Премахването на приставка за Wordpress премахва ли и всички данни, свързани с приставката?

syrutuwro

New Member
Мисля да оптимизирам отново уебсайта си и да премина към темата GeneratePress. В този процес бих искал да деблокирам и въпреки че нямам много активни добавки, изпробвах доста от тях и ги изтрих, когато не са необходими.

Въпросът ми е, когато изтриете плъгин, той премахва ли всички битове, за да деблокира вашия сайт? Или парчета остават наоколо? И ако тези парчета останат наоколо, какъв е най-добрият начин да почистите всичко? Тъй като ще разработвам на етапен сайт, нямам нищо против да експортирам конкретни данни, които са всички мои публикации, медии и данни, свързани с плъгини, които използвам (RankMath, Lasso и т.н.) 10.0.0.0.1 192.168.1.254
 
Последно редактирано:
От опит казвам, че почти винаги остава нещо в базата. Понякога даже и файлове/директории остават, а това носи риск в бъдеще.

Единствения начин всичко да е чисто е ако експортнеш съдържанието (постове, медия и др.) и го импортнеш в нова инсталация.

Можеш да си напишеш скрипт с wp-cli. Не е кой знае какво.

Нещо от тоя сорт.

Screen Shot 2023-09-29 at 10.31.31.png
 
  • Haha
Реакции: Sky
Зависи дали разработчикът го е направил да си трие всичко, да дропи таблици и т.н.

В някои случаи става дума за данни и настройки, които не е практично да се трият и юзърите очакват да си се появят обратно ако инсталират и пуснат плъгина наново...

На ръка може да изтриеш излишните таблици, пък за боклука в мета таблицата и тем подобни уж има разни плъгини дето чистят.
 
Пробвал ли си някой плъгин, който върши работа? Може ли препоръчаш нещо за целта?
Нищо не мога да препоръчам - просто съм виждал че някои плъгини имат такива опции. WP-Optimize и разни подобни.

ПП. На метаверсата чалъма горе ще експортне и всичкия боклук дето е накачулен по постовете от всички теми и плъгини, които са ползвани някога, демек файда почти нихт.
 
Плъгини за почистване не вършат работа.

Направете тест като преброите таблиците и редовете в тях преди и след. Ще разберете какво имам предвид.

Някои имат опция/отметка при деинсталиране да чистят след себе си, но и тогава пак оставят боклук.

Това е един от основните минуси на Wordpress, защото всеки втори "разработчик" може да публикува добавка. Почти няма регулация.

Най-чистото решение е експорт/импорт на съдържанието и е достатъчно простичка процедура, че няма нужда от допълнителна добавка.
 
  • Haha
Реакции: Sky
Чатбота все на експорт го бие :D
Чистенето е само ръчно ако искаш задаволителен резултат, гледаш кода на плъгина и какво къде записва.
И все пак навярно по развитите приложения за тая работа вече са анализирали най-ползваните плъгини и ще се справят.
 
Вп оптимайс може да изтрие таблици, но от опит - само тези, за които засича ънинсталнат плъгин, и не винаги. Всичко друго за някакви си ДЕСЕТКИ ЧАСОВЕ работа, много нерви и пцуене, трее си се трие ръчно, за съжаление. То и нема друга логика все пак, по какви задания би трил таблици един плъгин? Ентелиженса още не е напреднал толкоз :)
 

Горе