Преструкториране на кода след време (но не и съдържанието)

macrogrand

New Member
Здравейте, правя един сайт който няма комерсиална цел, но все пак искам да си запазя позициите.

Та мисля да направя сайт със съвсем основен дизайн и след 5/6 месеца да му направя редизайн и повече функционалност. След реконструкцията статиите ще си стоят на същите адреси и ще съдържат същият текст, даже и keywords, <h1>, <h2> и списъците ще си седят, но общия код ще е променен.

Това може ли да ми промени по някакъв начин позициите в търсачките?
 
От: Преструкториране на кода след време (но не и съдържанието)

Да, може. Структората е част от оптимизацията на сайта. Ето и пример:
Ако имаш сайт, който представлява тамплейт на дадена програма с ляво меню и е еднакъв с още много и такъв с дясно меню, който пак е на много места в мрежата - при оптимизация единия ще е малко по-силен като оптимизация. Кой?

Еми този с дясното меню, защо? Защото бота минава от ляво на дясно при четене и попада първо на уникалния контент и после на еднаквото при всички (менюто), докато при първя - минава през еднаквото - менюто. Освен ако менюто не се ротира на произволен принцип.

Давам ти пример с това, но важи и за сайтове, които сменят структората си, независимо от причината. Но има 2 полужения тук - полужителни или отрицателни. Не е нужно да се падне при смяна, напротив - може да е подобрение при оптимизацията. :)

Успехи;)
 
От: Преструкториране на кода след време (но не и съдържанието)

Блинки примера е правилен донякдъе ;)
Зависи от това как е написан сайта. Пак може да имаш сайт с ляво меню, но кода му да е след кода на контента. Бота пак минава първо през контента, после през меню-то, тъй като в текстов редактор контента е преди меню-то ;)

А промяната на кода аз си я представям така:
Все едно дълги години да пазаруваш в Billa Или Metro. И отиваш един ден и гледаш, че рафтовете им са сменени. Може да са ги боядисали, може да са им залепили картинки, няма значение. Всичко си е на старите места, но рафтовете са различни. На някой би им харесало, на други не, на трети не би направило впечатление.
И тук е така. Ефект има, но не се знае какъв, може да е положителен, може и да е отрицателен ;)
 
От: Преструкториране на кода след време (но не и съдържанието)

Да, прав си. Забравих да спомена че определената страница, както и сайта започва с кода ако е отляво и завършва с него - ако менюто е дясно. Тук ме хвана:) И ти много добър пример даде. Харесва ми много;) Успехи
 
От: Преструкториране на кода след време (но не и съдържанието)

А може ли като такова преструктуране да се разглежда следната ситуация:
Имам блог на блоггер, пренасочен към собствен домейн. Обаче искам да мина към уърдпрес на собствен хостинг, като си запазвам постовете понеже са ми ценни :) (коментарите не виждам как ще стане).
Такова преструктуриране как се отразява? Има ли шанс търсачките да решат, че съм дупликейт (все пак си оставам на същия домейн)?
 

Горе