Премахване на обяви от OLX по сигнал

ROIdoctor

Active Member
От няколко години продаваме успешно през OLX маркови продукти. Появява се един вносител, който звъни на OLX и ни свалят всички обяви, защото продуктите не били оригинални. Имаме фактури и сертификати, но понеже сме паралелен внос, OLX това не ги интересува.

Откога в България един вносител има право да монополизира пазара, като забранява на други фирми да продават нейните продукти?
 

Подател на молбата за премахване на обявите е www.incoproip.com
 
Точно така, от тази марка имаме 10-12 модела в използвано състояние, които са били премахнати по сигнал от фирмата производител, защото са били реплики. Не ги интересува дали можеш да докажеш произход или не.
 
9.1. Публикуването в сайта на съдържание, което нарушава правата на трети лица върху обекти на интелектуалната и индустриална собственост (например предлагането на имитации и реплики на оригинални стоки за продажба, неправомерното използване на търговски марки, или публикуването на авторски текстове, описания, снимки или изображения без съгласие на правоносителите) е забранено. Обяви, представени като „фалшификат”, „реплика”, „имитация” се премахват без предупреждение и без право на редакция.

мързи ги да правят снимки и да композират описание...
 

Горе