Прехвърляне на пари от сметка на ЕООД в лична сметка, като захранване на каса?!

До всички участници във форума, които се интересуват от темата

Не е добър вариант да прехвърляте средства от фирмена към лична сметка. Това може да се счита за скрито разпределение на печалбата и се облага.
Няма проблем да се прехвърлят средства от банкова сметка на дружеството към касата на дружеството, но само до тук. Проблемът е как ще се обоснове документално и счетоводно излизането на средствата от касата.
Лично аз се сещам за два начина, по които може да си вземете парите съвсем законно. Има и трети начин, но при него дружеството ще трябва да начисли приходи, но те пък може да се окажат минимални в зависимост от конкретните обстоятелства.
И не Ви подвеждам, защото имам професионален опит по темата.
Ако желаете, свържете се с мен за по-конкретно информация.
P.S. Замисляйки се още по темата се сещам за още два начина, но всичко зависи от конкретната ситуация.
 
Последно редактирано:
До всички участници във форума, които се интересуват от темата
Ако желаете, свържете се с мен за по-конкретно информация.
Темата е за взаимопомощ, а не за да си рекламирате счетоводните услуги.
 
Не предоставям счетоводни услуги.
Аз много конкретно съм отговорила какво може и какво не. Не може в един форум да се обсъждат с подробности подобни казуси, защото всичко зависи от конкретните обстоятелства и суми.
За да бъда точна в отговора си ми е нужно да знам конкретни факти. За някои фирми ще е добър един вариант, за други- друг.
И не желая да подвеждам участници във форума, както правят някои други - не знам дали поради незнанието си или умишлено.
И в крайна сметка участниците, задаващи въпроси си имат счетоводители, на които заплащат. Нека тези счетоводители им решат проблема.
/ С това не искам да кажа, че всички счетоводители са некомпетентни. Срещала съм се с доста умни и начетени счетоводители. /
 

Горе