Преминаване към "https" и Google не индексирва страниците, стои на 0

Cromwell

Member
Здравейте,

Преди два дена инсталирахме SSL сертификат на сайта, което наложи да се добавя наново в Google Search Console. Използвайки SEO by Yoast, от там повечето настройки ги направихме, качихме и sitemap.xml, но от два дена изписва колко страници и изображения са Submitted, обаче Indexed " - " или 0 - няма индексирани. Това нормално ли е?

В същото време в robots.txt няма ограничения за Googlebot.

В SEO by Yoast пък в секцията Search Console изведнъж изчезнаха всички грешки и се изписва "Не е намерено нищо". Пък в sitemap.xml всички връзки са ъпдейтнати с "https".

Не знам трябва да се изчака някакво време да мине и да започне да индексирва или има нещо не както трябва.

Благодаря предварително!
 
Няма смисъл от плъгин. Просто original content статия с по-голяма дължина е достатъчна за да се вдигне в позиции в Google.

Да минем все пак на въпроса, понеже гледам, че си на ти с нещата. Нормално ли е в началото да не показва данни за индексиране на страници?
 
Да минем все пак на въпроса, понеже гледам, че си на ти с нещата. Нормално ли е в началото да не показва данни за индексиране на страници?

Да, нормално е в началото да му отнеме време да ги индексира. Нали и двата варианта си следиш в GWT?
 
Едното не пречи на другото, в моя сайт има само ориджинъл контент и доста дълги статии, съдържанието се ъпдейтва с около 6-7 статии на ден (защото е новинарски) и използвам Yoast допълнително. И пак не се справям добре
 
И пак не се справям добре

@charka Няма и да се справиш добре и вината не е в теб, просто вече хората не ги вълнува почти нищо по специфично. Дай им клюки и простотии.
Лично аз чета твоя сайт и винаги го посещавам да кажем като се появи на стената ми в фейса споделена в някоя група в която съм член.
Разгледай си конкуренцията те са няколко сайта и те са слабо посещавани. Даже един от най-големите разкара домейна на който беше сайта и го сля с инфест@р.

Според мен за нашия пазар подобни сайтове ги правиш защото си луд фен и ти е хоби а не чакаш кой знае какви приходи.
 

Горе