Проблем със blog.php при писане на темплейт за Wordpress.

fena01

Active Member
Здравейте. Отскоро започнах да изучавам програмирането за тази страхотна система. Започнах да разработвам един готов темплейт и да го правя динамичен, готов за ползване със Wrodpress. Направих home.php index.php header, footer, funcions както си му е реда, или поне смятам, че е такъв реда де, но стигнах до blog.php, и ударих на камък. Не мога да намеря начин да визуализирам постовете който се пишат от админ панела, а със get_title, get_content, ми дърпа информация за самата страница. ето линк за целия темплейт, ако някой има желание да ми помогне, но накратко blog.php изглежда така :

<?php
/*
Template Name: blog
*/?>
<?php get_header(); ?>

<section id="content">
<header id="homeheader">


<?php
if (have_posts()):
while(have_posts()):
the_post(); ?>



<h2>

<span><?php the_title(); ?></span>
<?php the_content(); ?>
</h2>

<?php
endwhile;
endif; ?>

</header>
</section>
<?php
get_footer();
?>

Всичко останало от самия темплейт е във хедара и футера.

Благодаря предварително.
 

Kohorta

Active Member
От: Проблем със blog.php при писане на темплейт за Wordpress.

Ами кажи му кое съдържание да взима.
По показания начин е нормално да вземе инфото за блога.
Пък и тоя H2 и за заглавие и пост нещо не ми се връзва.
По добре сложи само за заглавието H1.
 

rombeca

Active Member
От: Проблем със blog.php при писане на темплейт за Wordpress.

Може би трябва да обясниш, какво точно искаш да прави тоя blog.php, и с какво ще е по различен от index.php например?
 

fena01

Active Member
От: Проблем със blog.php при писане на темплейт за Wordpress.

Индекса ще има съдържание наредено във колонки, където ще има неща за сайта, но няма да съдържа самите публикации, нещо като статично съдържание със възможност да се променя от админ панела.
Блог.пхп ще ми върши работата на блога. Не знам дали се изразих правилно.
 

rombeca

Active Member
От: Проблем със blog.php при писане на темплейт за Wordpress.

Тогава си направи home.php, в който да ти зарежда нещата, които искаш. Индекса ще ти показва постовете. Така се прави и е най-лесно.
 

contra

Well-Known Member
От: Проблем със blog.php при писане на темплейт за Wordpress.

Уордпрес не знае какво е това blog.php.
Прекръсти го на archive.php.
 

Горе