Проблем с възстановяване на база данни

delta_force

Active Member
Здравейте, местя блог от един хост на друг, бекъпнах БД-то (използвам плъгина wp-db manager), изтеглих всичко от plugins и themes директориите, качих ги на новия хост, импортвам пак чрез тоя плъгин бекъпа (.sql си му е разширението) и очаквам да се появят статиите, коментарите и т.н., но не - не става. Името, юзъра и паролата на бекъпнатата и на новата БД на новия хост са едни и същи. Идеи защо не се получава?
п.п. - и на двата хоста, панела не е cpanel.
 
Ето тук съм писал малко за прехвърлянето на нов хостинг.
Като цяло стъпките са елементарни и предпочитам да си ползвам изградените като стандарт и качество инструменти като phpmyadmin и mysqldump.
Сещаш се, че с някои third party мениджъри, като този плъгин ефекта не винаги може да бъде желания. Пробвай както съм писал да експортнеш xml файла през админ панела си и го импортни в новия.
 
От: Проблем с възстановяване на база данни

То май проблема може да е бил само с XML-а, липсваха ми категориите и статиите, но ще видим (преди да легна сложих домейна на старите днс-и), сега ще трябва да изчакам да рефрешнат сървърите на OpenDNS и ще пиша какво е станало.
Мерси за инфото! :)
 
От: Проблем с възстановяване на база данни

Пермалинковете е добре да са дефолт преди да се експортва бекъп с цел ресторване на нов хост.
 
От: Проблем с възстановяване на база данни

Пермалинковете ми са /%postname%/ и естествено при импортването на хмл-а имаше проблем, но оправих всичко и първия (от двата) блога е качен до последния байт на новия хост. Благодаря Ви и на двамата! :)
липсата на постовете, категориите, коментарите и т.н. беше, защото бях забравил да експортна хмл-а - мислех си, че бекъпа е достатъчен да свърши тая работа, ама явно не е бил :D
 

Горе