, всички са санирани, боядисани, някои са осветени вечер, доста добре. Пред тях - люлки, катерушки, паркове и радинки, да бе - и всичко е здраво, чисто, и лампите светят и по тъмно може да си ходиш спокойно, най-много някой пиян да се държи за някоя лампа. Кражби - не, никой не е чувал. Има само един крадец в цялата държава, както се шегуват ама той краде от руския нефт :) Може да си оставиш спокойно колата и да забравиш да я заключиш и утре ще е там. За цените - наем на тристаен апартамент в нова сграда - 300$, малък - около 200, да си купиш - 100 000$. Къща в един от елитните квартали извън града - 200- 250 000$ (супер евтино за чисто нова къща, 2 етажа поне, гаражи, басейн, сауна/баня му викат - по-важно от басейна е разбира се, огромна ограда - като тук - който има най скъпата и голяма ограда е по-нагоре в кварталната йерархия, и канализация естествено! не като кенефите в бояна за милиони със септични ями :D)


И най интересното - как живеят и какви са им заплатите :D Ми кво да ви кажа, чак срам срам ме беше да кажа, че в европейска българия средно хората работят за 600-700 лв. Даже будеше съжаление и малко смях като чуваха. Там е абсолютно същата заплата - касиер примерно в кварталния магазин - 3 милиона рубли - около 300 евро при 8 часа работен ден, у нас е поне 12 :)
Пенсията е от 100 евро нагоре. Работа в някаква компания, коят отъргува с русия, а те почти всички само с русия се занимават - от 1000$ нагоре. А за безработицата - не, не са чували (тва е лаф) - няма някой който да не работи практически, под 2% е според официалната статистика. Всеки работи и може да си намери минимум работа за 300 евро, защото обявления за работа висят навсякъде - на всеки магазин, във всеки автобус, на всяко табло. Как е по селата не знам, но там са земеделци и ако съдя по обработваемите площи - работа има...

Образованието е безплатно, здравеопазването е безплатно, данък за колата - няма. Кара се само с една застраховка като гражданска без значение от конете и обема на двигателя + преглед. Това е. Но колите на старо са много скъпи. Новите са с около 2000 евро по-евтини отколкото тук, за това всички карат нови коли на лизинг (но п овъзможност не в долари, а в беларуски, че инфлацията и печатането на пари си е честа практика. който има заем в беларуски - печели, който в долари - духа)

Макдоналдс-а не е вкусен, кока колата също. Ядат много картофи и всички салати са с майонеза, много е тежко като цяло яденето. Иначе продукти има всякакви - за всеки вкус и всеки джоб. Саламите са малко по-скъпи - 8-9 евро за килограм. Бирата е малко по евтина, ама не е хубава, защото е или беларуска, или украинска или руска. Има само една дето става за пиене, речитское май се казваше.

Иначе живота е просто красив там - ходи се за риба често (не ти трябва риболовен билет), има езера и клубове риболовни. примерно езеро, ресторант върху езерото и кабинки дървени с масички и столчета около езерото и направо там ти носят яденето докато си боднал въдиците. Евтиния братче, тука ще те одерат, а там за 8 човека - 45 евро като ядохме и пихме до пръсване. А заведението някакво доста луксозно и хубаво, а и тия кабинки ме изкефиха много, а за самата природа - скучна, но чиста. Няма да видите един фас покрай пътя. Просто никой не хвърле бе деба мама му, що тука всеки "фърга" де му падне. Там явно има нещо, съвест сигурно или че са по на запад от нас. Другото - през няколко километра на всеки път с по-важно значение има места за отдих + стоянка за тирове, ама просто е супер направено - такова нещо у нас няма да оцелее и ден. Масички дървени, столчета, кабинки, тоалетна, всичко е чисто, даже понякога има солница и пиперница и стоят бе! Никой не ги гепва деба!!! Що за хора са това бе се зачудих аз :D По български да го гепиш не е толкова, че ти трябва, а просто заради самото гепене...

Ходи се и на пикник, може да видите гора или поляна и спрели коли до пътя през 3-400 метра. Хората са в гората на пикник някъде. И колите си стоят спокойно.

А сутрин по всяка магистрала встрани или път също стоят коли, хората са за гъби. Аз също ходих и има гъби, ако си ранобуден, гладен няма да останеш. Поонякога съм виждал нещо като справочник на тия места за отдих с кои гъби какви са със снимки, чисто информативно за пишман - гъбарите. също не ги гепва никой тия книжки. Явно българи няма много.

Ходи се и на плаж ако времето позволява, ама аз не можах да се изкъпя в нито една река - студ батка. Иначе пак така - има места с къщички пак дето може да се наемат покрай някое езеро или река и за 40$ на ден спиш, сауна, кухня да си сготвиш рибата, която си уловил. Абе красота, кво да кажа. И много хора така си ходят, понеже събота и неделя обикновено са почивни, малко хора работят на тоя 2/2 дни - предимно някакви в магазините или нещо. Нормалните хора почиват и навсякъде е пълно с хора. И как да кажа, по-усмихнати са, щастливи според мен. Като чуят че съм от българия и веднага - "оо морето, планините, сядай да пиеме :D" напълно непознати ама да пиеш с тях и да ядеш - няма грешка и проблем. Наши хора са, само дето страната е подредена по европейски, което не мога да кажа за русия, още по малко за българия...

Няма много молове, даже май не видях нещо такова, има само един под центъра подземен, ама е скука - няма много магазини, марките са от калибъра на зара, кенвело, пул енд беар, адидас. Ултра скъпите като армани и версаче са в отделни магазини и никой не влиза. Маратонките са по-скъпи. Кината са странни - в стари сгради и не са както съм свикнал, абе не са като при нас, там гледах неудържимите 2 - само за 15 000 рубли (1,5 евро ) :Д

Има цирк ама не беше нещо грандиозно, за 55 000 рубли не струваше. Има и много атракциони в парковете, ама не струват и те.

Естествено сърп и чук е най-разпространеното нещо по фасади и огради, няма село в което да няма в центъра другаря ленин, но това си е част от колорита. Има и много паметници от типа - тук убиха 5 немци, евала! така и трябва, трябва да се помни - долу немците! Не ги обичат изобщо, обичат поляците, защото си возят много стоки от там евтино като мебели и строителни материали :)
Има много интересни така по пътя ферми за елени и щрауси, спокойно си спираш и може да погалиш елен или да му дадеш трева да хапне.

Еми кво да кажа - аз лично съм възхитен и честно да си кажа - в българия е кофти, хич не ми се и връщаше (още повече че се върнах вчера от финландияпрез москва , за където няма смисъл да разправям даже - социализъм в най-висша форма, всичко в името на народа с една дума), а просто като слязох вчера от самолета и веднага се потвърди - бях купил цигари (под 1$ ебати) и нямах време да отварям куфара, за това бях ги сложил на пачки разделени в няколко джоба отпред на куфара, слиза куфара на лентата и кво - в горния джоб няма 4 пачки - шибана държава е това тук и тва си е. Още от летището деба :)

Аз лично имам план и не смятам да живея за дълго тука, бе просто си е гадно, но за беларус ми е студено, за това смятам зимата да забегна на разузнаване в тайланд и ще живея дай боже някъде там. Много разпространена практика е всъщност с която ме запознаха докато бях там руснаци да дават квартирите си под наем в москва някъде на кучето в гъза като в люлин тук и от наема да си живеят в топъл и слънчев тайланд:) По принцип и тук наемите са добри в центъра, ако някой има 2 апартамента без проблем ги дава под наем и с 500$ си живее като пич някъде :-o

Снимки :
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/293011_3835121314791_1720152870_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/284909_3835123434844_710729787_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/376653_3835117474695_627132177_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/283803_3835113314591_1767454448_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/551814_3835112194563_1854599718_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/418562_3835109674500_1514866777_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/603416_3835106034409_1166159801_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/409744_3835101594298_845387474_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/297322_3835099554247_807006288_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/304581_3835098234214_1994276001_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/391289_3835091074035_1615274961_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/527986_3835089633999_1416374881_n.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/386865_3835085953907_1998535936_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/526293_3835083913856_1325051955_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/417274_3835082393818_1857375010_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/283815_3835077913706_821765392_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/309215_3835076433669_262472245_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/582571_3835074433619_1375023404_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/532965_3835071993558_719896866_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/530890_3835067753452_307232472_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/561969_3835065993408_1141494311_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/540350_3835160235764_1245181734_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/255533_3835158075710_1319180514_n.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/557377_3835141395293_1059771162_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/10493_3835136235164_1102001918_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/264703_3835135835154_1183892382_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/391411_3856846017895_958332405_n.jpg - просто път между две села
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/557522_3856842657811_208346422_n.jpg - типичното село изглежда така, всички са гостоприемни, като разберат че има някакви нови в селото бабите ти дават ябълки ако имаш късмет
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/523566_3856853578084_330994751_n.jpg - ленин във всяко село е задължителен


Еми това е, ако на някой му е интересно нещо, нека пита. това ми е 3 път там, но сега бях доста повече време. Бизнес там е малко трудно да се направи, защото май всичко си има, даже донесох неща, които там има, а тук няма :)


А, да забравих. Преди да тръгна мислех като се върна да си сменя колата и да си взема по-хубава. Върнах се и бегай бе - даже мисля да продам тая и да инвестирам в пътешествия, просто е върха. Всеки да пробва, и без това много от вас бачкат от компютрите си (аз също поработих тва онова докато бях там и май така и ще правя) и могат от някой плаж да побачкат. Може да се направи такава тема с впечатления на предприемачи от различни страни, аз лично ще взимам участие :) Сега започнах да колекционирам ударно и магнитчета за хладилник от страните в които съм бил... Яко е да се пътува. Куфара ми беше най-лекия изобщо - 11 кг само :D
 
Последно редактирано:
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Получаваш голям зелен реп задето ме депресира, сега вече съвсем гадно ми стана. Иначе браво за труда, че доста е било писането...
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

И смисъла на темата? Вижте колко сте зле, в Беларус е супер!




?



Знаем, че сме най-зле, най-бедни, най-мизерни, най-неграмотни, най-прости, с най-гадни улици, с некадърни упрвници и т.н..
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Смисъла е прост - споделям впечатления от първа ръка, а и стига дезинформация от журналя, дето пишат, за да не заспят за страни в които никога не са били. Чел съм доста статии преди за беларус и как там е зле. Миналата година бях там, но само за сватба и не можах да видя нищо освен минск и си викам - може да не съм видял всичко, тоя път бях навсякъде - минск, села, витебск, гомел и брест. Е - напълно обратното е, живеят си доста по-добре от нас, само можем да вземем пример и да не хвърляме поне боклуци, защото честно ти казвам ще ме е срам догодина като дойде братовчедка ми и братовчед ми (които живеят там) на море и видят нашата европейска страна.

Просто ми се щеше да сме по-европейски, не говоря даже за страни като финландия или швейцария. Беларус е същата соц страна като нас, ама са по-напред, как става това е интересно.

А и може някой друг да иска да види малко свят, стига с тия компютри. Чакайте зимата ревю на дубай и тайланд, щото ги почвам подред както само съм си мечтал някога да отида, а сега няма да паркирам нова кола пред панелката като повечето в българия (пак гледам пред блока сменили автопарка някои съседи, смех), а ще видя малко как живеят хорицата :) Пожелавам на всеки да попътува също
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Интересна история. Според мен, не че те са толкова добре, просто ние сме страшно зле. И като казвам ние, няма предвид икономическото положение, а самите нас. Оная сутрин гледам една кола минава бавно покрай блока. Някакъв си отвори прозореца, огледа се и без да спира метна една празна пластмасова бутилка от бира и отпраши. Това сме ние. Имаше казан на по-малко от 20 метра.
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Снимките ми приличат на снимки от една футуристична София. Чисто, спретнато и от мен имаш репа не съм ходил в Беларус, а пътеписа ти ме изкефи здраво. Чакам да пратиш от масажите студия в Тайланд!
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Из мога да потвърдя написаното от колегата. Бях там в далечната 2004-та година, тогава политическата им обстановка беше друга, но нещата изглеждаха подобно. Само в допълнения да добавя, че през зимата е доста депресиращо:

http://desmond.imageshack.us/Himg515/scaled.php?server=515&filename=image25h.jpg&res=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg94/scaled.php?server=94&filename=image09dk.jpg&res=landing

Голям хит тогава бяха мобилните чейндж бюра:

http://desmond.imageshack.us/Himg838/scaled.php?server=838&filename=image20zm.jpg&res=landing

И понеже споменахме цирка (статичен е и си собствена сграда, а не разпъват шатра):

http://desmond.imageshack.us/Himg545/scaled.php?server=545&filename=image37x.jpg&res=landing
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Хубав и поучителен материал! Получи "зелена ряпа" Поздравления!
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Много интересно ми беше да го прочета :) Продължавай в същия дух с пътешествията. След някоя година и аз мисля да започвам да обикалям живот и здраве и разбира се финанси :D И от мен имаш реп!
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Много хубаво си го написал наистина.. :) Обаче смесени чувства избиха в мен. От една страна се зарадвах на хората, че са съумели да си го направят толкова красиво, спретнато и чисто, а от друга страна се издразних, че и при нас не е така.. Вярно ни е много скапан манталитета вече на повечето Българи и на много места е много по-добре от колкото в България, ама пък от друга гледна точка, въпреки, че и аз живея в чужбина винаги ми е било страшно мъчно за България. И не искам да си оставям кораба, въпреки че потъва в момента... Ех, много ме садна сега, човеко.... :/ Вместо да си пия бирата тука ти ме вкара в едни размисли и страсти.... :D

[video=youtube;8D0BALaDK-M]http://www.youtube.com/watch?v=8D0BALaDK-M[/video]

..
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

[video=youtube;W05kE28TmPo]http://www.youtube.com/watch?v=W05kE28TmPo[/video]

С поздрав - едно стаааааро парче:)
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Хората са със светлинни години пред нас, при положение че са от бившия соцлагер. Само ние още лазим едва-едва и затъваме все повече. Иначе пътеписа е много хубав. Пиши и как е в Тайланд когато имаш път нататък, защото и аз чувам разни хубави неща за там. Пък и за в бъдеще нищо не се знае какво ще реша. :)
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

как е с нета там, цена/качество,

иначе евала, беше ми интересно да прочета!
Поздравления.
Пиши пак, даже може да си направиш блог, където да ги публикуваш тея неща,
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Привет, благодаря на всички - отварям и лавина от репове ми се изсипва :D Не съм очаквал, но благодаря все пак.

Нета е бавничък за моите разбирания (един филм се тегли за около час, час и половина - 1.36 гб) с цена около 10-15 долара. Може би и се следи кой какво прави, но това не ми пречеше да поглеждам малко порно (човешко е де, все пак пътувах сам), не филтрират нищо май :)
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

A, Бай Ганьо имат ли си? А и нищо не каза за БМВ-тата, тук е супер модерно да караш 20-годишна Бавария със супер як лизинг и син анЦУНГ:rolleyes:
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Federal... ти не спря да се оплакваш... Първо намаленията, ся БМВ-тата спри се малко. Това тук е споделяне на впечатления от друга държава, която уж трябва да е назад икономически от нас, но е доста приятна и хубава и за живот и за почивка като чета и гледам.

Вместо да се поучим малко или много все трябва да изтъкваме ние кви разсипници и прахосници на грешни пари сме...
Има един лаф: "Кефа цена няма" сиреч онзи, че взима 300 кинта заплата и кара кола за 6 бона си е направил кефа пък ако е имал акъл или има знае, че не може да си е позволи...
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Интересно четиво, поразпуснах малко.
Респект за труда който си хвърлил да наредиш поста!

Какво да дам като коментар се питам, ще премълча... негативизма на няколко човека тук ме спира.
(без лоши чувства)

Ще сложа и Беларус в списъка с дестинации.
Както се казва - здраве, сила и кинта.
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Браво за темата макар, че аз не бих отишъл там на екскурзия, но ми беше интересно да прочета как живеят там.

Federal само да те светна, че 20 годишно бмв струва 1500лв колкото една 20 годишна вектра, не знам за какъв супер як лизинг говориш.
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Едно е да отидеш на екскурзия там, друго е да заживееш при "бульбашите" (големи любители на картофите). Имам близки свързани с тази страна. Когато идват на гости в България... НЕ искат да си тръгват за Беларус. Тук им харесва повече. Въпрос на гледна точка е. Поживейте в страната някоя годинка, пък тогава да видим няма ли да ви домъчне за България :)
Иначе има какво да се поучим от тази страна. Да започнем с чистотата.

Поздрави за хубавият разказ. Завиждам ти приятелски, че си посетил това красиво място.
 
От: Предприемач докладва от Беларус: положението в България е трагично, бягайте оврем

Просто намекнах за "шедьоврите" в нашата държава да има сравнение. Нищо повече от това да кажа, че и на мен ми харесва темата :)
 

Горе