Препоръчайте VPN

secban

Member
Моля препоръчайте VPN услуга, като условията са:
- да имат сървър в България;
- без логове;
- анонимност;
- ниска цена;
- Win/GNU Linux

Hidemyass не е вариант. Благодаря за Вниманието !
 
Ами да не пазят някакви логове свързани с потребителя, без мониторинг на дейността на ползвателя на услугата. Или поне този вид информация да е минимална.
Няма да хаквам нищо, просто ще се логвам на разни места.
 
От: Препоръчайте VPN

Няма да намериш доставчик в България, че и в световен мащаб ми се струва, който да отговаря на всичките условия.
 
Питането ми е за световен доставчик, който има сървър/и и в България и да са му минимални логовете за потребителя.
 
Пак да попитам, от кого искаш да си анонимен? Ако цъфне Явор Колев със съдебна заповед в ръка да иска информация за даден потребител - не вярвам да има някой, който ще му каже "гледай си работата с твоята съдебна заповед, ние тука пердлагаме анонимност". Най-малкото много бързо ще се раздели със сървърите си и бизнеса си.

Иначе ако искаш анонимност срещу някакви случайни тролове - това всяка уважаваща себе си фирма трябва да ти го предложи.

Читавите фирми имат логове за всичко. Но ги предоставят само срещу съдебна заповед.
 
Питането ми е свързано по-скоро с пътуване, при което не искам да се логвам рандом от някакви държави. Анонимността ме интересува по-скоро от страна на доставчика на VPN услугата, т.е. те да не събират сенситивна за мен информация.
Не смятам да се занимавам с каквато и да било нелегална дейност, че да опирам до Колев и съдебни заповеди.
"Читавите фирми имат логове за всичко. Но ги предоставят само срещу съдебна заповед." - това не е съвсем така, зависи под чия юристдикция са.
 
В такъв случай си наемаш един виртуален сървър някъде, инсталираш си един OpenVPN и си ти.
Няма да си анонимен, в смисъл че ако органите по надлежния ред попитат на кой клиент е това IP ще могат да научат кой си. Но ако не правиш нищо, което да предизвика такъв интерес към теб, няма от какво да се притесняваш. Никоя уважаваща себе си фирма няма да седне да ти следи трафика и да ти краде паролите за сайтовете. Още повече, че логването по сайтовете обикновено става по SSL и така или иначе няма как да те проследят.
 

Горе