Принтер за етикети

Des1s

New Member
Здравейте,

Често ми се налага да пращам пратки по Еконт, и доста често напоследък ми се случва да ми разменят и объркват пратките. Интересува ме, тъй като видях, че напоследък ползват лепещи стикери като товарителници, откъде мога да закупя такъв принтер, който да принтира товарителниците на Еконт с лепещ гръб.

P.S. Извинявам се, ако темата не е за тук. Търсих и в Гугъл, намирам някакви, но не съм сигурна дали са същите.
 
Необходим ти е термодиректен или термотрансферен етикетен принтер. Варианти на пазара има вече много. Ако става въпрос за големи натоварвания и се гони скорост на печат, гледаш за професионален модел, примерно някой Zebra. Много фирми предлагат втора употреба такива на цени 200-300лв
Задължително търсиш модел позволяващ печат с ширина 10см. Масовите етикетни принтери не вършат работа тъй като са за малки размери.
Еконт изпозлват термотрансферни стикери с нестандартен размер 9x10, а стандарта за shipping label по света е 10x15. В това няма нищо лошо, решили са да пестят консуматив а теб не те бърка ако стикерите ще ги изпозлваш само за Еконт. Можеш да използваш техни етикетни ролки (на прилични цени са) но в този случай принтера трябва да е термотрансферен или комбиниран. Разбира се можеш да си купуваш консумативите и от други доставчици но те най-вероятно ще предложат само 10x15. В настройките на кабинета на Еконт се избира в кой от двата размера да печаташ.
Термодиректния печат е по-неангажиращ тъй като е необходим само един консуматив - ролката стикери. При термотрансферния освен ролката е необходима и термотрансферна лента. Като цена няма да има особена разлика.
За мен избора е термодиректен печат тъй като ми се налага често да сменям размери ролки и не ми се занимава и с ленти.
Недостатъка при термодиректния печат е, че може да избледнее при продължителен престой на директна слънчева светлина или когато върху стикера се залепи тиксо. Първото не е от значение при доставки от днес за утре а второто зависи изцяло от теб, т.е. за доставки в България типа печат не е от значение.
 
В случай, че не ти се купува принтер и стикери, товарителниците на Еконт можеш да си ги печаташ и на обикновен принтер по стария начин и да си ги прикрепяш сам/а към пликовете (в джобовете им).
 
Защо не си купиш лепещи се джобове :) аз така правя - 1000 броя излизат под 5 стинки на брой.
 
D697F7E8-D8D7-4919-9B3F-8B404574ED9B.jpeg 195CA42F-C62D-4B29-9222-40F18FF0D524.jpeg Ето
 
Здравейте, такава товарителница може ли да се разпечата ако примерно подготвяш пратките през OLX ?
 
Може, но трябва да имаш отворена сесия в браузера и на виртуалния кабинет на Еконт и от него да е зададен печата на Етикети лейбъл 10x9 или 10х15.
 
Мисля , че не си заслушава да си купуваш такъв принтер само за Еконт , защото цените започват от 200 лв. , като не трябва да го натоварваш много. Ако имаш много поръчки и искаш да го натоварваш си приготви 500 лв.

Аз си купих обивкновен принтер (HP DeskJet 2630) за 100 лв. , после си поръчах пликове на Еконт с джобове. По този начин принтера мога да го използвам за лични нужди, както и за бизнес.
 
Етикетен принтер си заслужава дори за 5 товарителници на ден. Етикирането намира още куп приложения в бизнеса, не само печатането на товарителници. Нищо вярно няма в това за малкото натоварване.
А да се дават съвети за мастилка е несериозно. Мастиленоструйните принтери трябва да бъдат забранени със закон, това да се използват за бизнес нужди е пак повтарям несериозно.
Става ми смешно като гледам колеги с голям брой товарителници как печатата на А4, после късат, сгъват, лепят, пълнят, пак лепят. И това за да си спестят някакви 200лв.
Още по-смешни са "колеги" с товарителници написани на листчета или на торбичките, чакащи по опашки за да им печатат товарителниците в офиси или дори диктуват адресите за да им правят товарителниците там. Циганите се научиха да използват банкомати, но търговци в интернет не могат да си правят и печатат товарителниците.
Отклонявам се от темата но се дразня като започва отричането на удобства, които по света се използват масово 10 и повече години. И тези удобства дори не са скъпи.
 

Горе