Притеснителни посещения ?

sstankov

Active Member
Здравейте !
Нов съм и се надявам въпросът ми да не звучи глуповато.
От няколко месеца ползвам Presta Shop като платформа за онлайн магазина ми.
Имам посещения от Русия, на сайтове, които ме притесняват, защото не са търсачки а някакви по-скоро съмнителни.
Моля да погледнете прикрепения screenshot и да прецените дали имам повод за притеснение или са мои паранои.
Предварително благодаря на отзовалите се.
Screen shot 2013-11-08 at 12.08.46 PM.png
 
Последно редактирано:

r.stefanov

New Member
От: Притеснителни посещения ?

Аз не разбирам какъв е проблема и какво толкова им е притеснителното? Анализирай логовете и статистиката и ако толкова те притесняват блокирай трафика от Русия.
 

sstankov

Active Member
От: Притеснителни посещения ?

Притеснява ме, как може да ми идват резултати от търсене в сайтове, в които нямам линкове и са много различни от профила на моя саит (козметика).
 

coolice

Owner
ти нали ги посети сайтовете? :) може да е някакъв реферер спам... бот / софтуер симулира посетители все едноче са ти дошли от дадени сайтове (като подава фалшив рефер) (това се прави на 10ки хиляди сайтове) и после чакат уебмастърски трафик....
 

coolice

Owner
идва дадено ип (спамър) и подава реферер все едноче е дошло от еди койси сайт или от едикоиси 20 сайта, утре идва и подава други 20, 50 100 (ако знаеш конкретното ип може да го блокнеш) ама гаранция никаква че не е някакво прокси или след 20 минути няма да повтори с други сайтове от друго ип ... просто не му обръщаш внимание

За най-лесно ако те притеснява може да си сложиш някакъв cloudflare профилактично ако спамъра е обиколил други сайтове зад cloudflare преди твоя може да го блокне автоматик ако не не посещавай рефер спам сайтовете ...
 

sstankov

Active Member
От: Притеснителни посещения ?

Притеснява ме единствено ако такъв трафик би ми навредил на индекса в Google, а в интерес на истината, от 2 месеца откакто е това "нашествие" намаля доста.
Ще разровя за това, какво значи cloudflare и другата стъпка, която смятам да предприема е да блокирам сайтовете от които идва трафика ( по IP ).
Благодаря за съветите !
 

coolice

Owner
Re: От: Притеснителни посещения ?

cloudflare.com само сменяш днсите (безплатния план е достатъчно ок ако не ползваш ssl сертификат)

може да го имаш вграден плъгин за лесно пускане на cloudflare в цпанела на хостинга (разгледай за такава иконка тогава е още по лесно)
 

Горе