Проблем Масов Мейл и Хостинг

mantaman

Well-Known Member
На един онлайн магазин на ЗенКарт трябва да се пусне промоция към всички регистрирани потребители (около 1000) за целта в магазина има такава вградена функция и до преди няколко месеца не е имало проблем - Сега обаче от хостинга са въвели ограничение от 200 мейла на час и за останалите около 800 се е върнала грешка че не са изпратени.
Въпросите са два
- Как да се направи така че да изпраща писмата по 200 на час - евентуално и с външна програма
- Има ли читав БГ хостинг който да няма такова ограничение за да се премести сайта
 
От: Проблем Масов Мейл и Хостинг

Има ли читав БГ хостинг който да няма такова ограничение за да се премести сайта

За съжаление ще те разочаровам, но ако има такъв хостинг то той надали е читав и има доста голям шанс да е в повечето blacklists. (Имам предвид IP адреса)

Надявам се мнението ми да не е много офтопик :)
 
От: Проблем Масов Мейл и Хостинг

Ами да се направи един скрипт да ги дели на 200 и да ги праща през час, така ще е най-лесно.
 
От: Проблем Масов Мейл и Хостинг

И по 200 да ги изпращаш на час и ако в Г получат повече от 800 (май бяха попрочети малко) пак ще ти блеклиснат IP-то. Не е желателно изпращането на повече от 500-800 имейла на денонощие.
 
От: Проблем Масов Мейл и Хостинг

mailchimp.com - 12 000 лимит на месец на акаут за фрее. ама може да имаш 100 акаунта
малко е тъпо със самото писмо ако взима директно от сайта нещо както е с вграден нюзлетър, ама бива за спам, щото може да пращаш хиляди писма за минути
 
От: Проблем Масов Мейл и Хостинг

Трябва ти email marketing програма. Потърси из нета има доста, някои от които са безплатни до 500-2000 email-a на месец. Така ще си 100% сигурен че emailите ти се доставят нормално. Не може да разчиташ да изпратиш 1000 имейла от споделен хостинг и всичко да е наред.
 
От: Проблем Масов Мейл и Хостинг

+1 за mailchimp.com - ще си спестиш сума ядове. Ако не те бъркат и парите, по-добре си плати за някой от евтини планове.
 
От: Проблем Масов Мейл и Хостинг

Другия вариант е да си намериш нулнат Interspire Email Marketer(мисля, че в портализ го имаше), да си го настроиш да ти бачка с мейлите на хостинга и да му дадеш ограничение за по 200 мейла на час/ден и т.н.
Има и още един вариант - ама в момента ми се губи името на програмката - и тя прави същото като по-горното, което съм описал, само че е десктоп приложение а не уеб базирано - като се прибера довечера ще видя как се казваше и ще пиша, че я имам на диск...
 
Последно редактирано:
От: Проблем Масов Мейл и Хостинг

Пращай имейлите през друг мейл сървър ако можеш да промениш настройките на ЗенКарт.
 
От: Проблем Масов Мейл и Хостинг

Здравей,

Настройките на ZenCart за изпращане на mail-и могат да се модифицират много лесно и е добра възможност за да не се ограничаваш от споделеният хостинг , но варианта с изпращането на партиди е винаги по-добрият понеже по този начин без значение къде си хостнат винаги можеш регулирано и коректно спрямо всички страни да изпращаш email-ите в количеството което искаш.

MailChimp не са лош вариант но не мисля, че ще намериш подходящ начин без да излизаш реално от interface-a на ZenCart при изпращане което увеличава занимавката с две или повече действия и не бих казал че е автоматизирано или практично, но все пак избора е изцяло твой.
 
От: Проблем Масов Мейл и Хостинг

Някой от вас ползвал ли е sendblaster безплатната версия за предпочитане. Мнения? Виждам че има бг вариант което мисля че ще е в мой плюс понеже аудиторията ми ще е 100% бг. Освен това няма да листа извлечена от сайта ми а ръчно събрана такава по определени критерии.
Видях че има доста привърженици на mailchimp.com с него има ли вероятност за някакъв проблем с текст на бг и такива неща. Има ли опции за импорт от ексел например.

За съжаление не са ми напълно ясни как стоят нещата с тези програми. Писах в една друга стара тема на тази тема но явно заглавието там не ви грабна и нямаше отговори. А не ми се стартира нова тема за нещо приблизително обсъждано.

Как работят тези програми има ли чалъм да не те приемат за спам. Може ли да пише че се изпраща от моя мейл и когато натиснат отговор евентуално да връща на моята поща /която е със собсвен домейн вързана към gmail/
Въобще не става дума за спам и смятам че безплатната алтернатива е за мен понеже ще събера около 500 мейла и ще се пращат промоции 1-2 пъти в годината. А и да програмата да може евентуално ако някой пожелае да се отписва.
 
От: Проблем Масов Мейл и Хостинг

И аз имах същия проблем, но от хостинг компанията сами ми писаха, че съм превишила лимита и ми предложиха, ако декларирам, че не пращам СПАМ да ми увеличат лимита на 1500 имейла на час. Така че, ако искаш пиши първо на хостинг компанията ;)
 

Горе